"Inglite aeg"Foto: TV3
Tele
19. detsember 2014, 17:08

JÕULUAEG TV3-s: südamlik tänugala, heategevuslik laulusaade ja traditsioonilisd jõulufilmid (10)

TV3 jõuluprogramm rõhub sel aastal heategevusele ja lahedatele filmidele. 22. detsembril kell 20 jõuab eetrisse heategevussaade "Inglite aeg", kus kõigil inimestel on võimalik aidata kolme väga keerulisse olukorda sattunud Eestimaa peret. Jõulunädala tipphetkeks on aga 28. detsembril kell 19.30 traditsiooniline tänugala "Eestimaa uhkus", mida näeb TV3 eetris juba kümnendat korda.

Heategevusgalal "Eestimaa uhkus" tänatakse ja tunnustatakse neid eestimaalasi, kes on kangelasliku käitumise ja õilsate tegudega teistele eeskujuks. Gala toimub Tallinna Reaalkooli aulas. Õhtut juhivad Annely Adermann ja Märt Treier.

Heategevuslikus laulusaates "Inglite aeg" on kõigil televaatajatel võimalik aidata kolme Eestimaa peret, kelle eluteele on saatus veeretanud katsumusi, millest vaid oma jõududega on väga raske välja tulla.

Saaremaalt pärit liikumispuudega 21aastane Hannes ja tema 62aastane ema Vaike unistavad erilisest trepironijast, mis vabastaks ema talle üle jõu käivatest füüsilistest pingutustest.

Tallinnast pärit kaheaastane Andreas loodab lahkete annetajate abile, et tema armastavad vanemad saaksid jätkata kallist, kuid pisipoisi normaalseks arenguks hädavajalikku ravi Ameerikas.

Tulekahjus puupaljaks põlenud Kulla Kristina (40) Kohatu külast Märjamaa vallast pärit pere on aga talvel koos kolme väikese lapsega sunnitud elama keset paksu metsa asuvas elamiskõlbmatus majas. Eriti unistavad lapsed korralikust WC-st ja pesemisruumist.

Heategevussaadet juhib Keili Sükijainen ning saates esinevad armastatud lauludega Ott Lepland, Maarja Liis Ilus, Liisi Koikson, Koit Toome ja Mart Müürisepp.

Saate jooksul on avatud annetustelefonid, et inimesed, kes saavad aidata, võiks seda teha. Helistades vastavale numbrile ekraanil saab abivajajaid toetada 5, 10 või 25 euroga. Kogunenud summa jagatakse võrdselt kõigi abivajajate vahel ja nii on selge, kuhu annetus jõuab.

Liinid on avatud 20.12-31.12. Annetada saab järgmistele numbritele helistades:
900 7300 – 5 eurot
900 7305 – 10 eurot
900 7310 – 25 eurot

Jõuluaja muusikaelamuse pakub ka sel aastal Michael Buble jõululaulude kontsert ja lisaks "Karavani jõululaulud", mis spetsiaalselt jõuluajaks salvestatud. Kontsert on eetris neljapäeval, 25.12 kell 13.15.

"Lisaks iga-aastastele traditsioonilistele filmidele "Üksinda kodus", "Visa Hing", "Jääaeg: mammuti jõulud", mida inimesed ootavad ning alati rõõmuga uuesti ja uuesti vaatavad, on TV3 programmi pühadeajaks planeeritud ka paljude uut filmide esilinastusi," rääkis TV3 avalike suhete juht Annely Adermann. "Erilist rõhku on pandud perefilmidele ning lastele on samuti vahvaid animatsioone igas päevas lausa mitu."

Tele-esilinastustest näeb jõululaupäeva hommikul animafilm "Monster High: kõhe sulandumine", esimese jõulupüha hommikul "Ilja Muromets ja Röövel-Ööbik" ning teise jõulupüha hommikul filme "Dobrõnja Nikititš ja kolme peaga lohe" ning "Jõulunoodid". Erilise üllatusena näeb pühapäeva hommikul USAs 1950. aastal valminud animafilmi "Tuhkatriinu".