Katrin Viirpalu ja Rasmus KaggeFoto: ETV
Tele
19. detsember 2014, 16:24

"Jõulutunneli" produtsent Ene-Maris Tali: nägime koheselt saatejuhtidena Katrin Viirpalut ja Rasmus Kagget (39)

25. detsembril ETV eetris olevat iga-aastast heategevuslikku saadet "Jõulutunnel", mis kogub sel korral raha abi vajavate laste huvihariduse toetamiseks, asuvad juhtima Katrin Viirpalu ja Rasmus Kagge, kes saate produtsent Ene-Maris Tali sõnul jäid meeskonnale potentsiaalsete saatejuhtidena silma koheselt.

""Jõulutunnelist" on saanud ETV saatejuhtide ühisprojekt. Esmalt arutasimegi meeskonnaga just seda laiemat ringi, kes võiksid saatesse videolugusid teha. Nende seas olid ka Katrin Viirpalu ja Rasmus Kagge, aga nägime neid kahte kohe ka saatejuhtidena," rääkis Tali.

Kui "Terevisiooni" saatejuht Katrin Viirpalult tuli jah-sõna kohe, siis "Pealtnägijat" juhtiv Rasmus Kagge võttis enne otsuse langetamist natuke aega.

"Rasmus võttis õhtu mõtlemiseks, et pere jõuluplaanid abikaasaga läbi rääkida. Aga juba järgmisel hommikul teatas Rasmus, et jah, siin pole üldse küsimustki, et miski muu on tähtsam  ta on valmis, ning teeb seda saadet suurima heameelega."

Annetatud raha läheb tänavu Lastekaitse Liidule, kus kasutatakse seda nende andekate laste heaks, keda kasvatavad vanavanemad, kes on pärit paljulapselisest perest või vajavad mingil muul põhjusel abi.

"Selle rahaga saab maksta huviringis osalemist – tasuda sporditreeningute ja võistlustel osalemise eest, kunstiringis või mõnes muus tasulises ringis osalemise eest, maksta muusikaõpingute ja samuti vahendite eest, mis on vajalikud huviringides osalemiseks," ütles Tali.

Abivajajaid oli teisigi

Tänavu otsustas "Jõulutunneli" meeskond küsida vaatajatelt, kelle jaoks annetusi koguda. Ettepanekuid tuli veebi kaudu ja telefonitsi ning kõik need pakkumised olid Tali sõnul televaatajate toetust väärt.

Näiteks tehti ettepanekuid toetada vaimupuudega laste ravivõimalusi, luua Peedule komplekssete psüühikahäiretega noortele miljööteraapia keskus, sisustada Tallinna lastehaigla psühhiaatriakliiniku ja Tartu Ülikooli kliinikumi psühhiaatriakliiniku ruumid lastele ja noortele mõeldud vaba aja veetmise vahenditega ning erinevate terapeutiliste ja arendavate tegevusvahenditega.

Veel pakuti välja, et "Jõulutunneli" abiga võiks renoveerida Tallinna Tondi põhikooli vaimupuudega õpilaste õues-õppe baasi, toetada riskirühmadesse kuuluvaid noori emasid, asendusperede lapsi jne.

"Lastekaitse Liidu kasuks otsustasime mitmel põhjusel. Esiteks seepärast, et nende missioon on seista laste õiguste eest, samuti on neil üle Eesti oma võrgustik, neil on kogemusi laste huvihariduse toetamisel. Oluline on ka, et organisatsiooni tegevus on igati läbipaistev ja me saame pärida neilt aru raha kasutamise kohta. Samuti olid nad valmis annetuste jõudmise abivajajateni ning õiglase jagamise enda kanda võtma," selgitas Tali.

"Jõulutunnelit" näeb esimesel jõulupühal ETV eetris terve päeva jooksul. Esimene otsesaade läheb eetrisse kell 10 ja viimane 21.20, kus tehakse pikast päevast kokkuvõte.

Muusikat teevad saates Uku Suviste, Getter Jaani, Janika Sillamaa, Terminaator, Smilers, Triinu Taul, C-Jam, Tallinna poistekoor ja paljud teised.

 Alates 18. detsembrist on avatud telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Lastekaitse Liidu tegevust.

Helistades numbril 900 7701 saab annetada 2 eurot, numbril 900 7702 annetatakse 5 eurot, ja numbril 900 7703 annetatakse 25 eurot. Televaatajate annetuskõnesid vahendavad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.