KAKS KORDA KUULSAM: TV3 «Seitsmesed uudised» kinkisid raamatu ilmumise puhul kallile kolleegile Mart Sanderi maalitud portree Sirje Eesmaast. «Selles maalis on tõepoolest mulle iseloomulikku energiat,» tunnistas värske raamatu autor.Foto: Teet Malsroos
Tele
19. detsember 2014, 07:00

Lisatud TV3 "Seitsmeste uudiste" video!

Sirje Eesmaa: "Kogu oma hinge ma eesti rahva ette pole laotanud." (7)

"Minu tingimuseks raamatu üllitamisel oli, et kogu oma hinge ma eesti rahva ette ei laota. Osa minust jääb ikka minu enda teada," ütleb TV3 ankur Sirje Eesmaa, kes esitles kolmapäeval Mustpeade majas oma elulooraamatut "Minu inimesed", mille andis välja kirjastus Tänapäev ning mille kaasautoriks on armastatud telediktori kolleeg Annely Adermann.

Sirje Eesmaa ütles Õhtulehele, et ilma Annely Adermannita poleks seda raamatut sündinudki. "Annely oli mulle hindamatuks abiliseks, aga ka innustajaks selle protsessi käivitamisel. Kuigi, nagu eile (kolmapäeval – J. K.) selgus, oli raamatu mõtte autor Priit Leito. Nii see seeme kirjastuse Tänapäev kaudu idanema hakkas. Enne olin ideele pikalt vastu punninud, lõpuks tõstsin käed ja andsin alla. Juunikuus ütlesin jaa-sõna," täpsustab Eesmaa protsessi pikkust idee tasandilt käsikirja kaante vahele saamiseni.

"Kuna ma tahtsin, et raamatus saaks sõna hästi palju inimesi, et raamat saaks värvikas, kirju ja rõõmus, siis küllaltki palju võttis aega kõik need kaasteelised üles otsida. Isegi tänasel internetiajastul võttis see omajagu aega. Ent tulemuseks on, et sõna selles raamatus on saanud 120 inimest. Kuigi inimesi, kellega ma kontakteerusin, oli kindlasti poole rohkem.

Oli ka neid, kes lubasid oma meenutused kirja panna, aga oli ju suvi ja paljude puhul see asi sinnapaika jäigi. Nii mõnigi teatas, et ta ei suuda ega jõua. Soov oli südames, aga tegudeni ei jõudnud," tunnistab Eesmaa.

Ta ütleb, et teab küll, mida oleks tahtnud veel öelda, ent ühel hetkel tuleb otsad kokku tõmmata, sest leping kirjastusega seadis omad tärminid.