2014. AASTA ERILINE PÄEV: 10. augustil abiellus Kristo Kotkas toomkirikus oma elukaaslase Piretiga. Pruut kandis Aulikki Puniste disainitud pulmakleiti, Kristo ülikond jõudis selga Tallinna Kaubamajast. Pulmareisil paar veel käinud pole. «Läheme koos kallite sõpradega, kes on meie lapse ristivanemad, Lapimaale ja võtame uue aasta vastu sügaval metsas,» paljastab Kristo lähimad rännuplaanid.Foto: Annika Metsla
Inimesed
19. detsember 2014, 07:00

"Kiriklik laulatus pole ainult pidulik, sellel on ka sügavam jõud!" (48)

Kristo Kotkase eriline aasta: naisevõtt ja uued tuuled tööelus

"Kõikvõimalikud kriisid on jäänud seljataha, ees ootab õnnelik ja lõbus elu," rõõmustab muusikaprodutsent ning ansambli No-Big-Silence kitarrist ja klahvimängija Kristo Kotkas, kes täna tähistab oma 40. sünnipäeva.

Peale selle, et Kristo Kotkase elus lööb ette uus ümmargune number, on tänavune aasta toonud talle hulga erilisi hetki.

Kotkase tööelus pani aastale krooni koos sõber Tomi Rahulaga tehtud heliproduktsioon kahele tänavusele telehitile: "Su nägu kõlab tuttavalt" ja "Laula mu laulu".

Eraelust jääb aastat 2014 meenutama aga 10. august, kui toomkirikus laulatati Kristo ja tema elukaaslane ning lapse ema Piret.

"10 on ilus number ja pühapäev sai valitud seepärast, et paljudele meie külalistele on reeded-laupäevad tihedad tööpäevad, aga esmaspäevad vabad," räägib mees, et pulmapäeva sõelumisel peeti silmas muusikute graafikuid.

"Usume, et kiriklik laulatus pole ainult pidulik, vaid sellel on ka sügavam jõud," paljastab Kristo.

Mida mees kaunil suvepäeval altari ees pruuti oodates mõtles ja tundis?

"Minul päris pisarat silma ei võtnud, lihtsalt oli hea meel näha, kui ilus pruut mul on! Piret tunnistas hiljem, et tal oli jalg ikka nõrk ja pisar silmas, koguni plaan minestada käinud peast läbi," meenutab Kristo aasta tippsündmust.

Pulmakülalisteks olid lähisugulased ja -sõbrad, kokku siiski üle saja inimese. "Peokohta otsides soovisime pigem maalähedast keskkonda. Oluline oli ka see, et soovi korral saaksid inimesed ööseks jääda ja need, kel jaksu ja tahtmist, ka teiseks ööks. Neid tingimusi täitis hästi Mustjõe Kõrtsitalu, kus me kaks päeva möllasime."

Esinejaid oli Kotkaste pulmas – nagu muusikute peol ikka – palju ja nimekaid.

Pulmamarss elektrikitarril

"Kiriku organistil aitasid pulmamarssi veel võimsamaks mängida Tarvo Valm elektrikitarril ja Otto-Karl Vendt ning Allan Järve trompetil, Ott ja Lenna väga südamliku dueti laulatustseremoonia sees," muljetab Kristo.

Pulmapeol mängisid tantsuks Ivo Linna ja Antti Kammiste, kellega vahepeal liitus ka Ott Lepland, õhtu edenedes lustiti Shanoni taktis.

"Plaadimuusika eest vastutas sõber Ray Kuusmaa," ütleb Kristo.

Pulmaisaks oli palutud samuti üks Kristo häid sõpru, Virgo Jaani. "Meil valitses pulmas hea sõbralik õhkkond, enamik inimesi olid omavahel head tuttavad. Seoses sellega olid ka mängud pigem lõbusad kui veidralt piinlikud. Kõik tähtsamad traditsioonilised asjad said kenasti tehtud ja lõbu oli laialt."

Kristo ja Piret kohtusid päris noortena – Piret oli 15 ja Kristo 19 – Nõmme rokkmuusikaklubis 326.

"Vahepeal ei suhelnud me aastaid ja kohtusime taas aprillis 2011 Rock Cafés Smilersi kontserdil," meenutab Kristo.

"Pärast taaskohtumist tekkis mõlemal vajadus muudkui aga veel kohtuda ja nii me umbes poole aasta pärast kokku kolisimegi. Meie laps Ramses sündis 19. oktoobril 2012."

Selleks, et tänavusele erilisele aastale väärikas punkt panna ja neljakümnendate algust korralikult tähistada, korraldab Kristo sel reedel Rock Cafés sünnipäevapeo-maratonkontserdi.

Peale Kotkase enda bändi No-Big-Silence on lavale oodata ka palju külalisesinejaid: näiteks ansambel Kosmikud, Kaido Haavandi, Hele Kõrve, Iiris, Kaire Vilgats, Tarvo Valm ja Tiit Kikas.