SOTID SELGEKS: Rasmus Vesiloo eile kohtus otsust kuulmas. Kohtusaaga võinuks olemata olla, kui Rasmus oleks oma rahakotirauad avanud. «Algselt süüdistas ta mind igasugu asjades, ka lapse kaotamises. Ma tahtsin välja tuua tõe, et nii see pole.» Foto: ERIK PROZES/POSTIMEES
Eesti uudised
16. detsember 2014, 07:00

Lisatud TV3 "Seitsmeste uudiste" video!

Rasmus Vesiloo: Triin Tulev pole maailmaparandaja – ta on ainult raha peal väljas! (475)

Triin Tulevi peksmises süüdi mõistetud Rasmus Vesiloo jääb endale kindlaks – ta ei mäleta, mis juhtus. Tulevit peab ta manipulaatoriks, kes tahtis oma vigastused rahaks teha. Tulev ütelnud mehe sõnul esiti: maksa 65 000 eurot, siis ma kohtusse ei lähe. 

Esmaspäeva hommik Harju maakohtus. Rasmus Vesiloo mõistetakse süüdi endise elukaaslase Triin Tulevi peksmises. Rasmust karistatakse üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Eksnaisele peab ta maksma 3500 eurot, kuigi Triin ise nõudis 20 000 eurot.

Triin seisab ajakirjanike ees ja rõhutab, et küsimus pole rahas, kuna miski ei tee juhtunut olematuks: "Selles ei ole minu jaoks absoluutselt mitte mingit vahet." Samas kinnitab tema advokaat, et nad kaebavad otsuse ikkagi edasi.

Rasmus kuulis abordist tagantjärele?

Kohtun Rasmusega neli tundi hiljem ühes kohvikus. "Miks ma enne pole meediaga suhelnud? Triin räägib põhimõtteliselt kõike, mida sülg suhu toob. Ei jaksa vaieldagi. Ja enne kohut polnud ka mõtet."

Rasmus maalib Triinust hoopis teistsuguse pildi, kui Triin on end meedias esitlenud. Haigusloo alusel ja Rasmuse kinnitusel tarvitas Triin rahusteid ja provotseeris teda peale paanikahoogude ka ähvardustega end ära tappa. Rasmuse sõnul sõitnud Triin Inglismaale aborti tegema samuti tema teadmata.

Meenutame eelmise aasta 24. augusti õhtut, mille pärast Rasmus kohtu all oli.

ETV "Pealtnägijas" kirjeldas Triin peksmist: "Tegin ukse lahti, tahtsin tualetti minna, siis ta võttis mu peast kinni, peksis seda vastu uksepiita. Siis peksis mu vastu maad, istus mu kõhu peale, peksis rusikaga vastu nägu ja see kõik kestis üle tunni aja."

Ühtlasi väitis ta, et sai 60 hoopi.

"Ma ei mäleta, mis seal juhtus," kinnitab aga Rasmus. "Meedias on kogu aeg räägitud minust kui unespeksjast, see pole kunagi nii olnud, et tahan diagnoosi taha peituda. Aga reaalses elus on varem selliseid asju juhtunud, et olen vägivaldselt reageerinud. Ilmselt Triin tuli mind magades agressiivselt torkima, sai laksu või kaks, aga kindlasti mitte nii palju hoope, kui ta ise väidab." Täiendav kohtuekspertiis näitas siiski, et ta ei olnud Triinule kehavigastuste tekitamise ajal uneskõndmise seisundis, vaid hoopis napsine.

Rasmus hinnanguga ei nõustu. "Ekspertiis tugineb suuresti Triinu väidetele, justkui olekski kõik nii toimunud," ütleb ta.

Rasmusel on hea meel, et kohtunik leidis, et osa Triinu väiteist pole tõendatud – näiteks see, et tal tekkisid vägivalla tõttu kuulmiskahjustused ning seegi, et tema rasedus peksmise tõttu katkes.

Rasmus näitab haiglapabereid, mis kinnitavad, et lootega oli pärast traagilist ööd ja ka hiljem kõik korras.

Paar ka pärast peksuõhtut

Kas Triinu ees vabandanud oled? "Olen ta ees vabandanud mitu korda. Vahetult pärast seda ööd ning olen vabandanud ka sõnumite ja meilide teel. Triin on mulle öelnud, et annab mulle andeks. Olime veel pärast mõnda aega kooski."

Rasmuse sõnutsi pani ta nende suhtele lõplikult punkti mullu oktoobri alguses.

Triinult ilmus hiljuti raamat, kus ta nende pereelu teravalt kritiseerib. Ta märgib seal, et Rasmus olla isegi ähvardanud ta ära tappa. "Usutakse ikka seda, kes esimesena räägib südantlõhestava loo." Ta ütleb, et raamatus on vaid paar üksikut asja, mis tõesti tõele vastavad. "Jah, olin haigla direktor, mul on punane auto ja tegin meie esimesel kohtamisel pannkooke mangojäätisega."

Tutvumist meenutab Rasmus nii: "Sattusime ühte seltskonda ja meist said tuttavaid. Saime kokku ja mis seal salata, meeldisime teineteisele. Ta pole kõige koledam naine maailmas ning oskab kannatajat mängides mehi ümber sõrme keerata." Ta lisab, et oli Triinul toeks, kui too rääkis oma eelmisest suhtest ja lapsepõlvest, kus teda olla väidetavalt kohutavalt koheldud. "Mingi hetk see juhtus, olin armunud," nendib ta. Rasmus oli valmis peregi looma, kuid talle tundub, et Triin ei tahtnudki last.

Juba aastakese eest ähvardas Triin ta kohtusse anda ja meedias maatasa teha, väidab Rasmus. Tema sõnul nõudnud Triin 65 000 eurot, ähvardades muidu kohtu ja meediaskandaaliga. Rasmus keeldus.

Aastake oli vaikus, ent siis võtnud Triin asja taas üles. Tänavu suvel said nad korra advokaadibüroos kokku, kus Triin soovinud kokkulepet. Hinnaks olnud Rasmuse sõnul 25 000 eurot. "Mul pole ambitsiooni pidada meediasõda ja käia kohtus, aga Triin hakkas mind süüdistama, et ta on töövõimetu, kaotas lapse... Muid asju veel, lausabsurdne. Vestlus päädis niimoodi, et pole tema asi, kust ma, hädine rott, raha võtan, aga olgu olla." Nii jõudiski asi kohtusse.

Kaasnenud meediatähelepanu Rasmust ei üllata. Ta arvab, et kui ta ka oleks Triinule nõutud summa maksnud, oleks too ikkagi ühel hetkel ajakirjandusse läinud. "Ta üritab jätta endast mulje kui maailmaparandajast, kõik teised tema ümber on pahad. Argipäev ja reaalsus on paraku teine. Süüdistades teisi, räägib ta tihti enda pattudest."

Otsis abi isegi nõidade juurest

Rasmus mõtiskleb, et tahaks Triinult nelja silma vahel ausat vastust saada – mis sel öösel ikkagi juhtus? Kas üleüldse tema teda lõi? Kas Triin ründas vastu?

"Ainukene asi, mis aitaks olukorda leevendada oleks saada teada, mis juhtus. Olen käinud psühhiaatrite, psühholoogide ja isegi kahe nõia juures. Üldine tunne ja teadmine, et oled kellelegi haiget teinud – see on vastik ja ebamugav."

Ta lisab, et kogu periood on tema lähedaste jaoks olnud raske. "Minu suguvõsa, inimesed, kes võtsid Triinu perekonda vastu, ootasid väga seda last. Nii nemad kui minu endised elukaaslased teavad, et ma ei olnud temaga vägivaldne." Aga sa ise? "Olen tugev poiss ja paksu nahaga, tulen sellest välja. Pean tulema."

Kohtuotsus

Harju maakohus mõistis Rasmus Vesiloo süüdi oma elukaaslase Triin Tulevi (28) peksmises ning mõistis talle üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Tulevile peab ta maksma 3500 eurot.

Süüdistuse põhjal peksis Vesiloo Tulevit mullu ööl vastu 25. augustit näopiirkonda palju kordi, tagus kannatanut vastu seina, istus kõhu peale ja lõi jalge vahele.