Tallinna linnapea Edgar Savisaar Lepistiku lasteaias 15. detsembril 2014.Foto: Raepress
Eesti uudised
15. detsember 2014, 15:19

FOTOUUDIS: Savisaar käis lasteaias oma jõuluraamatut ette lugemas (15)

Linnapea Edgar Savisaar külastas täna Lepistiku moodullasteaeda, kus ta luges lastele ette jutu oma raamatust "Jõuluime", mille kaks eksemplari ta lasteaiale kinkis.

Linnapea Savisaar ütles, et ta soovis isiklikult veenduda, millistes tingimustes veedavad lapsed lasteaias oma päeva, kui rühmaruumiks on moodulrajatis, vahendas Raepress. "Seda, et lastel on moodullasteaias soe, valge ja palju ruumi, näitab seda, et moodulehitistega lasteaiakohtade vähendamine on olnud õige tee," märkis Savisaar ja lubas, et järgmisel aastal tagab Tallinna linn lasteaiakoha munitsipaallasteaias kõigile järjekorras olevatele lastele.

Linnapea sõnul on tuleva aasta prioriteet kaotada lasteaedade järjekorrad ja tagada igale lapsele munitsipaallasteaiakoht. "Järgmisel aastal valmib renoveeritav Tallinna 26. Lasteaed, kuhu muuhulgas ehitatakse ka ruumid kahe uue rühma jaoks. Uue lasteaia tarbeks renoveeritakse Koidula tänav 23 asuv hoone 120 kohaga. Nõmmel on aga kavas renoveerida aadressil Pihlaka tänav 10 olev hoone, ühtlasi renoveeritakse Järveotsa tee 33 maja Haabersti linnaosas," täpsustas linnapea.

Kokku tuleb 2015. aastal Tallinnas juurde 601 lasteaiakohta 33 rühmas.

Selle aasta oktoobri seisuga on Tallinnas lasteaiajärjekorras 5100 last, kellest 5000 vajab kohta 2015. aasta septembris. 4500 neist saavad koha kooliminevate laste arvelt, teiste tarvis loob linn täiendavad lasteaiakohad, seda ka Kesklinna ja Nõmme piirkonnas, kus on kohtade puudus kõige suurem.