Foto: facebook.com/IRLerakond
Eesti uudised
13. detsember 2014, 18:03

IRL valimistele: Aunaste esinumber, samuti Samost ja Ladõnskaja (113)

Täna Tallinnas kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu kinnitas valimisnimekirja eelseisvateks riigikogu valimisteks. IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts kandideerib Harju- ja Raplamaal.

IRLi nimekirja on uutest tulijatest lisandunud ajakirjanikud Viktoria Ladõnskaja, Kalle Muuli, saatejuht Maire Aunaste, venekeelse "Aktuaalse kaamera" endine uudisteankur Maksim Rogalski ning ajakirjanik ja muusik Evelin Samuel.

Aunaste on erakonna esinumber Põlva-, Valga- ja Võrumaal, Ladõnskaja aga Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita piirkonnas ning ajakirjanik Anvar Samost Ida-Virumaal.

Natuke üllatuslikult on Pärnumaal esinumber Annely Akkermann, kes ähvardas, et kui ta esinumbriks ei saa, jääb ta valimistelt kõrvale.

Samuti astusid erakonda endine politsei ja kapo peadirektor Raivo Aeg, majandusekspert Andres Arrak ning pikaaegne riigikogu liige Aivar Riisalu.

Lisaks kandideerivad IRLi nimekirjas puuetega inimeste ja omastehooldajate esindajad eesotsas ajakirjanik Tiina Kangro ja Liikumispuudega Inimeste Liidu juhatuse liikme Tiia Sihveriga.