HOMENJA JA TIIU: Ehk tegelikkuses Koit Toome ja Ott Lepland. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
13. detsember 2014, 07:00

Ott Lepland: Koit õpetas mind, kuidas süles olla (17)

"Saime Koiduga inspiratsiooni Tanel Padari ja Evelin Võigemasti möödunud aasta finaalsaate üllatusnumbrist "Kaelakee hääl", kus Tanel kehastas Üllar Jörbergi ja Evelin Heli Läätse," räägib Ott Lepland, miks temast taas möödunud pühapäevaks Jüri Homenja ning Koit Toomest Tiiu sai. Kolleegide eeskujul võtsid ka Ott ja Koit absurdiduo tarvis varnast oma hooaja eredaimad numbrid.

"Mul oli veel valida, kas Anne Veski või Jüri Homenja, aga tundus, et mehe ja naise duett on parem kui kahe naise oma," lausub Ott, et idee oli teha võimalikult humoorikas number.

"Näosaate grande finale oli möödunud hooajal tõsine, kõik tegid oma etteasteid täie pühendumisega ning nende numbritega nalja ei tehta," jutustab ta.

"Taneli ja Evelini number andsid kogu finaalile naljavarjundi juurde ning meie üritasime Koiduga seekord sama teha. Mõte "Öö last" laulda ja selle teksti pisut kohendada oli Koidu mõte."

Kui Tanel ja Evelin kõnelesid mullu, et ei suutnud vastu saadet korralikult proovigi teha, sest üksteisele otsa vaadates purskasid mõlemad homeeriliselt naerma ning pealegi oli ajavaru napp, siis polnud olukord parem ka Otil ning Koidul.

"Nii minu kui ka Koidu proovigraafik on päris tihe ja seetõttu jäi meie prooviperiood ka lühikeseks," sõnab Ott, et "Öö lapse" tarvis ei saanud ööd-päevad harjutada.

"Paar korda tegime, number sündis õnneks kiiresti ja loomulikult," kirjeldab Ott, kuidas kaks karakternäitlejast lauljat end taas Homenjaks ja Tiiuks timmisid.

Numbri efektseimat osa, kui kontsadel kõrguv Koit endast tublisti lühema Oti sülle kahmab, Oti sõnul väga pikalt harjutada ei tulnud.

"Koit, kes on muusikalides nii palju kaasa teinud, teab täpselt, kuidas partnerit tõsta ja ta õpetas mind, kuidas süles olla – selleks on oma nipp," muigab Ott ja lisab, et eks see stseen tegi oma kontrastsuses publikule suurt nalja.

Kui mullu naeris saal end oimetuks Taneli-Evelini numbri puhul ning Tanel nägi saate järelvaatamisest, et terve saal pühkis naerupisaraid, siis seekordse Koidu-Oti numbri ajal oli naerupisarate poetajaks žüriilaua taga istunud Tanel ise.

"Mulle tundus, et publikule meeldis," poetab Ott, sest ka loo "Öö laps" üks tavaesitaja Nele-Liis on uuele pöörasevõitu duole tunnustuseks öelnud, et nüüd pole enam muret, keda vajadusel asendajaks kutsuda.

Seda aga, et vastne duo kavatseks edaspidi oma "Öö lapse" pilanumbriga laatadel ja vabaõhulavadel üles astuma hakata, Ott ei luba, vaid ütleb kindlameelselt: "Seda numbrit me ilmselt rohkem ei esita!"