Hannes Võrno.Foto: Teet Malsroos
Tele
12. detsember 2014, 07:00

Hannes Võrno naaseb teleekraanile (47)

"Mulle tehti selline huvitav pakkumine ja endal oli ka väike põnevus, et võiks ju proovida," räägib Hannes Võrno, kes üle mitme aasta taas teleekraanile astub. Sedapuhku ETV aastavahetusprogrammi juhina. 

Küsimusele, kas mitu aastat ekraanilt eemal olnud Võrnot ka pärast aastavahetust näeb, vastab ta, et kordussaates kindlasti. "See, mida programmis näeb, on esialgu kindlasti saladus, ma ei tahaks kõiki kaarte välja käia," ei taha Võrno esiti aastavahetussaatelt saladusloori kergitada, kuid lubab, et peale saatejuhtide – tema ja Peeter Oja – kutsutakse stuudiosse ka palju külalisi ja artiste. "Programm saab olema värvikas, nagu ta vana-aastaõhtul ikka olema peaks."

Siiski paljastab Võrno, et arhiivisügavustest on välja kaevatud seninägemata "Kreisiraadio" sketšid. "Tuli välja rariteete, millest kahe puhul tundus, et neid võiks praegu näidata. Nägime neid ka ise esimest korda."

Seni on aasta viimasel päeval ETV ekraanil olnud hitiks Märt Avandi ja Ott Sepa "Tujurikkuja", mida alati pikisilmi oodatakse, kuid tänavu jääb see kavast välja. Seekord saavad inimesed ise nalja teha ning näidatakse hoopis "Rahva tujurikkujat".

ETV meelelahutustoimetuse juht Mart Normet ütleb, et "Tujurikkuja" ei jää ära ideedepuudusel. "Meeskond pidas ajurünnakuid ja mõni sketš oli juba ka valmis. Meil oli plaanis tegelikult saade novembris ära filmida, kuna oli teada, et Märt Avandi ja "Tujurikkuja" režissöör Kaaren Kaer saavad isaks ning Otil oli stand-up tuur," räägib ta.

Tavaliselt on meeskond "Tujurikkujat" teinud eksamituhina laadis – aasta viimastel päevadel ja viimasel hetkel, et saada parim tulemus. "Läks nii, et eksamituhinat ei tulnud nii palju enne peale ehk poisid ei suutnud ennast mobiliseerida seda varem tegema."

Siis pakkus Ott Sepp välja, et kuna inimesed saadavad nagunii igal aastal väga palju ideid, mida teha võiks, tuleks anda neile hoopis võimalus ise särada. Normet tunnistab, et tema ei olnud esialgu ideest väga vaimustuses. "Aga kui Märt sellest kuulis, ütles ta, et see on väga hea mõte ja nad suutsid mind ümber veenda, et see on hea asi."