Foto: Erakogu
Inimesed
10. detsember 2014, 07:00

Vene erootikatäht ihaleb Haapsalu sümboliks (65)

"Katja on mütoloogilise tegelaskuju moodi ja oleks tore, kui tema kuju oleks Haapsalu promenaadil. Me loodame, et sellest saaks linna sümbol. Ma usun, et selline merineitsikuju, mis on tehtud kauni venelanna järgi, meelitaks linna rohkem Vene turiste, see teeks Haapsalu populaarsemaks," usub Vene erootikatähe Katja Sambuka (23) abikaasa.

"Mina ja Katja tahaksime väga, et see kuju kaunistaks Haapsalu. Linnapea Urmas Sukles on olnud meiega suheldes väga vastutulelik ja sõbralik ning tema toetab meie ideed. Iseasi, kas see ka linnavolikogus hääletamisel läbi läheb," selgitas Õhtulehele täiskasvanute filmide režissöör Sergei Mihhailov (43), keda tuntakse Bob Jacki nime all. Katjale pole ta üksnes abikaasa, vaid ka mänedžer.

Bob rõhutab, et kuju valmistamine ja paigaldamine ei läheks linnaelanikele midagi maksma. "See oleks meiepoolne kingitus linnale. Ma usun, et selline skulptuur ärataks turistide seas tähelepanu, meelitaks neid selle juurde jalutama ja kuju kõrval mälestuspilte tegema," selgitab Bob, kes tahaks näha oma naise pealt voolitud skulptuuri linna kauneimas kohas, mere ääres. "Kõige ilusam koht sellise skulptuuri jaoks oleks kindlasti promenaad. Missugune koht täpselt, seda peab veel mõtlema."

Kuju valmistamine võtab viis kuud. "Me saime jutule skulptor Aleksandr Vrublevskiga ning pärast seda, kui me rääkisime, et soovime Haapsalule kuju kinkida ja et see seisaks promenaadil, oli ta nõus oma tööd lausa tasuta tegema," rääkis Bob. "Meil tuleb muidugi maksta materjali ja töö eest tehases. Praeguse seisuga oleme kokku arvutanud, et see läheb maksma 30 000 eurot, transpordikulusid arvestamata. See on üsna kopsakas summa," tunnistab Bob, et see ei ole neile Katjaga päris taskukohane. "Aga meid on lubanud aidata Vene ärimehed."

Suured äriplaanid: hotell, poed, veepark

"Oleme Katjaga väga uhked selle üle, et meist on saanud Haapsalu elanikud. See on kaunis ja pika ajalooga koht – kuurortlinn, mida tunti kunagi terves maailmas. Mulle tundub, et paljud kohalikud elanikud ei saa üldse aru, kui erilises kohas nad tegelikult elavad," kiidab Bob Haapsalu.

"Me ostsime sügisel kesklinna suure korteri, õigemini kaks korrust silmapaistvas majas aadressil Karja 6. Tegemist on katusealuste ruumidega, kus on 200 ruutmeetrit pinda. Seal on vaja teha tõsist remonti, paigaldada aknad ja ehitada kõik kommunikatsioonid, elamiskõlblik see veel ei ole. Praegu käivad meil kooskõlastused seoses tulevase ehitusprojektiga," selgitab Bob.

"Korter ei ole ainuke objekt, mille vastu me huvi tunneme. Oleme silma peale pannud veel kahele hoonele. Usume, et ühest neist saaks hea hotelli, teise hoone esimesele korrusele saaks teha äripinnad ja teisele korrusele korterid. Otsime praegu investoreid Venemaalt," on Bobil kindel plaan Vene äriinimesi Eesti väikelinna tuua.

"Meil on üks tuttav, kellel on Venemaal hiiglaslik veekeskus, oleme pidanud temaga läbirääkimisi, et ehitada Haapsallu sarnane lõbustuspark. Ma usun, et sellest võiks saada turismimagnet ning seda külastaks nii välisturistid kui Eesti elanikud. Kindlasti tuleks palju rahvast Tallinnast," on Bobil palju äriideid.

Ta kinnitab, et soiku pole jäänud ka Katja plaan avada nõuandekontor, kus ta konsulteeriks abielupaare. "Tegeleme kõigi nende plaanidega ja asjad on vaikselt edasi arenenud," kinnitab Bob.

Bobil ja Katjal on plaan väisata Haapsalu veel enne uut aastat, et kohtuda kohalike elanikega, kes on suhtlusvõrgustikus

Vkontakte liitunud nende rühmaga "Haapsalu", ja tänada neid toetuse eest. Kas abielupaar plaanib kunagi lõplikult Peterburist Haapsallu kolida? "Haapsalu on mõnus ja inspireeriv koht, kuid siia lõplikult kolida meil praegu kavas pole. Aga pole välistatud, et tulevikus hakkame Katjaga elama vahelduva eduga Peterburis ja Haapsalus."

Haapsalu linnapea: promenaadile see kuju kindlasti ei sobi

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kinnitas Õhtulehele, et erootikatäht ja tema abikaasa on tõesti temaga ühendust võtnud ning uurinud, missugused võimalused neil kuju püstitamiseks oleks. "Mina kirjutasin neile, et nad peaksid tegema ametliku taotluse ja siis hakatakse asja menetlema. Ma ei soovitaks neile aga enne, kui linn on oma jah-sõna andnud, seda kuju pronksi valada, kuna see on väga kulukas töö," selgitab meer.

Sukles lisab, et neil on päris karmid reeglid ja selline taotlus peaks ühtlasi volikogust läbi käima. "Promenaadile see kuju kindlasti ei sobiks, kuna meil on seal juba teisi auväärt skulptuure, näiteks Tobiase kuju. Aga pole välistatud, et see võiks kuskil mujal seista."

Sukles on kohtunud nii Katja kui tema abikaasaga – siis, kui nad ostsid Haapsallu korteri. "Nad jätsid vaba mõtlemisega inimeste mulje. Kohtumise ajal võtsid nad teemaks ka võimalikud investeeringud linna, kuid kujust siis veel juttu polnud," meenutas ta oma kohtumist Venemaa ühe tuntuma erootikatähega.

Saanud parima klubišõu Oscari

Katja sõnul on ta oma erootilise šõuga, milles võtab riideid seljast ja laulab, kogu Venemaa läbi sõitnud.

«Habarovskist Kaliningradini ja Arhangelskist Küproseni. Venemaal ja Ukrainas on mind vaatamas käinud kuni 10 000 inimest. Minu isiklik rekord on olnud
100 000 vaatajat nelja päeva jooksul erootikafestivalil Barcelonas, kus sain temaatilise Oscari maailma parima klubišõu eest,» on ta oma saavutuste üle uhke.