Foto: Kanal 2
Tele
8. detsember 2014, 15:15

Kanal 2 alustab sarjaga maailmakuulsast ennustajast Vangast (18)

Kanal 2 alustab täna õhtul tõestisündinud lool põhinev suurlavastus legendaarsest ennustajast Vangast. Bulgaaria pime prohvet kuulutas muuhulgas ette allveelaev Kurski uppumist, Nõukogude Liidu lagunemist ja 11. septembri rünnakuid USAs.

Vanga ehk sünninimega Vangelija Pandeva Dimitrova kaemused ja õpetussõnad said maailmakuulsaks. Väidetavalt külastasid teda omal ajal paljud kõrged võimumehed, teiste hulgas ka Hitler, kes pärast külaskäiku Vanga juurde oli kuuldavasti üsna halvas tujus. Samuti otsisid temaga sidet mitmed nõukogude riigijuhid.

"Vanga" keskmes on prohveti lugu tema sünnist 1911. aastal kuni surmani 1996. aastal. Sarja üks võtmetegelasi on noor tudeng Alicia, kes satub Vanga juurde juhuslikult ühel tööalasel reisil. Juhtub ime – tavaliselt kinnine ja saladuslik Vanga nõustub neiule oma põnevat elulugu rääkima. Reisimegi koos Aliciaga ajas tagasi Vanga nooruspõlve.

Vanga elulugu on täis valu ja traagikat, aga ka kirge ja armastust. Vanga oli vaid 12, kui kaotas õnnetuse tagajärjel nägemise. Sellest sai tema elu pöördepunkt, mille tagajärjel hakkas ta nägema prohvetlikke nägemusi. Vanga lugu näitab aga naist ka inimlikust küljest, sest nagu kõik teised, otsis temagi armastust ja tunnustust. Nii näeme sarjas Vanga esimest armumist.

Tõsieluline ajaloodraama "Vanga" on Kanal 2s esmaspäeviti kell 21.30.