Mart Sander räägib oma kunstikirest ja Liis Lemsalu aktimaalist.Foto: Ekraanitõmmis / TV3
Tele
6. detsember 2014, 21:07

TV3 | Mart Sander maalis Liis Lemsalust akti (104)

"Su nägu kõlab tuttavalt" teravmeelne saatejuht Mart Sander maandab pingeid maalides. Mitmekülgsel mehel Sanderil valmis aktimaal lauljatar Liis Lemsalust.

Maalimine on Mart Sanderi esimene ja kõige vanem kirg. Näosaate finaali eel aitab maalimine mehel pingeid maandada. 

"Kui ma tegin nädal tagasi Liisile sünnipäevaks temast väikese portree, siis hakkas see kõigile nii väga meeldima, et meie saatemeeskond leidis, et Liisi portree võiks olla ka kontoris. Ja leiti, et Liisist võiks olla üks suur, elusuuruses portree. Kuna riideid on raske maalida, siis mõtlesin, et ilma," rääkis Mart Sander TV3 "Seitsmestele uudistele".

Ilusaid inimesi meeldib Sanderile kõige rohkem maalida. Tema loominguportfelli kuuluvad kaunitarid, sportlased, muusikud ja kunstnikud.

"Inimene on kogu aeg muutuv, see hetk on nii habras, millal teda saab kujutada," rääkis Mart Sander. "Läheb mööda aastaid, Liis on vana paks naine ja ta ei ole enam selline, ja sellest jääb vaid mälestus. Aga loodus ei muutu - tuhat aastat ja ta on ikka samasugune." 

Mart ei ole kunsti õppinud, aga vaatamata sellele on tal galeriis juba viies näitus ning tellimusi lisandub kogu maailmast. "Minu jaoks kas kunst meeldib või ei meeldi ja nii lihtne see ongi. Kunst peab olema üks elu lihtsamaid asju."

Mardi sõnul on kunst see, millega tema leiva laual hoiab.

Kurb, aga Liis Mardi juures poseerimas ei käinudki!