Aston Martin DB10 Foto: Reuters / Scanpix
Film
4. detsember 2014, 16:42

Kodumaine filmiekspert uuest Bondi-filmist: Bond ja Aston Martin kuuluvad kokku! (1)

007 fännid võivad rõõmustada, sest täna kuulutati välja järjekorras 24. Bondi-film pealkirjaga "Spectre". Kodumaine filmiekspert Timo Diener tunnistas, et ootab 2015. aasta 23. oktoobril esilinastuvat filmi suure huviga.

"Mind rõõmustas seekord esmajärjekorras näitlejaansambel, mis teeb au ükskõik millisele auhinnafilmile. Seal on ikka väga laia profiiliga tegijad koos," märkis Diener.

"Spectre'is" astuvad üles: Daniel Craig (James Bond), kahekordne Oscari-võitja Christoph Waltz (Oberhauser), Andrew Scott (Denbigh), Dave Bautista (Mr. Hinx), Monica Bellucci (Bondi-tüdruk Lucia Sciarra), Lea Seydoux (Bondi-tüdruk Madeleine Swann), Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Ben Whishaw (Q) ja Rory Kinnear (Tanner).

"Oletatavasse musklimehe rolli on palgatud selline musklimees, kellel on olemas ka näitlejavõimed – Dave Bautista ("Galaktikavalvurid"). Ta on suht sarnane sellisele mehele nagu seda on Dwayne "The Rock" Johnson," arutles Diener, et mõlema musklimehe näol on tegemist väga hea näitlejaga.

"Prantsusmaa näitlejatar Lea Seydoux (29) ja Monica Bellucci (50) on selles mõttes hea valik, et praegu räägitakse Bondi-daamidest mitte enam nii väga Bondi-tüdrukutest. Nad ei ole seal enam 20aastased blondid naiivsed näitsikud, vaid juba natuke vanemad ja küpsemad naised."

"Ja muidugi Waltz – mis seal muud öelda!" lisas Diener näitlejatest rääkides.

"Ilmselt võib sisu praegusel hetkel kokku võtta ühe lausega: James Bond hakkab võitlema kuritegeliku terroriorganisatsiooni vastu, mis kannab nime Spectre," arvas Diener.

Mida arvab filmieskpert aga seekordsest James Bondi autost, milleks on unikaalne luksusauto Aston Martin DB10?

"Autod ei ole kunagi olnud minu esimene või teine armastus. Auto on minu jaoks vahend, millega saada punktist A punkti B, aga Bondi filmide puhul on alati tähtis see, et auto oleks ilus ja võimekas," rääkis Diener ja lisas, et kindlasti on tähtis ka see, et auto oleks britilik. "Bond ja Aston Martin kuuluvad kokku!"

"Minu jaoks on kõige tähtsam filmi olemus – kui sul on Oscari-võitjast lavastaja (Sam Mendes), mitmekordsest Oscari-nominendist stsenarist (John Logan), äärmiselt tituleeritud operaator (Hoyte Van Hoytema) ja selline näitlejaansambel, on kõik komponendid olemas!"

"Olen väiksest poisist peale suur James Bondi fänn olnud ja kõik need head ning halvad ajad üle elanud. Iga Bond on oma ajastu nägu," märkis Diener.