4. detsembril 2014 avati Tallinnas Nõmmel Kitserööpa teel nimeline pink kirjanik Ira Lemberile (pildil keskel). Tema kõrval istuvad Nõmme linnaosa valitsuse vanem Tiit Terik (paremal) ja poeg Tõnu Lember.Foto: Nõmme linnaosa valitsus
Inimesed
4. detsember 2014, 14:40

FOTOUUDIS: Kirjanik Ira Lember sai Nõmmele nimelise pingi (4)

Täna avati Tallinnas Nõmme linnaosas Kitsarööpa tee ääres kirjanik Ira Lemberile nimeline pink. 88-aastane kirjanikuproua on elanud Nõmmel kogu oma elu ning ettepaneku tegi pingi tegemiseks poeg.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on mitmetes omavalitsustes kena komme oma kodukandi inimesi nimelise pingiga meeles pidada. "Kindlasti ei jää Ira Lemberile pühendatud pink viimaseks, sest Nõmmel on läbi ajaloo olnud palju väärikaid kodanikke, kes on nimelist pinki väärt," ütles Terik.

Ira Lemberile nimelise pingi paigutamiseks Nõmmele tegi ettepaneku kirjaniku kirjastajast poeg Tõnu Lember. Eaka kirjaniku sõnul tuli tänane sündmus talle üllatusena, edastas Nõmme linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik Jukko Nuoni.

Ira Lember alustas oma kirjanikukarjääri lastekirjanikuna, ta on kirjutanud lastele üle 40 raamatu, kuid viimastel aastakümnetel on tal valminud 19 romaani ka täiskasvanutele. Kirjanikuproua on sõnade autoriks paljudele ülipopulaarsetele lauludele nagu näiteks "Koolikell", mida kanti ette viimasel laulupeol.