Genka ja Paul Oja.Foto: Pressimaterjal
Saund
4. detsember 2014, 13:24

Genka ja Paul Oja rõõmustavad fänne uue tasuta albumiga: ju sai nüüd aeg küpseks

Räppar Genka ja produtsent Paul Oja, endised bändikaaslased ansamblist Toe Tag, ühendasid esimest korda pärast kolmanda bändiliikme Revo surma 2011. aastal jõud – meeste koostööl ilmus 14 looga värske album, mida fännid saavad alla laadida sentigi maksmata!

"Muusika - nagu värske õhk ja joogivesi - peaks olema kõigile tasuta. Institutsioonid, kes neid toredaid asju maksustavad, ei oma reeglina mitte mingit muud sidet muusikaga, peale selle eest raha kasseerimise," märkis Oja. "Head inimesed kes tahavad oma lemmikartiste toetada leiavad selleks viisi nii või teisiti. See võiks olla koht kus kapitalistlik kurjus ei kehti!"

Genka ja Oja otsustasid ühiselt, et teevad oma muusika fännidele kättesaadavaks puhta muidu. "Kõik otsused on tehtud koos," ütles Genka Õhtulehele. "Osad ideed, mis said nüüd albumile, seisid 5-6 aastat mul arvuti folderis nimega "Uus Toe Tag". Ju sai siis nüüd aeg küpseks," selgitas räppar albumi valmimise tagamaid.

Kas oma muusika tasuta jagamine peaks eeskuju andma ka teistele Eesti artistidele?

"See on absoluutselt muusiku/autori enda valida: ei ole õiget ega valet lähenemist," märkis Genka.

Selle kohta, kas ka tulevikus nende räppmuusikat priilt alla laadida saab, ei osanud räppar veel midagi öelda.

Tasuta album on allalaadimiseks kuni 10.detsembrini, mil toimub esimene plaadiesitluskontsert.

Albumil teevad kaasa teiste hulgas Taavi Paomets (Avoid Dave), Pille Vilgota (Tartu Popi ja Roki Instituut), räppar Suur Papa ja paljud teised.

Lae Genka ja Paul Oja uus album alla SIIT!