Inimesed

Lisatud Kanal 2 saate "Avameelselt" video!

HEIDY TAMME OMA LAPSEPÕLVEST: isa peksis mind pahtlilabidaga pähe ning ajas meid emaga kirvega taga (176)

LISA KOMMENTAAR

naene5. detsember 2014, 23:20
Oli ju sõjajärgne aeg-inimesed närvilised,kodutud,kes tuli siberist,kes muidu maalt linna----abielluti,sündisid lapsed,,ja elu hakkas peale sõda edasi minema..Keegi ei arvestanud sõja traumadega,põrutustega...Minu isa sai Sinimägedes eluaegse trauma.jäi mürsust tekitatud mullavalli alla--naaber mees kaevas välja--isale jäigi kehv kõrvakuulmine---vananedes ei kuulnud ta peaaegu midagi..pidin lausa karjuma temaga,,aga noh see selleks...Tollel ajal kui mina juba olin olemas,tuldi töölt-ikka mingi pudel viina,,isegi vahel rohkem,ehitati maja,sööki oli vähe,palgad madalad,aga tahe oli nii suur,et mitte alla anda...Aga ma mäletan seda ka kui mu isa ütles teistele meestele,et olgu naine kes on,aga minu käsi naise vastu ei tõuse,,ta ju mu laste ema....Minu isa,kes võeti sund mob-iga SS-i,sealt saadi kätte-viidi vene vangilaagrisse,,sai amnestiat..viidi Sillamäele uraanitehast ehitama,kui tartu vabaks sai--lasti mu isa koju--tühja koha peale elama..Milliseid päevi pidid tolle aja mehed nägema,ja siis veel edasi elama normaalset elu--ime siis et mõni mees ära ei pööranud kui naine ja laps kodus lõugasid et....Anti muidugi nahaparki ka-selleks oli meil vanaema--kes nüpeldas mind AJAVIITEKS--et näidata kasvatust...Mina oma vanemate kohta ei saa midagi halba öelda,sellest olen mina teistest hulka tugevam,targem ja ei hakkaks iial neid rahva ees mustama..Tänapäeva elu ei saa võrrelda sõjajärgsete haigete inimeste eluga..Tulgu mõistus neil ometi kokku,kui julgete sellist jama kokku pasundada,,kui palju ka teile makstaks,,jätke surnu hinged rahule,,kas seda plära olid Su vanemad ära teeninud pr.H.Tamme.Häbi Sulle.....
....6. detsember 2014, 10:56
Olen eelpool kõnelejaga 100% nõus, bravo!
no aga6. detsember 2014, 14:35
vaatamata kõikidele õudustele, Sinu isa ju ei peksnud. On ju nii? Tähendab peksmiseks on siiski vaja mingit geeni- hormooni või isa peksu ja mõnitusi pojale lapsepõlves, mitte õudseid üleelamisi täiskasvanuna? No aga on ju nii? Seepärast on nagu on, enamus vägivallatsejatest pole sõjaõudusi uneski näinud. Olgem ausad:)
Üleelamised pole põhjus tagala ründamiseks. Rünnatakse vaenlast, mitte tagalat, tagala peab kõigil olema, ka naisel ja lastel, nagu meestel. Pole päris mõeldav, et ühel enesehaletsushood, laseb auru välja kuna ei oska oma emotsioonidega hakkama saada, aga ülejäänud perel puudub seeläbi praktiliselt kodu.
Väga ebaõiglane ja ainult labiilse närvikavaga inimeste lõbude kaitse. Justkui närvihaige lõbutsemine peksmise näol võiks olla tähtsam järglaste turvalisusest?
arvan, et isa on ammu surnud,-5. detsember 2014, 22:16
kas on vaja nyyd, ise vanana, hakata surnud inimesest jubedaid lugusid rääkima. Ja ta ei saa enda kaitseks enam midagi öelda. Piinlik on, et soliidses eas isik lisab endale sellist kuulsust. Igatahes Riigikokku see yhepoolselt esitatud eluepisood kyll ei aita.
....5. detsember 2014, 17:49
peravägivalla all kannatanute kohta näevad ema ja tütar väga rõõmsa olemisega fotol võrdlen oma lapsepõlve aegsete piltidega siis kohe näha et olen äratambitud kurbliku olemisega, või hiljuti meedias olnud juhtum Emilyga silmadest on näha et laps on ebakindel õnnetu
Riigikogu,5. detsember 2014, 11:13
Liikmetel peaks olema kindlasti vanusepiirang, 25 kuni 65 aasta vahel.Liiga noored ja liiga vanad pole võimeslised Eesti riigi heaks töötama.Me kõik jääme vanemaks ja töövõime väheneb .
Sirje 63 a5. detsember 2014, 10:42
Vaatamata kõigile lapsepõlve raskustele,kasvas sinust kuulus laulja ja rahva poolt armastatud inimene.Jõudu edaspidiseks.
5. detsember 2014, 09:13
Valimiskampaaniat võiks alustada sellest, miks ta poliitikasse läks, milline on maailmavaade, miks ta Riigikogusse minna tahab - ainult palka võtma või vähemalt sõnades midagi muutma.
Alustades valimiskampaaniat - valige mind, mul oli raske lapsepõlv ja pahad vanemad, on väga nõme.
Liina4. detsember 2014, 20:17
Mina eriti tihti siin ei kommenteeri artikleid ega ka muud, ainult siis, kui tekib eriti ebameeldiv tunne paljude väga pahatahtlike kommentaaride suhtes. Mis puutuvad siia parteid ja muu selline, osad inimesed ei saa üldse teemastki aru, millest jutt käib. Kui kõik saated ja artiklid ära jääks, millega need inimesed küll tegelema hakkaks, siis pole oma ränki mõtteid ja tundeid kuskil välja valada :D Ei tea, kas mõni neist ka laulda oskab, või raamatut kirjutada või oma elust avameelselt rääkida :) Ehk siis räägivadki siin kommentaarides oma ausast vihast kõige ja kõigi vastu :D Igal inimesel on oma arvamus ja see on hea, aga julm ei maksa ka olla ja selliseid sõnu välja pilduda lihtsalt oma lõbuks.
Miks4. detsember 2014, 20:10
Loomulikult on see kõik jõhker ja vägivalda (eiri laste vastu) ei õigusta miski! Aga milleks nüüd vana inimene seda aastakümnete vanust asja nii avalikult räägib.. no milleks?
4. detsember 2014, 20:12
ta ju ütles, milleks:)
Mina4. detsember 2014, 23:14
ka tõesti ei mõista milleks??? Tähelepanuvajadus? Kättemaks surnud isale? Tõesti ei suuda mõista :(
4. detsember 2014, 19:40
milleks kedrata 70aasta taguseid lugusid? kas selleks,et kaastundest raske lapsepõlve pärast enne surma veel riigikogu rammusa lobi peale pääseks? Hea arvamus ja lugupidamine igatahes kadus tema vastu.
ma väga ei usu,4. detsember 2014, 20:11
et teda ühe naisepeksja arvamus huvitada võiks.
.4. detsember 2014, 19:03
On asju, millest on viisakam vaikida.
Sellega igatahes minu häält valimistel küll ei saa.
4. detsember 2014, 19:07
kui vaikida viisakalt, siis need koledused ei lõpe iial.
to .4. detsember 2014, 22:31
kui sind röövitakse, vägistatakse, pekstakse, midaiganes - siis vaiki viisakalt
muidugi sobiks4. detsember 2014, 22:52
peksjatele kui koik sinise silmaga naised ja lapsed viisakalt vaikiks.
lihtne inimene4. detsember 2014, 18:50
kogu see jutt, mida ta rääkis tundus imelik. mitte usutav. Igatahes mina ei usu. Seal võis ju midagi olla aga et see nii hull oli - vastuvaidlejaid ju ei ole st. räägi mida tahad!
vaat selleparast inimesed vaikivadki4. detsember 2014, 22:53
koduvagivallast aastaid, sest sinugused on kohe alati ohvreid syydistamas. selliseid mehi on oi kui palju, minu isa oli samasugune, pealtnaha viisakas mees, ylikonnas ja haritud. tean paari avaliku elu tegelast, kes oma naist juba aastaid peksavad. vot nii, ei usu.
4. detsember 2014, 16:12
Vastik oli teda selles saates näha ja veel endises kodus-kohvikus.
mis vaatasid siis?4. detsember 2014, 22:54
keegi sundis vagisi voi?
oeh4. detsember 2014, 15:41
ja vat, mis juhtus. Trauma eluks ajaks- nüüd on Keskerakonnas...
Liina4. detsember 2014, 15:09
Saate pealkiri oli "Avameelselt vägivaldsest lapsepõlvest", sellest Heidy Tamme ka rääkis. Kui oleks saade olnud helgetest hetkedest elus, oleks ta sellest rääkinud ju. Ja kuhu ikka nii joosta ja minna on väiksel lapsel ja naisel, siin osades kommentaarides on väga targad nõuandjad, aga päris elu ei ole ikka nii mustvalge ja lihtne. Valusad mälestused jäävad inimesele eluks ajaks sellest, eriti lapsepõlvest ja hea on, et inimene sellest rääkis. Samuti rääkis ta ka, et on andeks andnud nüüd. Mulle saade meeldis ja meeldib ka Heidy Tamme. Pealegi näeb ta ikka väga, väga kena välja, mingid vanamuti kommentaarid siin tema kohta tunduvad ikka päris naeruväärsed :)
aga mina ütlen,4. detsember 2014, 14:44
et süüdi on ema, ei saa olla niisugust armastust, mis jätab oma lapse poksikotiks.
eestis on alati naine syydi4. detsember 2014, 15:40
mitte vagivallatseja, kes otseselt neid tegusid teeb.
see sellepärast,4. detsember 2014, 19:14
et meil ei peeta mehi inimesteks, kuna nad ei suuda (õigemini pole mõnedes ringkondades kombeks, poleks isane noh) oma tegude eest vastutada.
See nagu, kui su koer kedagi ründab, siis keegi ei mõista hukka ega trahvi koera, vaid tema omanikku. Osalt seepärast on olnud ka taunitav, kui naine vägivaldse mehe maha jätab, sest see võrduks lemmiklooma abitusse seisundisse jätmisega või tänavale-metsa viskamise-jätmisega.
mina4. detsember 2014, 14:41
kas sel ajal oli ikka pahtlilabidas kohe varnast võtta,
ei ei, kindlasti mitte5. detsember 2014, 00:55
tol ajal rippus varnas ainult läki-läki, pahtlilabida jaoks ruumi polnud ja ega pahtlilabidatki vist õieti polnud, suurelt jaolt said kivikirveste najal kõik tööd tehtud.
...4. detsember 2014, 13:46
Heidy juttu mõistab ainult see kes on olnud samas olukorras. Kuid lugedes kommentaare on näha kui tige ja halastamatu on ikka maailm kus elame. Minu lugu on üksühele sarnane Heidy omaga. Pigem on Heidy tubli, et julges sellest kõigest rääkida. Sarnane elu viib inimese teisele tasemele ja tihti on selle läbielanud inimesed palju empaatlikumad teiste suhtes kui need kes pole seda kunagi kogenud.
Kas,4. detsember 2014, 13:56
Heidy oleks oma poega lubanud nii peksta ja teda ennast ka kui oleks olnud isa sarnane mees?Arvan , et mitte iialgi.
13,464. detsember 2014, 19:21
ma pole päris nõus, et seda kogenud on empaatiavõimelisemad. Sest vaata need vägivaldsed mehed, kes oma peret terroriseerivad, on reeglina just seda kogenud, aga näe empaatiat pole isegi ahvi tasemel võtta. Samas naised tihtilugu jätkavad talumist ka oma mehe puhul ja kui ükskord omad pojad selliseks kasvanud, siis on nad asuvad vägivaldsete meeste poolele ja "aru ei saa" miks naised asjast räägivad...
No seda kõike on ju kommentaarideski kohatud. Kindlasti on erandeid, aga laias laastus ma sinuga ei nõustu.
Maarja4. detsember 2014, 20:02
Ni kurb kui seda ka tunnistada pole aga sul on täiega õigus.
554. detsember 2014, 13:46
oh kas ei saaks juba lõpetada seda jora, iga jumala päev....
..4. detsember 2014, 13:33
VÄGA julm ja karm lapsepõlv . masendav , mida inimesel tuli läbi elada , aga nüüd - kas ta on muutunud massohistiks - MIKS ta seda nii kuulutab ? nüüd ju siis lehtedes, tv, tuttavatel hambus , võõrastel arutuseks - taas ja taas tuleb olnu läbi elada - läbi tunda MIKS TA SEDA ENDALE TEEB ?????
4. detsember 2014, 13:51
valimised tulemas. tore oleks ju riigikogus istuda.
13,334. detsember 2014, 15:46
Kui asjast juba rääkida suudad, siis oled valmis üle saama või andestama, järelikult ei karda enam meenutada.
oh4. detsember 2014, 13:20
ära ulu heidi,savikas paneb sind raske lapepõlve pärast nüüd oma vihmavarju hoidjaks
564. detsember 2014, 13:13
Muidugi on hea, et inimene julguse kokku võttis ja sellest rääkis. Aga ma ei saa aru, miks kogu eesti rahvale. Need asjad tehakse ametiinimese/ psühholoogi kabinetis. Siis on ka abi lähedal. Siin on ka küsimus:miks peab oma pere musta pesu pesema laia lugejaskonna ees. On see ikkagi mingi tähelepanu vajadus? Lauljatar on hästi oma elu elanud ja kuulsaks saanud, andku oma südames andeks, ega see isa siis läbilõhki halb ei olnud. Öeldakse, et lahkunutest mäletagem head ei halba.
to 564. detsember 2014, 13:27
mäleta sa Hitlerist ja Stalinist ainult head!!!
564. detsember 2014, 13:52
Siin on lähtekoht erinev. Hitleri ja Stalini on üldsus hukka mõistnud, kui inimsuse vastu eksijad. Väga vähestel elavatel on nendega isiklik suhe. Siin on küsimus oma isast/perekonnast ja inimese omaenda mälestustest.
ei4. detsember 2014, 14:17
Kuidas saab mäletada head inimesest kes seda ei ole. On meeles ainult hirm, valu ja alandused päevast päeva. Seda saab mõista ainult see kes on seda kogenud. Aastatel ,mil Heidy seda koges, ei olnud ka võimalik eraldi elama minna, sest tol ajal elati veel keldrites, ühiskorterites ja elamispinda
polnud kusagilt saada. Nüüd on asjad veidi teisiti ning tugeva iseloomuga inimene on võimeline sellisest elust eemale minema.
eam4. detsember 2014, 14:14
ma olen prouaga ühest põlvkonnast ja võin julgelt öelda, et meie lapsepõlves olid 10-st perest vähemalt 5-l samasugused probleemid. Aeg oli selline, sel ajal ei olnud inimesel alati võimalik olla ise oma õnne sepp. Kerge on öelda - miks naised kannatasid, miks nad ära ei läinud - kuhu? Korterid olid riigi omad, neid ei olnud lihtne üürida, veel vähem osta. Heidyl on tegelikult ju elus hästi läinud, äkki sai ta just isalt kompensiatsiooniks ilusa lauluhääle? Tähelepanu on ta elus küllalt saanud, milleks tal küll nüüd sellisel moel esineda? Õpetlikku ei ole selles loos ju midagi, vägisi kisub mõtted seosele valimistega
võib-olla sellepärast ...........4. detsember 2014, 19:05
et on veel selliseid noori naisi, kelle saatus on samasugune ja perevägivald on nende elu osa, aga on 21.sajand, mille eelmise sajandi viiekümnendad.
Lilleküla laps4. detsember 2014, 20:12
Me elasime Lillekülas ühel väiksel tänaval, kus inimesed kõik olid tuttavad. See oli tavaline, et mehed tulid juua täis koju ja siis see terror algas. Tihti otsiti pelgupaika naabrite juurest. Nendel naistel ei olnud tõesti kuhugile minna, sest elati 24m2 korteris viiekesi. Kogu pere ootas hirmuga, kuidas isa koju tuleb. Aga seda ei käidud külas rääkimas, seda häbeneti. Koolis ikka kiideti oma vanemaid. Nüüd ajad on muutunud ja on populaarne kõik oma haigused (vähid, depressioonid), kiusamised, soovahetusoperatsioonid, lapsepõlve traumad meediasse tuua. Kui ainult keegi kuulata viitsiks. Need on inimese isiklikud probleemid, milleks seda kuulutada kogu maailmale. Minu vana tädi käitus õieti, kiitles ainult heade asjadega. Halvad asjad jättis enda teada ja elas oma elu väga edukalt.
:)))4. detsember 2014, 20:29
elagu nõukogude liit ja tema töökas ja õnnelik rahvas HURAAA:)))
Äkki saaks üle? Ahh? Ma ka lillekülast...arvatavasti siis raskelt "peenest" osast, sest meie isad ei laamendanud ega lõhkunud, vaid kaitsesid oma peret, mu isa oleks teie isal pea otsast hammuustanud, kui oleks arvanud, et see tema peret ohustab. Ja ega naisedki taluma oleks hakanud, alaväärne mees oleks jalaga perzee saanud peenelt-elegantselt ja maitsekalt:)
to ei noh4. detsember 2014, 12:53
nende maja ei asunud mitte telliskivi peatuses, vaid palju rohkem balti jaama poole, nii et ära targuta siin.
ei noh!4. detsember 2014, 12:41
KAS SIIS HEIDY VANEMAD ELASID SIIS JUUVILJA KAUPLUSES? MAJA ASUB KOPLI TÄNAVAL.TELLIKIVI TRAMMI PEATUS JA RAUDTEELASTE KLUBI VASTAS.AASTA KÜMNEID OLI SAMAS KOHAS TÄPSELT JUURVILJA KPL .PANEB MÕTLEMA KÜLL,KUS NEMAD SIIS ELASID ?
Mirx4. detsember 2014, 12:36
Vanaema õpetas mulle, et surnuid enam halva sõnaga ei meenutata. Minu meelest on see jutt kohatu! olen ka igasugu asju üleelanud aga võtan seda kui õppetundi ellu, sest kui oled kohanud halba meest siis tunned ta suurest peast ära ning oskad eemale hoida, et ise õnnelikum olla!
Sügavalt pettunu!4. detsember 2014, 12:03
Ajakirjanik kasutas ära Heidi Tamme jutukust! Ei tahaks nagu uskuda, et nii lugupeetud daam oma lapsepõlve pahupoolt tahtis eksponeerida ! On piinlik ja häbi, kui see teisiti on!
naine4. detsember 2014, 11:44
Mina olen ka väga õnnelik inimene olnud, sest minul olid ka tohutult head vanemad, puhaku nad rahus.Aga vägivald on kindlasti üks hirmsamaid asju ,mida peavad lapsed läbi elama.Ja Heydi kindlasti ei otsi kuulsust, sest seda tal on niigi. Ta tahtis kindlasti sellest rääkida, mida piinab teda juba aastaid.Tubli,et julges rääkida sellest avalikult. Aga muidugi ema oleks pidanud kohe otsustama, mis oleks olnud lapsele parem, kas saada eluaegse trauma või õnneliku lapsepõlve.See ema aga polnud otsustusvõimeline, nii ,et Heydi pidi ise otsustama, kui selleks võimalus ja aeg oli.
4. detsember 2014, 11:47
Sel ajal polnud see kombeks. Oli põhimõte, et peresised asjad pidid jääma perekonda.
4. detsember 2014, 11:58
Saa aru , et polnud kombeks ja häbi naabrite,sugulaste ees ka.Aga last peksta poleks tohtinud lasta ja nii pikka aega , on juhtunud asju, kus peretülis keegi tapetakse või jääb invaliidiks, sest märatsev joodik ei anna enam aru, mida teeb?
Õudus.4. detsember 2014, 11:43
Olen pea 70 aga minu vanemad kunagi kätt ei tõstnud laste vastu , ei mäleta isegi tutistamist, mäletan õhtut nurgas seismist aga andeks ei palunud kui ema magama jäi ,läksin ka ise ja hommikul oli kõik unustatud.Pole ise kunagi laste ja lastelaste vastu kätt tõstnud. lapselapsi pole nurka pannud ja isegi mitte riielnud.On nad nii armsad ,et hääl ei tõise kõrgemaks.Aga kui mind või last oleks kaasa peksnud, kas või kord , oleks ma kohe asjad paika pannud,lähed Sina või mina ja teen avalduse vastavatele asutustele.Oma last peksta lasta on kuritegu lapse vastu , mida ema teadis ja hirmus elamine tapab kõik tunded.
Maarja4. detsember 2014, 11:37
Appi kui julmad on inimesed! Millised kommentaarid?! Kas mitte mingisugust empaatiavõimet ei ole?! Või olete ise kibestunud justnimelt selle koduvägivalla tõttu?
kk4. detsember 2014, 12:04
Kui naine on viisakas, siis talle vaevalt keegi kallale läheb. Laps püüdis tõenäoliselt ema jäljendada.
Maarja4. detsember 2014, 13:54
Ühesõnaga kui mees peksab siis alati asja eest? Huvitav mis süü neil naistel siis on, et nad sellise peksu ja alanduse "ära on teeninud"? Mida vägivallaga saavutada tahetakse? Ainus pluss nende kommenteerijate juures on see, et nad pole ise kunagi midagi ligilähedastki pidanud läbi elama. Hea teada, et seda koduvägivalda nii palju pole. Siin on suur hulk inimesi kes ei tea sellest midagi ja ei oska isegi ette kujutada. Ma ei mõista tänapäeval naisi kes sellist alandust ja peksu taluvad või kes lepivad ka sellega, et nende lapsi lüüakse. Praegusel ajal on märksa paremad võimalused ja ka ühiskond on teise mõtlemise ja suhtumisega. Vanasti aga oli see suur häbiasi. Peretülisid varjati paaniliselt teiste eest.
Partorg ehk kirikumees.4. detsember 2014, 14:05
Kui altari ees vandusid täita kõik abielukohused-siis j.n.e!
loodame, et sa ise iialgi isaks ei saa4. detsember 2014, 15:45
vaaraka geenid antakse edasi. olen ise ka vagivaldse isaga kasvanud ja neile, kes siin targutavad, soovitan soojalt see kogemus omal nahal labi elada. siis ehk saate aru. aga eestis on jah alati naine syydi, et miks ei olnud alandlikum jne.
12,044. detsember 2014, 19:27
mis viisakusest sa siin räägid, kui vägivallaakt leiab aset pea alati siis, kui mees end ebaviisakaks joonud.
Tegelikult sedasorti mehed on sedavõrd ebaviisakad, et kui ebaviisakuse eest peksmine aktsepteeritav oleks, siis saaksid sedasorti mehed kastilöömise läbi otsa.
koduse vägivalla ohver4. detsember 2014, 12:44
Sa kk oled kõige naiivsem inimene,keda ma siin kommentaariumis praegu näen! Sa ei tea maailamelust mitte pisimatki1 Jumal,mis klapid inimesel ees on!
Maarjale,4. detsember 2014, 18:54
kas Te lubaksite oma last peksta???
Maarja4. detsember 2014, 20:15
Ei. Ma ei lubaks kedagi lüüa! Ei ennast ja ammugi siis veel oma last. Mul on õnnestunud senini nii ära elada, et mind pole kordagi löödud. Võibolla ma siis ei tõmba selliseid vägivaldseid mehi üldse ligigi.
h4. detsember 2014, 11:19
Heidi on lihtsalt jutukas ja nüüd võeti üks asi lihtsalt üles. Nii pole ka ilus.
4. detsember 2014, 11:13
minu arust said vanasti kõik tappa, aga rääkida, jah, sellest polnud kombeks. Minu enesehinnang sai nii maadligi pekstud, et veel täiskasvanunagi tunnen selle tagajärgi
4. detsember 2014, 11:49
Sama siin - olen eluaeg arvanud, et olen teistest viletsam. Alles nüüd, ligi pensioniealisena, olen hakanud aru saama, et tegelikult olen päris asine. Kahjuks liiga hilja.
ei 4. detsember 2014, 15:48
ei saanud vanasti kõik tappa. Ma arvan, et siiski vähemus. Kuna aga sellest ei räägitud, siis paratamatult mõtlesid, et ka ülejäänute elu selline, nad lihtsalt ei räägi.
4. detsember 2014, 10:53
MINU EMA POLNUD KÜLL ALKOHOOLIK, AGA VÄGA KURI INIMENE, kes ka peksis mind armutult iga tühise asja eest, teinekord ma ei saanud aru mille eest peksa sain. Ja kui parajasti aega polnud või oli kiiremaid asju, siis peksis plaaniliselt, ütleme laupäeval. Kes sellist asja tunda saanud pole, see ei tea lihtsalt. Minul on ka vahel selline tunne et tahaks sellest kuidagi vabaneda või lahti saada, aga kuhu sa seda rääkima lähed. Tol ajal maandusid sa uusti kodus, nii et pääsu polnud kuskile oma lihase ema eest. Ja häbi on, nagu oleksin milleski ise süüdi
Nüüd leiad rahu4. detsember 2014, 12:35
Just praegu rääkisid oma üleelamistest. Nüüd võid eluga edasi minna, andestada.
Hukka mõista on kergem, kui mõista. Tõenäoliselt oli su ema haige inimene. ei suutnud oma emotsioone kontrolli all hoida ja elas lapse peal välja.
Andesta ja unusta.
mh4. detsember 2014, 20:43
See on jah hea, et ta rääkis, aga milleks peaks ta andestama? Andestama inimesele, kes teda äärmise julmusega kohtles? Ma arvan, et andestamine on ületähtsustatud. Just puhastavat, tervendavat viha vajab inimene ja siis alles andestada ... iseendale, et selliseid hirmsaid asju on elus kogema pidanud.
Aga andestada kurjategijale, no milleks?
mammu4. detsember 2014, 10:52
Heidy Tamme oli mu vanaema lemmik. Mäletan teda teleekraanilt 70-ndate lõpus laulmas, olin siis 4-5 aastane. Särav ja kaunis naine, kes ei jäänud ohvriks. Tean, mis tähendab, kui ajad selja sirgu, värvid huuled ära, astud uksest välja rambi kätte ja - naeratad. Sest oma vaenlastele sa seda kahjurõõmu kinkida ei taha, end ohvrirollis näidata, näidata, mis TEGELIKULT koduseinte vahel toimub. Ja mida keegi niikuinii ei usu. Sest naine on ju alati süüdi. Ka siin kommenteerijate väärastunud kommidest võin seda välja lugeda. Heidyle soovin kõike head.
Olen4. detsember 2014, 10:49
varsti seitsekümmend ja mind pole mitte keegi peksnud. Elasime küll vaeselt, kuid isegi tutistamist ei mäleta. Sellepärast olen väga, väga tänulik oma vanematele ja palvetan nende hingede eest. See, et sellest räägiti pole ju paha. Ehk paneb see mõne lapsevanema mõtlema , enne kui peksma hakkab. Need asjad ei unune ju kunagi.
kah varsti 704. detsember 2014, 11:17
No ununevad ikka küll! Minu ema kasvatas meid kolme pärast sõda üksi ja vits ponud me majas niisama vaatamiseks. Aga ma ei mäleta oma emast muud, kui lõputut armastust.
4. detsember 2014, 11:51
Üks asi on vitsasahmakas, teine asi on pahtlilabidaga pähe saada ja kirvega tagaaetud saada - ära aja jama.
mh4. detsember 2014, 20:45
No aga vitsa mäletad ju?
? 4. detsember 2014, 11:17
vahest asi ongi mäletamises, valikulises mälus?
see on4. detsember 2014, 19:29
manipuleerimine, sõbrake.
Olen4. detsember 2014, 10:49
varsti seitsekümmend ja mind pole mitte keegi peksnud. Elasime küll vaeselt, kuid isegi tutistamist ei mäleta. Sellepärast olen väga, väga tänulik oma vanematele ja palvetan nende hingede eest. See, et sellest räägiti pole ju paha. Ehk paneb see mõne lapsevanema mõtlema , enne kui peksma hakkab. Need asjad ei unune ju kunagi.
mina4. detsember 2014, 10:40
mind näiteks peksti ahjuroobiga - tõsiselt - väga valus ja kurb oli
Maire4. detsember 2014, 11:38
No, see on küll asi millega ei tasu hoobelda. Pigem kurb tõsiasi
aga4. detsember 2014, 15:49
ta ei hooplegi, vaid teatab kurba tõsiasja.
Kurb4. detsember 2014, 10:38
Väga kurb ja masendav on lugeda siinseid kommentaare. Väga õige tegu Heidy poolt, et ta sellest räägib. Kes te siin sõna võtate, te ikka üldse ei adu, mida ta lapsena pidi üle elama. Jah, ja see on täiesti mõistetav, et ta ema ning ta ise koolis kõike varjasid, sest see oli häbi lapsele. Olen ka ise vägivaldse isaga üles kasvanud ja tean seda tunnet, mul ükski sõbranna ei teadnud seda, mis kodus toimus, läksin muudkui naeratavana kooli, ise olin magamata hirmust, ega isa meid gaasiga ära ei mürgita, sest ma käisin pidevalt öösiti gaasi kinni keeramas, kui tuli oli kustunud, aga gaas sisises. Pandla jäljed olid keha peal, sest sain peksa. Kui isa kägistab ema, et see kas ei vasta õigel ajal ja kui vastab, siis valesti jne. Sama oli ka meil, nagu Heidy kirjeldas, et temast sai ekspert uksevõtme heli peale, meil oli samamoodi, et ma teadsin sammude järgi ära, kas isa saabus koju kainena ja normaalsena või purjus ja tigedana. Heidy on väga sümpaatne ning kaunis daam, edu ja hingerahu talle. Ka mina olen peaaegu isale andestanud, kuigi lõpuni seda vist ei suudagi teha.
vaataja4. detsember 2014, 10:37
Heidy on nii isa moodi. :)
4. detsember 2014, 11:53
Näojoonte poolest jah.
jah...4. detsember 2014, 10:35
No tõesti jaburus,millega tahetakse endale tähelepanu tõmmata enne valimisi.Anna parem teada millega saad kasulik olla ühiskonnale !
4. detsember 2014, 11:54
Võib-olla sellega, et peab võitlust koduvägivalla vastu.
toomas4. detsember 2014, 10:14
Ju see lapsepõlve trauma mõjub siiani kui astus krdi keski-
Kas vastab tõele4. detsember 2014, 10:09
et Heidi ema oli venelanna? Mul ei ole isiklikult midagi venelaste vastu.
et4. detsember 2014, 10:01
Pole kunagi see laulja meeldinud, seda enam praegu kui hakkab üldsuse ees oma elu üle kurtma. No kellele seda vaja on? Eks meil kõigil on olnud muresid ja halbu hetki, aga kas on seda vaja laiutada...Ja veel , et soovib saada riigikokku - tule Ansip appi, no mida küll tegema!? Nautigu oma vanaduspõlve või jääb rahast väheks, et peab oma elu üle kurtes haledaid hääli manguma?
Tom4. detsember 2014, 10:56
Heidy ju ei kurda oma elu üle praegu, jutt käis ainult lapsepõlvest.
Põhiteema4. detsember 2014, 10:01
on joodikisa peksab last. Aga hiilivalt ja väga lühidalt läks mööda sellest, et ehk isa oli sõjas väga koledate juhtumitega kokku puutunud. Võis olla joominegi selle meenutuse tagajärg. Sellel mehel võis olla suur hingetrauma. Kas aga rääkis? Vaevalt. Sest keegi ei oska seda mõista paremini kui läbielanu ise. Eriti siis veel kuulsust taga otsivad naised. Mehed ei räägi tavaliselt hingetraumadest, eriti naistele. Ega minagi peksmist ei poolda. Aga mida see sõdagi muud on? Siin võib valujuur hoopis sügavamal olla. Ja miks nüüd, tagantjärgi, seda kõigile pesta anda? Laulmine tuli sel naisel paremini välja kui klatšimine.
Mainis.4. detsember 2014, 10:07
Ta mainis seda küll, et ehk mõjutas isa närvisüssteemi Siberisse küüditamine.
Ainult4. detsember 2014, 10:25
möödaminnes ja mokaotsast. Võinuks ka seda teemat lahata. Aga mõistust napib.
Maarja4. detsember 2014, 11:33
Kurb ongi see, et Heidi isa valis sellise tee oma mineviku valu välja elada. Ta aga ei olnud ainus kellel oli raske. Mitte kõik mehed ei peksnud oma lapsi ja naist ega joonud nii hullusti kes Siberist ja/ või sõjast tagasi tulid.
to ainult4. detsember 2014, 12:41
mismõttes mokaotsast?? kas laps, kes emaga põgeneb kirvega tagaajava isa eest, mõtleb sellele, et oi, issi oli siberis ja mängime seda mängu kaasa?!?!
et ikka peaks rohkem vagivallatsevat joodikut moistma4. detsember 2014, 23:02
ja akki kogu syy enda kanda votma, et oli sonakuulmatu laps? sinusuguste inimeste parast ongi eestis vastik elada.
Inimene6. detsember 2014, 17:49
Mõistust napib sul endal.
mmm4. detsember 2014, 11:46
Ükski üleelamine ei õigusta lapse löömist ega naise peksmist. See on nõrga ja rumala mehe õigustus ja kurb tõdeda, et need õigustajad on võõrad inimesed
4. detsember 2014, 11:59
Oh-jah muidugi .... väike tüdruk on süüdi üleelatud sõjakoledustes - tema peale tulebki viha välja valada - õigus. Minu isa polnud küüditatud ja sõja ajl oli alles poisike, see aga ei seganud teda pere elu põrguks muutmast.
10,014. detsember 2014, 12:18
Nu vat, kui üllameelne:) Ei räägi ja seda eriti naistele (peaaegu kangelane), aga peksma alandub küll see kangelane.
Kõikidel on hingetraumad, emadel ka ja laste omad, kuid see ei õigusta peksmist.
maakas4. detsember 2014, 10:00
miks HEIDIT süüdistate,ju teil on vedanud isaga.ma olen pool lapsepõlve jooodikust vägivaldse isa tõttu küünis,laudas maganud,nälga kannatanud.sel ajal polnud kellegile kaevata,ega kuhugi minna lastega.ka praegu on tõpraid palju.
4. detsember 2014, 09:59
Süüdi on ema, kes oma lapse vägivalla kätte jätab ning kes on otsustusvõimetu sellist meest maha jätma.
mh4. detsember 2014, 20:50
Süüdi on ikka vägivallatseja.
Inetu4. detsember 2014, 09:41
Kunagi oli saade- Heidi Tamme kui kunagine iluuisutaja,tegi tsirkust jääl, siis hiljuti saates laula mu laulu, nüüd siis raskest lapsepõlvest. Mis probleemid tal on.Kas soome pensionist enam ei piisa?
mmm4. detsember 2014, 11:49
Tahaks öelda, et oled lihtsalt loll aga seelest sa nagunii aru ei saaks
to Inetu4. detsember 2014, 12:01
Järelikult mitmekülgsete huvidega ja laia silmaringiga inimene, erinevalt mõnest, kes peale netis mölisemise midagi ei oska ega millestki ei huvitu.
To: Mimi4. detsember 2014, 09:28
Hämmastavalt rumal kommentaar. Tollel ajal olid isegi lastetoad, vägivalla puhul võeti isegi vanematelt lapsed ära. Tänapäeval võetakse lapsekasvatamise õigus ära üpris kergekäeliselt.
Kas laulmisega enam tähelepanu ei saa4. detsember 2014, 09:23
Et nüüd vanast peast oma surnud vanemaid taga laimata.Kui nad ise enda kaitseks sõnagi öelda ei et oma surnud vanemaid laimad,kes enda kaitseks enam sõnagi öelda ei saa.See võib vabalt olla sinu enda kiiks või lapsepõlve viha isa vastu,et ta sulle näiteks nukku ei ostnud.Sellised,kes oma pere probleemid avalikkuse ette toovad,tuleb lõpuks välja et on ise hoopis sitakeerajad.Nagu see Tulev näiteks.Krt. ajab vihale,teine kasvatab ja katab sind pool elu ja siis tuleb välja,et on tütrekese näol ussi rinnal soojendanud
4. detsember 2014, 12:03
eks too jota jätnud laps tegemata - poleks pidanud toitma ja katma ... egas laps palunud ennast teha
hea,4. detsember 2014, 19:44
et sellise rinnal soojendamise peale une pealt ära ei koksatud.
Tegelikult saab isegi väikeste laste mõõt täis ja on ette tulnud küll, et see "soojendaja" kurnavast ja raskest elust vabastatakse. Siis on küll emad süü enda peale võtnud ja isegi püüdnud last veenda, et too nägi und ning ta pole ületanud seda piiri...
Nii et ole ettevaatlik, mees, pigem katsu inimene olla, "soojenda rinnal" vähem või siis üldse mitte.
Ja isE kohe oskad olla6. detsember 2014, 01:19
muidugi oskan6. detsember 2014, 14:48
Mis siin keerulist on? Omadega ei plõksita ja ongi kogu oskus-tarkus.
Kui plõksid, võid viga saada, või postuumselt "tunnustust" pälvida:)
muusik4. detsember 2014, 09:23
Vanamutil on tekkinud tohutu tähelepanuvajadus...
kraamer4. detsember 2014, 11:23
Pole sa mingi muusik!
Beebi on beebi, noor on noor, eakas e. vana on lihtsalt vana, mitte mutt. Sul on mingid lapsepõlves läbipõetud kompleksid naiste suhtes või?
muusik5. detsember 2014, 12:40
Tänan kommentaari ja diagnoosi eest! Ajasid mind südamest naerma :))
nelle4. detsember 2014, 09:22
minu sõbranna on alles nüüd hakanud rääkima oma lapsepõlvest (30a), kuidas nuttis emaga koos - emal oli nägu verine - ja anus läheme ära. Ema aga ei läinud - ühine korter oli ja minna ei olnud kuhugi. Isa peksis, jõi, tõmbas teiste naistega ringi - aga elatis ühise perena, ehitati veel kena maja jne. sõbranna ütles, et see kõik oli vaid fassaad, temal ei lubatud rääkida ema sinikatest.
Seega tuleb rääkida, et ei korduks sellised asjad!
n.754. detsember 2014, 09:21
Tõesti imelik lugeda? Elan naisega,kes sai isa käest triikraua juhtmega peksa ja naabrid kaebasid sellepeale-isa istus 2 a.patarei vanglas.Polnud see veneaeg nii hull midagi,olid süüdi # paistsid kohe.
Tervitusi Avole,olen temaga 2a.koos instituudis töödanud.
P. Isarak-Iskuja4. detsember 2014, 09:21
Ärge unustage et tegemist on meelelahutussaatega - see et issi kirvega taga ajas ongi meie pööbli meelelahutus...
4. detsember 2014, 09:14
See viib nüüd küll mõttele, et kas Heidy Tamme kandideerib Keski nimekirjas Riigikokku?
Kas see oli valijatelt haletsuse ja kaastunde väljapressimine? Igatahes oli eilekuuldud variant kõige mahlasem(ta on sellest ennemgi rääkinud).
Kõrva kriipis, kuidas ta kogu aeg issitas. No, ma ei tea, minu suu ei paenduks ütlema, et issi ajas mind kirvega taga...
4. detsember 2014, 22:43
eks igaüks hinda maailma vastavalt enda rikutusele IRW!
viljandlane4. detsember 2014, 09:09
Keskerakodand tundub olevat diagnoos!Mullegi jääb arusaamatuks,miks ei räägitud sellest inimese eluajal,vaid nüüd ja sellises võtmes,nagu positiivset poleks olnudki.Aga Heidy Tammest ei arva juba sellest momendist alates midagi kui sain teada,et talle sümpatiseerib kesikkond!
küll teile meeldib ,et keskerakondlasest roju sai lapsena kloppida4. detsember 2014, 09:17
tema isa oli õks korralik eesti mees,naerge ja RÕÕMUSTAGE
Teil on olnud sellised rumalapoolsed isad,kes pole kirvega ega noaga teid taga ajanud,pole peksnud ega midagi.
Igaühel pole nii kehvasti läinud. Mõnel lapsel on luud murtud.
ewa4. detsember 2014, 09:06
Heidi jutust jäi mulje, et isa peksis ja ajas teda kirvega taga päevast päeva. Oleks tahtnud teada, kas mõni helge moment ka oli, kas vahel olid peres suhted ka normaalsed. Miks siis varem lahku ei mindud? See ema oli ju täiesti rumal ja allaheitlik sel juhul, Lõpuks, kui lahku elama asuti, siis Heidike nuttis, et oi kui kahju emmel oli, et vaese issikese üksi pidi jätma. Vaese issikese, kes neid kirvega taga ajas niimoodi, et Heidi oleks peaaegu teises ilmas olnud? Miks ma ei usu sellist kummalist hala? Hale valimiskampaania, ei muud midagi.
?4. detsember 2014, 09:04
Vahest oli see mees ehk niinimetatud alfaisane? Loomupärane karja juht. Ja juhikohta hoiti aastamiljoneid ikka mitte terava mõistuse vaid pigem toore jõuga,
mh4. detsember 2014, 20:55
Alfaisane ei ründa kunagi oma karja. Nõrk ja saamatu oomega-isane aga ei oska ennast teisiti kehtestada, kui endast nõrgemaid vigastades.
09,044. detsember 2014, 21:27
eih5. detsember 2014, 20:46
alfaisane kaitseb oma karja, mitte ei nõrgesta. Karja kaitsmist on tarvis, et see sama kari vajadusel sind kaitseks ja rohkemate omadega suudad ka vaenlast seljatada. Vaenlane pole kindlasti emane, kellega järglasi sigitad.
Kujutad sa ette alfahunti, kes isaste seas silmapaistmatu ja võimetu ning liigub ringi elust räsitud ja nõrga emasega ning pelglikku järglasega? Ahh?
Ära rohkem nalja tee! Alfahunt võitleb isastega, mitte emastega:)
Honorar...4. detsember 2014, 08:57
...ajab vist kirjutama, olen Mariga väga nõus. Laotagem eestlased oma häda mure ja jamad kõigi ette. Nii kena ju lugeda ja võrrelda kes rohkem tappa sai. Oi seda elu elukest, näe tema ka vaeseke oli ohver, oi mehed pahad-pahad.
ei saa hästi aru?4. detsember 2014, 08:46
Ka eelmisel sajandi olid olemas nii kool kui õiguskitseorganid., kust sai ka vajadusel abi. Kui seda ei tehtud, siis arusaadavalt peresisenee probleem. Muul juhul võib paljudel juhtudel olla vägivalla lood kas kättemaksuks või endale tähelepanu tõmbamiseks? Kahju, kui inimesed ei suuda hinges andestada oma vanematele. Seda enam oma surnud vanematele. Tulemus võib olla vastupidine, kõik võib tulla omale tagasi?
Mimi4. detsember 2014, 09:22
Hämmastavalt rumal kommentaar! Isegi sellel sajandil on väga raske tulla sellise pereprobleemiga avalikkuse ette ja alles viimasel ajal on hakatud seda tegema. Siiamaani on ohvrid vaikides kannatanud. Eelmisel sajandil ei tulnud kõne allagi, et naine oleks läinud kuhugi oma mehe peale kaebama.
Ja ma arvan, et sellist lapsepõlve ei saagi andestada. Ka surm ei ole kergendav asjaolu.
käidi ikka kaebamas oma mehe/naise peale4. detsember 2014, 11:30
selleks oli partei bossid,kes alati asja lahendasid.Ja ka ametiühing sekkus iga asja peale omaalgatuslikult.
kraamer4. detsember 2014, 11:29
Vene ajal polnud perevägivald karistatav. Ja isegi nüüd, eesti ajal alles hakatakse perevägivalda tõsisemalt suhtuma. Ja pealegi, kuhu siis ühel naisel lastega põgeneda ongi? Maale, mõnda tühja majja? Esiteks, kelle maja see on ja teiseks kuidas alustada elu rahata maal, kus on kõik eluvõimalused praktiliselt riigi poolt ära kaotatud.
to käidi kaebamas4. detsember 2014, 12:09
mehe-naise peale ...
Heidy polnud antud juhtumis ei naine ega mees vaid LAPS .... lastel polnud sel ajal mingit sõnaõigust .... siis rääkis laps ainult sel juhul kui kana kuses
moodne värk4. detsember 2014, 08:42
kõik vaid halavad oma kurvast lapsepõlvest ja perevägivallast. moodne on seegi, et enam ei ole vitsa saamist , tutistamist, vaid on väärkohtlemine, inimväärikuse solvamine, ahistamine
Kas4. detsember 2014, 09:32
Mõni ei suuda tutistamisel ja oimetukspeksmisel vahet teha ? Ja kas väike 2,5 aastane tüdruk, kellest ajakirjanduses palju juttu olnud, sai ka lihtsalt natuke karistada ja see pole kõneväärtki ?
lugeja4. detsember 2014, 08:40
Mu kadund ema tundis väga hästi Heidy ema ja polnud kordagi juttu perevägivallast. Ema kiitis alati seda perekonda ,kui töökas mees oli Heidy isa ja kui kena perekond see oli. Tundes väheke ka Heidyt ,teades tema käekäikudest ,siis paneb väga imestama see käitumine tema poolt. Huvitav ,mida arvab ta poeg emast,kes nii avalikult tema vanaisa mustab.
perevägivalla4. detsember 2014, 08:43
ohvrid tihtipeale kellelegi kurtma ei lähegi
Mai4. detsember 2014, 13:47
Võimalik4. detsember 2014, 08:33
Kes teab, võimalik, et selline lapsepõlv andis hoopis tõuke ande esile toomiseks.
juhhei4. detsember 2014, 09:12
oeh,te olete sama lammas kui mu ema,kes põhjendas,miks ta mind esimeses klassis kirjatehnika kirjutamisel koguaeg juustest kakkus,et no saigi ilus kõüekiri-vastikud sadistid olete
iga4. detsember 2014, 19:48
sõltlane ütleb, et tema tegu kannatanutele kasulik. Sõltlase mõtlemisviis on tavalisele inimesele hoomamatu, aga sõltlane on alati raudpolt kindel, et läbi läks ja teine pool uimaseks räägitud.
Igal pool nüüd enne jõule muud ei ole4. detsember 2014, 08:33
kui ainult üks nutt ja hala - igsugu vägistamiste ja peksmiste meenutamine,lahkuläinutel ärajooksnud elukaaslaste taganutmine jne. . . . :((
Lauljataril4. detsember 2014, 08:31
ei maksaks unustada, et tal on poeg, kes võib hakata kunagi ka ema eksimusi ja iseloomujooni samamoodi ajakirjanduses lahkama! Kas on raske oma ammu maamullas olevatele vanematele andestada?! Tuleb tõesti peegel kätte võtta!
Siin4. detsember 2014, 09:34
ilmselt mingi isapoolne sugulane musta valgeks rääkimas.
Mari4. detsember 2014, 08:30
Ma pidasin väga lugu Tammest aga nüüd on see minevik. Poleks uskunud,et inimesel pole sisemist väärikust ja austust oma mineviku üle, laotada laiali oma mineviku valu. Ei olnud ju ainult pahtlilabidas ja kirves oli ka rõõme,ilusaid hetki, milleta ei suudaks inimesed ju elada, vastu panna katsumustele. Väga kahju, sellised artiklid teevad tõesti valu,et miks küll nii toimitakse.
Mari*4. detsember 2014, 09:01
Aga kui sellest rääkimine toob hingerahu? Mis selles siis halba on? Ja ta ju ei halvusta oma isa. Ei musta ja ei solva. Mõelge inimesed natuke, enne kui lahmima hakkate.
4. detsember 2014, 09:22
Sellest on võimalik rääkida mõnes teises kohas, vastavate spetsialistide juures, mitte ajakirjanduses terve eesti rahva ees.
miks mitte?4. detsember 2014, 21:32
Paljud kannatanud ei teagi, et olukorrast väljapääs olemas on. Spetsialisti juurde ei laseks "ülemus" naljalt. Et asi susisema hakkaks ja inimesed julgeksid hüljata lootusetuna näiva olukorda, on vaja eeskujusid vihjeid ja asjast rääkimist.
Häbi !4. detsember 2014, 08:29
On tõesti häbi heidi pärast , ei kuula enam ühtegi ta laulu .
Ta veel kahetseb , et surnust halba rääkis , asju oli vaja ajada isa eluajal .
4. detsember 2014, 12:12
Kindlasti nutab silmad peast, et mingi nõder netikommentaator tema laule enam ei kuula ... IRW!
Hull mis hull4. detsember 2014, 08:24
Kindlasti oli reformierakondlane
Ew4. detsember 2014, 08:21
Ol kuidas oli, aga pilt näitab, et ta on väga oma isa tütar. Ema näojooned on teistsugused...
Mina ka sain lapsena rihma, isa mul joodik küll ei olnud, aga nahatäie sain ikka. Alates 1,5 a kuni 15 a välja. Ja see oli üpris tavaline karistamine siis. Ei olnud see mingi haruldane asi.
4. detsember 2014, 12:13
oleks ikka natuke kirvega ka togima pidanud ja veike laks pahtlilabidaga pähe - oleks sust lausa kuulsus saanud
4. detsember 2014, 08:18
Nagu isa suust kukkunud, väga sarnane isale.
4. detsember 2014, 08:15
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
evik4. detsember 2014, 08:24
Heidyl pole tähelepanu vaja!! Ta rääkis nii, nagu elu oli- nagu oli väga paljudel ja kes on eluaeg selle tõttu kannatanud. Ma ei saa aru, mingi joodiku taganutmine käib siin???
4. detsember 2014, 12:13
taganutjateks on hingesugulased, kes juba oskavad mõista vägivaldse joodiku rasket elu.
Alar4. detsember 2014, 08:15
Normaalne vana oli , respekt !!!!
4. detsember 2014, 09:45
no muidugi-alar,kes laste peksmist pooldab,jälle sõna võtmas
4. detsember 2014, 12:15
meil ju demokraatia - seega peavad ka Seewaldi patsiendid saama arvamust avaldada
4. detsember 2014, 15:44
See käib 09. 45 kohta!
4. detsember 2014, 16:52
mis käib 09.45 kohta?
Alar4. detsember 2014, 18:49
4. detsember 2014, 22:46
minu 12.15 comment oli Alarile mõeldud
Alar5. detsember 2014, 10:32
5. detsember 2014, 17:37
irvita,irvita-igal alaril oma oinapäev
4. detsember 2014, 08:12
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Milvi4. detsember 2014, 17:11
Ei ole inetu,õigesti tegi,et avalikustas.Kirjutad,et oli,mis oli.Jube,kuidas saab vägivalda õigustada,aga sina teed seda.
Jürka4. detsember 2014, 08:11
Kesik otsib enne valimisi poolthääletajaid. Selleks kõlbavad eriti halemeelsed, kes suurest kaastundest pisara poetavad ja häälekese annavad.
to kõik müügiks!4. detsember 2014, 07:55
Väga õige tegu, et avalikustas. Tegelikult peaks seda tegema vanemate eluajal, et need tõprad ka veidi häbi tunneks. Mind on ka lapsepõlves pekstud ja pilastatud, aga avalikult ei julge veel rääkida. Mis tähelepanu, mis mustamine??? Julge naine, et julges rääkida!! Aitäh Heidyle!
NO SELLES VANUSES4. detsember 2014, 08:26
ei saa küll seda enam mingiks julguseks nimetada . . . oleks tulnud avalikustada isa elu ajal . . . kui vanalt see peksmine ka toimus ja kas aastaid?
Mimi4. detsember 2014, 09:29
Loomulikult ei julge rääkida, sest siinsetest kommentaarides on ju näha, et kõigepealt kisutakse lõhki ikka ohver. Ja vaene joodikust isa on nüüd hoopis see kannataja, kes ennas kaitstagi ei saa, sest näe vaesekne suri kahjuks ära.
Meestest juttu4. detsember 2014, 07:53
olles ta läks suurte pidustuste ja jumalajättude saatel Helsikisse yhetoalisse korterisse mehe juurde kes olnud superkoi ja eelmisele sobrannale polevat isegi deodoranti ostnud.
tähelepanu4. detsember 2014, 07:48
See teema on meediast varemgi mitu korda läbi käinud.
Paistab järjest rohkem mingi haiglase jõulueelse tähelepanu vajadusena...
rrx4. detsember 2014, 08:53
See ja teised sarnased teemad tunduvad väga tellimustöö moodi olevat. Kas vaja jälle mingi mehi kahjustav seadus läbi suruda?
spezialised4. detsember 2014, 07:43
Sõltuvushaige joodiku üks eripärasid on deliiriumihoog,kui promill verest lahkub ja masendus tekib sellest,et uut laksu juurde ei saa.Seega tuli issi koju purjakil ja hakkas laamendama,kui kaineks sai.Tihti ei tea ka joodikutega koos elavad inimesed,kuidas see protsess täpselt toimib.Aga maksab vaadata kella,millal viimane võtmine toimus,ja siis saab juba kõik selgeks.
4. detsember 2014, 07:39
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Mimi4. detsember 2014, 09:26
Ja lõpuks tuli keegi, kes ka nimed avalikkuse ette tiris.
Kohutav, millised kommentaarid! Kui hästi on näha, et isegi sellel sajandil ei tohi oma peksasaamisest veel avalikult rääkida, sest siis sõimatakse ja tambitakse sind maatasa. Ikka on ohver süüdi.
4. detsember 2014, 12:18
Oskarit ja Jelikonidat ei saa see enam kuidagi kahjustada. Aga nimed tõid välja ju sina - niiet vaata peeglisse.