TRIUMF!: Hollywoodi legend Mickey Rourke võitis Elliot Seymouri kahe raundiga, lüües endast poole noorema vastase nokauti. Foto: AFP
Inimesed
4. detsember 2014, 07:00

Kas 62aastase Mickey Rourke’i vastasele maksti kaotuse eest? (4)

Kui 62aastane näitleja-ekspoksija Mickey Rourke reedesel comeback-matšil Moskvas endast üle kahe korra noorema vastase nokauti lõi, vallandusid kuuldused ebaausast mängust. Briti leht Daily Mail kinnitab: kodutule ja pealekauba psühhiaatriliste probleemidega Elliot Seymourile maksti selle eest, et ta filmistaar Rourke’il võita laseks.

12aastasena esimese poksimatši võitnud, amatöörina üsnagi edukalt võistelnud ning näitlejakarjääri soikudes vahepeal profipoksi katsetanud filmitäht Mickey Rourke ei suuda kindaid nurka visata: reedel astus ta Moskvas üle 20 aasta uuesti ringi. Ameerika staari saatis triumf – ta lõi oma 29aastase vastase Elliot Seymouri teises raundis nokauti. Võidujoovastuses Rourke tõstis oma treeneri Marvin Somodio õlgadele ja marssis temaga piirete vahel ringi.

Kuid Daily Maili andmeil oli matši tulemus ette teada. Hollywoodi veteran ning talle vanuse poolest pojaks kõlbav mustanahaline profipoksija ei klobinud teineteist kuigi innukalt. "Nad lõid meelega vastu kindaid," räägib Seymouri perekonnale lähedane isik.

Varasemast kümnest poksimatšist on noormees kaotanud üheksa. Daily Maili allika väitel on ta Los Angelese eeslinna Pasadena parkides ööbiv kodutu, kes treenis Rourke’iga samas spordiklubis Wild Card. Küllap tehti Seymourile ettepanek Moskvasse sõita ning Rourke´ile kaotada? "Tema jaoks on see võit, sest ta pääseb mõneks ajaks tänavalt minema," arutleb Daily Mail.

"See matš oli naljanumber!"

Ka ühe Wild Cardi töötaja kinnitusel on Seymour professionaalne oponent. "See tähendab, et talle makstakse, et ta kaotaks. "See matš oli naljanumber! Rourke`il ei maksa teha nägu, et ta on kunagi hea poksija olnud. Keskendugu näitlemisele! Tema löögid on nii aeglased, et isegi imik suudaks nende eest kõrvale hoida."

Seymouri perekond olevat noormehe pärast tõsiselt mures, sest tema psüühikaga pole kõik korras: teda tabavad raevuhood ning ta ilmutab suurushulluse märke. Ometi on poksivõistluse korraldajad teda ära kasutanud. "Kõik pealkirjad pasundavad, et Rourke seljatas endast poole noorema mehe. Seljatas küll, kuid see pole kogu tõde. Kogu tõde on see, et Seymour on kodutu ja meeleheitel ning tagasi tulles hakkab ilmselt jälle tänaval elama," teatab perekonna esindaja.

Ühtlasi sai Daily Mail ühendust Rourke’i oponendi emaga, kes oli matši internetis näinud. "Muidugi pole see tema säravaim hetk," tunnistas ema, kuid keeldus uskumast, et matši tulemus võis olla ette teada. "Mu pole aimugi, ma ei saa seda kommenteerida. Seymour ei suhtle meiega poksi puudutavate filosoofiliste erimeelsuste tõttu." Kuid ema kahtleb, kas poeg oleks nõus raha eest kaotama. "See käiks tema au pihta!"

Poksimatši korraldaja: «See oli šõu!»

«Muidugi oli see PR-spektaakel!» Mickey Rourke'i poksimatši korraldaja Andrei Rjabinski tunnistab, et veterannäitleja võit 29aastase oponendi üle oli puhas šõu. 62aastane Rourke valinud Elliot Seymouri vastaseks välja koos oma vene agendi Vadim Korniloviga.

Kuid Rjabinski ei nõustu väidetega, nagu oleks kodutule rusikavõitlejale makstud, et too teises raundis oimetult pikali kukuks. «Mäng oli aus,» kinnitab poksivõistluste korraldaja. «Rourke'ile valiti oponent tema seisundi, vanuse ja oskuste järgi, et ta saaks võistelda ja et tal oleks võidušansid. Aga tulemus polnud kokku lepitud.» AFP

Kobakäpast kirurg rikkus staari niigi segi pekstud näo

Mickey Rourke saavutas nooruspõlves poksiamatöörina 27 võitu, neist 17 nokaudiga. Kui 1980. aastatel hoo sisse saanud näitlejakarjäär kümnendi lõpul soikus, otsustas Rourke ringi naasta. "Tundsin, et olen enesehävinguteel ega austa end enam näitlejana."

Põrguinglite motojõuku kuuluva treeneri Chuck Zito käe all võitis Rourke kaheksa matši järjest. "Tahtsin end lihtsalt proovile panna, kuni veel aega on – kontrollida, kas olen heas vormis," seletas näitleja hiljem. Kuid rängalt segi pekstud nägu – vigastuste seas olid murtud ninaluu, lömmis põsesarn ja keelerebend – vajas ülesehitamist. Paraku sattus Rourke kobakäpast plastikakirurgi juurde. Pärast lõikusi oli veidralt pungis palgetega Rourke´is raske ära tunda 1980. aastate seksisümbolit.

Ometi lõi Rourke’i karjäär uuesti õitsele, kui režissöör Darren Aronofsky andis talle peaosa spordidraamas "Maadleja" (2008). Roll oli talle otsekui loodud: vana räsitud wrestling’u staar, kes vaatamata ülesütlevale tervisele üritab omaaegse kuulsuse külge klammerduda. Rourke pälvis Oscari nominatsiooni ja võitis Kuldgloobuse ning Briti filmiakadeemia auhinna. 2010. aastal järgnesid kurjami roll kassatükis "Raudmees 2" ning särav, kuid teenimatult väike kõrvalosa action-filmide legende ühendavas Sylvester Stallone’i "Palgasõdurites". ÕL