Tele

PIHTIMUS ÕUDSEST LAPSEPÕLVEST: Heidy Tamme meenutab, kuidas isa teda peksis (133)

LISA KOMMENTAAR

ülevaataja4. detsember 2014, 23:42
Uskumatu millised on inimesed!Et selliseid kohatuid kommentaare kirjutatakse?Tegelikult peakski vägivaldsetele inimestele olema karmimad karistused ehk siis aitaks?Tulebki avalikustada .Kui saade ei meeldi saab ju puldiga kanalit vahetada milles küsimus.??? Olgem viisakad ja löpetage Heidi Tamme arvustamine.
nujah4. detsember 2014, 09:04
nu mina arvan ka et kui ma hakkaks rääkima oma lapsepõlvest siis tuleks sel ka jubedaid asju aga see ongi ju et ma ei põe ka ma täiskasvanu elan oma elu teen oma otsused ise ja mind pole see absoluutselt mõjutandu võib-olla lapsepõlves tegi mind vaikseks ja vrki aga olen sellest ammu juba üle saandu ja ean enanst väga normaalseks inimeseks ja am ei saagi aru kes käivad nutmas ja tahavad enesehaletsust minu arust nad otsivadki inimeste tähelepanu sul ju oma elu ja võimalus paremini elada mitte minevikus kinni olla ei tea ei saa aru ja ausalt öeldes ma ei viitsi isegi siukseid teemasid ja saaateid vaadata üldse mõtetu nutmine kib lihtsalt mingi reitingu saamiseks kopp ees juba mõlge midagi paremat lja
Volli4. detsember 2014, 08:00
Lapsepõlves õpitu on kohale jõudnud. Heidi on viimastel päevadel ise kirvega surnuid taga ajanud.
Kui enam muud sära pole,asi seegi et pildil olla.
mari4. detsember 2014, 07:41
Millised kommentaarid. Uskumatu!
Kesikute omandi "reform" ?????4. detsember 2014, 06:59
Õnnetu korter vahetati nõukaajal kaheks s.t. isa sai omaette ja proua emaga omaette.Nüüd proua poseerib vanas korteris,milline paistab olema temale erastatud.Jeedik on peremees s.t. teevad mida tahavad ???
Kes peksab see armastab ehk proua ema kaitseks4. detsember 2014, 05:58
Tema ema olevat sünnilt Sitikova. Öelge mulle mõni tüüpiline vene naine,kes kujutaks korralikku pere-ja armuelu ilma peksuta ???
mann4. detsember 2014, 05:08
Keskerakonna valimiskampaania on alanud, kus isegi surnud isa ega ema pole pühad. Tundke mulle nüüd kaasa ja andke oma kaastundest hääl ka.
lible4. detsember 2014, 03:31
Eks varsti on raamatu esitlus, nagu Triin Tulevil.Kahjuks ma arvan, et ta räägib tõtt, sest mind ka peksti iga olematu asja eest lapsena(peksti mitte ei antud vitsa).
Oskar ja Jelikonida Laanemäed on kasvatanud vääraka tütre...4. detsember 2014, 03:18
Ei tea kedagi teist,kes oma surnud vanemaid nii alatult laimab...Kuna tütar on sündinud 1943 aastal Uljanovskis siis võib kujutada,et vanemad olid nõukogude aktivistid,kellede energia läks põhiliselt Joosepi asja ajamisele...
tobe4. detsember 2014, 03:34
Mismoodi laimab, miks ta peaks oma vanemaid laimama kui need pole süüdi.
Ega ta segane pole ja sellistest värd vanematest tulebki kirjutada, pole sellised praegugi kuhugi kadunud.
Kes küll surnuid kaitseks ???4. detsember 2014, 02:40
Mida nendele,kes ennast kaitsta ei saa võib küll kaela määrida ??? Isegi pildid kadunukesest on rahaks tehtud.See on veel räigem valimiskampaania kui Jeediku jõuluraamat...O tempora o mores !!!
rahvatarkus:4. detsember 2014, 00:55
minu ema ikka ytles: mida kallim laps, seda valusam vits.
4. detsember 2014, 21:39
ei see pole rahvatarkus, see ikka sinu ema "tarkus".
Minu ema nii tark polnud, et rahvatarkusele alust panna, aga armastada tema mõistis oma lapsi ja latselapsi...ikka oma enese tarkusest ja vitsata:)
see ongi elu4. detsember 2014, 00:25
see ongi selle inimese elu, miks ta osad seigad maha salgama peaks? ja vägivald tuleb täiskavanueas unenägudesse. keegi siis arvas, et hästi tore ja unusta ära ja tee uus elu ja õnnelik. Päevades pole vigagi hakkama saada, aga öödes ja unenägudes tuleb see lapsena kogetud õudus uuesti ja uuesti läbi elada.. see on kohutav.
4. detsember 2014, 00:07
Süüdi on ema, nii valus kui ka seda pole tunnistada.
vastan4. detsember 2014, 02:35
Süüdi on siiski see, kes peksis.
mõte3. detsember 2014, 23:40
Kallis Heidi.Tänan sind siiralt avameelsuse eest.Looja on kinkinud sulle imekauni hääle ja välimuse oled saanud seda armastust ja tunnustust ja tänu läbi oma õpilaste ja kuulajate.Palju õnne sulle ja me armastame sind ja sinu laule.
mõttele lisaks4. detsember 2014, 18:40
samad sõnad minult, võõralt. Oled ka oma näo saanud isalt! Olen kindel, et vähemalt pooled inimestest võivad samu mälestusi heietada. Mäletan ka mina, kui ema õhtusest vahetusest töölt koju oodates talle bussipeatusse vastu läksime, sest isa oli purjus. Või jällegi, kui täis isa käis ümber maja ja mina istusin tikripõõsa taga peidus, isa karjus Mare, Mare...
Nüüd olen ta matnud ja sellega on kõik. Ei mõista, miks lehe veergudel heietada omi valusaid mälestusi.
oraakel3. detsember 2014, 22:25
Nüüd hakkab papi sind kummitamas käima , seda ma luban sulle Heidy .
Mnjah3. detsember 2014, 21:02
Väiksena sain rihma. Piisavalt palju, et oma isa vastu usaldust kaotada. Hiljem kadus ka isa ise. Hiljuti kadus ta lõplikult. Olen suhteliselt tuimaks tehtud ega kurvasta. Elu õpetab, nagu ta ütles kunagi ammu..
peksa pole saanud3. detsember 2014, 20:31
olin kuuene kui isa nkvd-laste saatel ära viidi, uuesti nägin kuueteistkümneselt...
kõik need kümme aastat teadsin - olen issi südameussike (oli tal selline ütlemine:)
uuesti kohtumisel mu ees oli vana, vaevatud ja...võõras mees, jah me olime rõõmsad, aga aeg oli soojuse äravõtnud. hiljem olen ennast süüdistanud, mina oleksin pidanud olema see, kes sulatab. oleksin pidanud. nüüd, kus ma isast vanemaks olen elanud - olen endale andestanud. mul oli haruldane isa, kahes sõjas võidelnud, teadis võidu hinda ja teadis kaotuse valu, süda pidas 58 aastat vastu, surres olevat mu nime hüüdnud. mina olin siis tuhandete kilomeetrite kaugusel...
ELU !3. detsember 2014, 22:52
Hea , siiras kommentaar . Minu isa pidas vastu 57 aastat . Nende aastate hulka kuulusid noore poisina Sinimägedes võitlemine , venemaal vangilaagris olemine , tehase partorgi etteheited valel poolel vabatahtlikuna võitlemise eest ja tänu sellele uue korteri saamise täielik puudumine . Raske töö ja oma kurbuse ja jõuetuse ravimine alkoholiga , tegid oma töö ! Kahju et ei näinud Eesti Vabariigi taassündi .
ma pole elus 3. detsember 2014, 20:31
peksa saanud kuigi olin igavene masuurikas, mitte et mul eriti mõistvad vanemad oleksid olnud,neil oli lihtsalt endaga niipalju tegemist, et ei pannud mind tähelegi.
rut3. detsember 2014, 20:11
Tore,et õhtulehe toimetuses on sama punaselt toimivad tsensuurid nagu kogu maal,kõik ,mis on natukenegi teistmoodi tuleb kustutada. Jõudu lollpead ja rohkem teie lehte ei loe.!!!
PIINLIK3. detsember 2014, 19:36
peaks olema proual tervele ilmale kuulutada sellist juttu. Kas tõesti katus sõidab ära sellises vanuses.
Miks3. detsember 2014, 21:39
piinlik?Kui kõik on hästi ja tore meie avaliku elu tegelaste elus,on ju küll tore,aga millest kõik alguse sai,kuidas kõik alguse sai ja mu meelest tore kuulda,kui inimene on avameelne
vaevalt küll:)3. detsember 2014, 21:40
ma ei näinud küll miskit piinlikku.
Teadagi miks.3. detsember 2014, 22:56
Valimised tulemas ja vaja ju kuidagi reklaami teha. Kuidagi palju on seda Heidyt viimasel ajal lehtede veergudel ja teles!?
jube3. detsember 2014, 19:35
Kohutav isegi mõelda, et midagi sellist kodudes toimub. Minu vanemad läksid lahku ja kasvasin võõrasisaga ja kuigi ta kindlasti ei armastanud mind ja minu venda nagu oma lihaseid lapsi, siis mitte ühte tutistamist, peksmisest rääkimata, ei tulnud kordagi ette. Arvan, et pr Tamme emal lasus ka süü, et lasi lapse kallal ja ka arvatavasti enda kallal mehel vägivallatseda.
H3. detsember 2014, 19:18
Kurb töde selgus siin kommentaarides .Eestlased peavad peksmist normaalseks..
3. detsember 2014, 19:36
ei ole nii ,et ainult peksti vaid oli nii,et kui varastasid või tegid väga palju pahandust siis karistati sedasi .huvitav,et inimesed ajalugu ei teagi? uskumatu
ei no,3. detsember 2014, 21:43
kust Heidi sinu ajalugu teada võiks? Ok sina varastasid, aga paljud mitte. Mõnes peres võib lausa selle eest peksa saada, et ei varastanud piisavalt...
Ikka3. detsember 2014, 19:13
oli esileht must ja ristiga.Surnud vist otsa saanud.Praegu on hittnumber koduvägivallatsejad,nende ohvrid ja homod.Kas muust kirjutada polegi.Vilets tase.
Ju3. detsember 2014, 21:46
on siis Eestis elu selline. Mõned valupunktid vajavad kõpitsemist.
Homode osas oled küll tiba ülepingutanud. Või siis pole mina piisavalt homo ning ei pane teemasid tähele.
3. detsember 2014, 18:34
Loen ja imestan, et terve Eesti rahval oli õudne lapsepõlv. Siin elab siis paraku miljon inimest, kes on peksa saanud, ahistatud ja ei tea mida veel. Meil siin riigis siis ei ela enam üldse terveid inimesi. Muud enam ei kuulegi. Saage üle juba sellest kulla inimesed. Aga, kui aus olla siis see on väga odav reklaam. Eneseuhkus ja väärikus ei laseks 40 a. tagasi või rohkem juhtunust avalikkuse ette tuua.
püha taevas!3. detsember 2014, 21:50
kas sulle jäi mulje, et siin terve miljoni eest räägitakse? Või siis (hetke) 103 kommentaari miljoni ette lähevad?
See on väheke veider...mida kardad?
Ants3. detsember 2014, 18:30
Sai peksa,aga temast kasvas korralik inimene.Nüüd ei või karistada ja lapsed täielikud jobud.
jah3. detsember 2014, 19:03
lapsi ei tohi isegi tutistada vist,võtab kätte,kaebab kohtusse
rõve3. detsember 2014, 22:07
tutistama, jubeeee, krt näpista ja ahista.
krt võtke väike vits ok, aga füüsiliselt käppima- krt maha lüüks sellised vanemad- kes need lapsed teile on mingid koduloomad orjad ve
75 Ma sain ka kõige rohkem peksa.3. detsember 2014, 17:59
sest olin 4 lapsest kangekaelsem.-raiu või tükkideks,aga järele ei andnud.Väikeses ühetoalises korteris läks tihti kismaks.korteris .Venematel polnud aega loengut pidada,ikka tutist kinni,nurka või tappa.Ei tekkinud viha vanemate vastu,sest ei olnud vist nii kõrge EGO-ga inimene kui Heidi Tamme on.
küll sinu3. detsember 2014, 19:29
ego (või vererõhk) juba tõuseks, kui tutistuse asemel kirvega...
Ma usun, et saaksid oma üllameelsuset üle küll:)
olen ise ka peksa saanud3. detsember 2014, 17:54
päris vanal ajal said lapsed veelgi rohkem peksa ja seda ka koolis ja sellel ajal oli normaalne,et kui laps oli pahandust teinud või pätti siis kindlasti peksa ta sai selle eest.aga ihunuhtluses midagi halba polnud ja ära ei tapetud ka kedagi aga kord oli majas ja iga tatt austas vanemat inimest.mina ei saa ka aru mida see heidi tamme viriseb siin meedias?? häbi peaks olema oma isa veel nüüd mustata.jube
Mõtle4. detsember 2014, 14:49
Ajad olid "päris vanasti" teised ja Heidi Tamme lapsepõlve ajal samuti. Lisaks muudavad sõjad mehe hingi, sageli jäädavalt. Vana tasub teada, meenutada ja austada, aga elagem tänapäevas, iseendana. Nagu minu meelest on teinud loo peategelanegi.
Rudi3. detsember 2014, 17:51
Sõna sõna vastu... Ja nüüd peab (just nimelt - PEAB ) ka teine pool saama enda kaitseks süna võtta!!! Või on nii, et teist enam pole , siis võin p.sandada nii palju, kui süda lustib? Hale möla...sinult, häidike..
Ei saa3. detsember 2014, 17:40
mitte aru ma,miks on Heidi Tammel vaja niisugust ammumõõdunud asja hakata tervele ilmale kuulutama! Kas tõesti saab sellest kergem? Või maksab ajaleht või ajakiri selle kõrgelt kinni? Targem oleks ju püüda need halvad asjad unustada,liiati kui elus jääb paremini meelde ikka hea ja ilus. Ja on siis tõesti vaja oma hing uuesti pahupidi pöörtata?
Aga3. detsember 2014, 19:06
ehk hakkabki kergem?Ja kas ikka jääb hea ja ilus paremini meelde, mina selles küll kindel pole
inetu4. detsember 2014, 00:29
See ei ole küll ilus tegu,niisugune asi avalikkuse ette tuua.
16, 55.le3. detsember 2014, 17:24
muidugi sul õigus, oleks pidanud olema: halvustamiseks või õigemini veel materdamiseks.
pole vaja3. detsember 2014, 17:19
Tamme juttu väga otseselt ka võtta. Üldiselt on tal olnud kombeks probleeme paisutada. Eks meist nii mõnigi on lapsepõlves nahutada saanud, aga et kohe mitte mingi põhjuseta....?sõjast tulnud mehed olid enamasti kõik alkohoolikud ja haigete närvidega, aeg oli selline ja aeg oli halastamatu.patjade vahel ei kasvanud keegi. paljudel jäigi isa sõjast tulemata. emad koguni mitme lapsega üksi, töötasid nõrkemise piirini, et lastel oleks riie seljas ja leivatükk laual.. ja kui siis vahest ka käsi kerge käima oli, kui lapsed ei kuulanud, siis tuleb see andeks anda... meie põlvkond oleks selle koorma all ammugi murdunud. aga siiski- lastele anti haridus ja ka pr. Tamme kasvas ju ometigi kenaks ja korralikuks inimeseks.
vägagi otseselt saab võtta3. detsember 2014, 17:22
Kui ikka isa last kirvega taga ajab,no...see on juba psüühiline probleem,mitte nahutamine!
3. detsember 2014, 17:39
on olemas tõed ja pooltõed....
et3. detsember 2014, 18:24
pooliku kirvega ajas taga...või mida sa silmas pead?
no mida sa räägid?!!!3. detsember 2014, 18:31
meie kõigi esivanemad ju sama läbi teinud, aga polnud väga tavaline, et isa joodik ja ajab kirvega lapsi taga. Ära aja udu! Sellised asjad on loomulikud ainult teatud kaadri argipäevas, neid on tänapäeval ka, kellele vägivald loomulik...ja nende lastele saab see ka loomulikuks, kui juba nii suured, et ise laste peksmiseks küpseks saanud.
...3. detsember 2014, 17:18
Oi valimised, valimised...
Elle3. detsember 2014, 17:04
Mida sa nüüd sellega saavutada tahad. Olen ka pensionil naine ,sain ka nii et maletan siiani,kas hakkan ka nüüd hauast surnuid mõnitama.Oli mis oli aga austan oma vanemaid ikkagi. HABEMATU.
3. detsember 2014, 17:20
kas habematu tähendab, et habet pole? Kui nii siis vähemasti ükski asi sinu kommentaaris aktsepteeritav.
See inimene ei mõnita ju. Kui tema isa pidas oma teguviisi õigeks (mida ta ka kindlasti tegi), siis võib sellest vabalt rääkida. No kujuta ise ette: ma ütlen oma kadunud isa kohta, et ta oli töökas, mida ta ka oli...oleks see mõnitamine? Ei oleks. Minu isa pidas töötamist õigeks, kohe kindlasti ei solvuks ta nüüd, kui sellest räägin.
kas3. detsember 2014, 17:02
Tamme ka hakkab riigikokku kandideerima? no aga vanasti said paljud lapsed ihunuhtlust. vb tänu ainult sellele nüüd Häidy ongi väga korralik tütarlaps.
miks ma ei imesta3. detsember 2014, 16:24
Halli pead austa aga ei austa sind Heidy, alatu oled oma isast nõnnamoodi rääkima. Eks kui sinul minek , saad siis tõeliselt ta käest rooska,valega tahad ennast meile meelde tuletada aga ei lähe läbi . Häbi Heidy niimoodi surnust taga rääkida ................................
karm värk see poliitika,3. detsember 2014, 16:13
isegi vanemad kougitakse viimsest puhkepaigast rahva ette parastamiseks.
3. detsember 2014, 16:55
mis parastamine? Paras, et peksis või MIS paras?
vau3. detsember 2014, 21:37
kiskus vana hauast välja ja nüüd on heydil hää tunne .
mis mõttes?3. detsember 2014, 21:58
nüüd elavad surnud meil või?
Pole hullu, elab üle, kahte korda samas kehas ei surda...naljalt.
Tema (isa) hingele sama palju vaja, et talle andestataks ja lahti lastaks, muidu sünnib jälle kirvega isa juurde...tütrena.
Kas3. detsember 2014, 16:08
Heidi hakkab ka RK-sse kandiderima, et viimasel ajal pildil? Riigikoguts võib niimoodi küll vanadekodu saada.
Veel huvitab, kuidas seda saatematerjali leitakse? Heidi ise läks ja ütles, et tehke nüüd saade minu koledast lapsepõlvest?
ikkagi3. detsember 2014, 16:08
midagi ei ole teha,selline lapsepõlv mõjutab igastahes ülejäänud elu.
meie karm reaalsus3. detsember 2014, 16:18
Meie,temavanused ja ka nooremad nagu mina, saime vist kõik peksa.See käis tolleaegse kasvatuse juurde.Hirmsasti kadestasin ühte tüdrukut,kes kunagi polnud peksa saanud.
Rudi3. detsember 2014, 17:02
Sina, karm reaalsus.. Ma sain ka paar korda kaseurvaplaastrit... Aga kui viie aastane poiss tahab ikka laudalakas tuld teha, ja seda teist korda...Seal sõnad enam ei aidanud. Kui õpetaja saatis nurka seisma.. Kõik need mõned karistused oli asja ette antud. Aga oli ikka nii, et kui ise ei küsinud, ega ei pekstud küll! Pole vaja tarvis küsida peksu, siis jääb tulevikus teie hala ära.
karm reaalsus3. detsember 2014, 17:24
Minu peksmiseks täitsa piisas,kui võtme ära kaotasin...
maa3. detsember 2014, 17:45
Peksmine pole küll kunagi au asi olnud
kaie3. detsember 2014, 16:03
mul sama moodi, ema peksis nii hullusti , et piinlik omal meelde tuletada. Ma ei kujuta ette , kuhu sellest rääkima läheksin.
tubli,seanss tehtud3. detsember 2014, 17:25
Näe,rääkisidki ära ja nüüd me teame.
talendi austaja3. detsember 2014, 16:00
Kahju,et elulooraamat oli nii õhuke,materjali oleks ju olnud.
muri3. detsember 2014, 15:48
Ka minu lapsepõlves oli igasugust aga õppisin juba siis andestama, kui ema põetasin ja tema sai aru, et mulle ei tohi enam kõike öelda, mida sülg suhu toob, sest siis oleks ta päris üksi jäänud. Õppige andestama, nemad on ju nüüd läinud ja parandada ei saa enam midagi.
mina3. detsember 2014, 15:38
ka ei suuda nende kaksikute saateid vaadata, Elo on kuidagi eriti ebameeldiva irvitava näoga.
Miks nüüd aasta lõpus neid nuttu kiskuvaid saateid tehakse ja lavastatakse.
Imestan ka, et Heidi on alati nii särav ja hea jutuga ja nüüd siis vaja selline asi välja kiskuda, keda see teadmine enam aitab või hoiatab, vanemad juba mulla all, küsida ei ole kellegilt, miks nii juhtus, mis ema sellest arvab.
3. detsember 2014, 15:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ma3. detsember 2014, 15:43
pigem kasutaks selliseid sõnu nagu: kena haritud daam
..3. detsember 2014, 16:56
Ja kuidas ise?Et julged teise kohta nii öelda.
3. detsember 2014, 17:15
Ajad ka oma lapsi kirvega taga, et kihvatas?
maa3. detsember 2014, 17:50
Kui alatu, harimatu, siis küsiks vastu palu sul endal Haridust ja mida kasuliku ühiskonnale teinud
mees3. detsember 2014, 15:35
See oli selle eest, et sa mustad surnuid. Ettepeks.
3. detsember 2014, 16:02
see pole mustamine, kui räägid nii nagu on.
3. detsember 2014, 17:09
olen küll nõus!Kui hakkad aastaid hiljem rääkima,mis toimus,öeldakse,et mustad surnuid.Aga kui siis,mil kõik toimus,ei julgenudki,reaalselt,rääkida-võibolla oleks veel keegi kirvega taga ajama tulnud...
no nii?3. detsember 2014, 18:36
minu isa suitsetas. Kas see on mustamine?
3. detsember 2014, 15:27
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
KIVIPÄÄ3. detsember 2014, 15:33
TOO MULLE POLTERI ÕLUT JA PRAETUD KANA
Enda arvamus3. detsember 2014, 15:26
Kurb kui inimene on minevikus kinni, mõni perekonna asi on vaja lihtsalt unustada, leppida siis ka omal süda kergem. Eelkõige tuleks tegeleda enda sisemusega. See ei tee õnnelikumaks kui klatšitakse sind kasvatanud manalas olevaid vanemaid.
spetsialistidel on teine arvamus3. detsember 2014, 18:02
Kõigil ei ole seda haugi mälu ja sellised sündmused muserdavad piinatud lapsi kogu elu, laste peksmine ja hirmu all hoidmine ei ole normaalne ja sellistest asjadest tuleb rääkida, saate aru?
http://www.dw.de/global-child-abuse-shapes-the-violence-of-tomorrow/a-17904714
nublu4. detsember 2014, 11:26
spetsialist, aga ütle miks ta sellest enne ei rääkinud, nüüd siis kui ise juba nii vana. kui arvad ,et 10 aastat tagasi oli teema tabu siis eksid. siin on nüüd ikka midagi taga, rääkida saab ka sõpradega, hingetohtriga. kas see nüüd toob hingerahu tagasi kui telekas sellest rääkis, ma hästi ei usu. kahju, et surnud vanemad ei saa midagi öelda oh seda elu küll.
mis kõik välja ei otsita,3. detsember 2014, 15:23
et haletsust ja halastust pälvida häälte kogumiseks, kui jälestusväärne see kõik on, ei lööda risti ette enam mitte millegi ees, oma hauas puhkavad vanemad tuuakse ka juba platsi, no kuhu veel.................
AJUPÖÖRE3. detsember 2014, 15:23
SEE MÕTTEKATKE EI OLE KOMMIJATELE, KELLE AJU ON KUSKILE UKSE VAHELE KINNI KIILUNUD, KANNATAVAD MILLESTKI PUUDUST, ELAVAD SEDA VÄLJA VÕI ON LIHTSALT MADALA LAUBAGA ÕELAD KADETSEJAD KELLE IGANES PEALE.
MÕELGE, KES ARVAVAD, ET NÜÜD KÜPSES EAS MIDAGI AVADES SAAVAD TUNDA KAASA - ÄRGE LOOTKEGI (LUGEGE ESIMEST OSA). KA MINA EI ANNA ISEGI HAUAST ISALE MÕND ASJA ANDEKS, AGA MIDA MA SELLE JUTUSTAMISEGA KAASA KISUN - ILA PILDUMISE. AGA EDEVUS JA ENESE VABATAHTLIK PILASTAMINE PIIRE ILMSELT EI TUNNE- JÕUDU KÕIGILE, KES ENNAST NIIMOODI OMA TUNTUD VÄÄRIKUST LASEVAD TEGELIKULT TALLATA.
pööra aju3. detsember 2014, 20:04
Triin3. detsember 2014, 15:21
Mind peksis ema.mis kätte juhtus.sellega lõi. Väike vend palus kõrval et ema ei peksaks õde.Viskas välja poolalasti.olenemata aastaajast.Varju otsisin naabermajade keldritest, kuuridest. Palju aastaid tagasi trepikodasid ja keldreid ei lukustatud. Kui isa kodus oli,siis ta nii hull ei olnud. Isa oli tihti ära.
Kõik hääled3. detsember 2014, 15:16
Heidy Tammele! Sest ta sai pool sajandit tagasi isa käest peksa! Karistuseks.
esiteks3. detsember 2014, 15:16
mis peab vana inimene sellest tuututama??? kas põhjus on see et-teised-saaks-end-kaitsta-jutt?? ja teiseks -- keda see huvitab?? nende õekeste saated on niiiiiiiiiiiiiiiiiiii nõmedad, juba algus on lihtsalt naeruväärne, milline nägudetegemise klass............katastroof, ma ütlen.
ha ha3. detsember 2014, 15:23
et miks või? sest kõik hollywoodis eputavad oma raske lapsepõlvega.
ootaks nüüd heidy tammelt ka avaldust, et bill cosby on teda lapsena vägistanud, sest ka see on moes!
naisuke3. detsember 2014, 15:23
NO SIND JU HUVITAB, isegi nii, et pead kommenteerides oma rumalust ja sappi välja pritsima! KATASTROOF!
3. detsember 2014, 16:14
Sellesse saatesse ei saagi süveneda, sest pildid ja jutud hüplevad siia-sinna.
no nii3. detsember 2014, 15:08
nüüd järsku saab poua rohkem hääli,et pääseda riigikokku,ülimalt aus jutt.
???3. detsember 2014, 15:06
Ma ei saa aru, kas nüüd vanal inimesel pole muud teha kui hakata rääkima. Mõttetu. Kas inimene tunneb, et on orbiitilt kadunud?
Ei usu ma mingi rahu tegemise ega muu sellise jutu mõtet. Kes ütleb ka seda, et see tõsi on. Saadet on vaja müüa. Palju asju on lavatuslikud- varjupaikade saatelõigud, mõmmide vms kogumised...Loomulikult see ei kõi kõikide saadete kohta.
Vana vanaisa.3. detsember 2014, 15:04
Kolme tütre isa.Vanaisa kolmele tütre tütrele.Vana vanaisa ühele tütre tütrele.Näete kui kurb on minu saatus aia lõhkujatest kuid ma olen kõigist kasvatanud kõrgharidustega inimesteks kus noorem tütre tütar lõpeta tuleval aastal.Heidi ,olen tütarde isa,tean miks isa sinuga nii käitus.Kuid siiski,nii vanana tulla isa alla tegema on rumalus sinu poolt ja näitab kui alatu sa oled.Sa oled kunagi laulu saatel mind tantsima kutsunud 1973 aastal kui Võrumaal olid laulmas Linda kolhoosi rahvamaja avamisel.Sa olid siis kõhna rinnatu kole nagu nüüdgi.
Haledad mehed Eestis.....argpüksid ja matsid3. detsember 2014, 15:16
Veel üks vanamees pükstes lödipükste käitumist õigustamas.
Kõige rohkem sihukesed kardavadki avalikustamist.....siis on püksid püülis.
Kui KOLEDAD aga sinu tütred on, seda sa ei julge kirjutada.....hale vanaise
ei no 15,04,3. detsember 2014, 15:32
kui kõik täpselt teada, et tema isa ja sina isana olete õigesti käitunud, siis pole ju midagi häbeneda.
Isa käitus ju enda arust õigesti, mida häbenemist nüüd sinul???
plääd3. detsember 2014, 14:51
No krt ei saa võrrelda peksmist ja vahel suurel vajadusel kas kerget laksu või õrnalt tuti tegemist!! Nendel kahel asjal on mäekõrgune vahe - üks toimub vihaga, kontrollimatult, teine aga siis kui laps lihtsalt enam EI KUULE juttu ning lihtsalt ON MÕNIKORD VAJA füüsiliselt korrale kutsuda. Esimesel juhul laps kardab om avanemaid ja elab pidevalt hirmus, teisel juhul lasp unustab reeglid ja muutub üleannetuks või teeb muud teadlikku lollust, mille eest tueb ka karistada kui jutust enam abi ei ole.
Räägib ema, kes sai ka väiksena mõnikord HARVA kerge laksu vitsa või rihmaga väga teadlikult mõne pahanduse eest, mis oleks pidanud olemata olema (valetamine, vastu rääkimine jms).
Ülepaisutatud3. detsember 2014, 14:46
Mina usun, et halva lapsepõlve mõju täiskasvanueale on üle paisutatud probleem. Meil kõigil on olnud lapsepõlves kohutavaid hirme ja kogemusi, mis tekitasid ehk väiksemaid ja/või suuremaid traumasid. See aga ei tähenda, et neid traumasid võiks või peaks endaga kaasas kandma. Ühel hetkel saame me kõik täiskasvanuks ning peame hakkama elama täiskasvanu elu, mis mõtet on kaasa tarida mingeid halbu mälestusi lapsepõlvest?? Tundub, et osadele meeldib halva lapsepõlve paistel peesitada ja ennast haletseda, need ongi inimesed kes halavad ka 60.aastaselt veel oma lapsepõlve traumadest. Inimene, kes saab täiskasvanuks selle sõna tõsises tähenduses, laseb lapsepõlvest lahti ja hakkab tegema OMA otsuseid ja elama OMA elu, justnii kuidas ISE õigeks peab. Need kes nutavad lapsepõlve halvast ja kestvast mõjust täiskasvanuelu otsustele, pole lihtsalt veel täiskasvanuks saanud. Lihtne. Kellele saab keelata oma halbade otsuste ja/või kehva iseloomu süüdistamist, pidades süüdlaseks ikka seda tuhandeaastatagust lapsepõlve:)
Vastuväide3. detsember 2014, 15:51
Ema armastusest ilma jäämine ei unune iial, ka tekitab terveks eluks mitte kellegi- millegi usaldamise- rääkimata lähedusest, stress, alaväärsus kopleksid, kõikidele meeldida tahtmine, hirmud psühhikahäired, rahustid...jne, kes ei tea ärgu targutagu siin
Vastuväitele3. detsember 2014, 17:49
Sina ja Sinu absoluutne tõde. Said vist ainukesen siin ilmas peksa või jäid millestki ilma. Kirjutasin oma kommentaari just sellepärast, et tean. Tean, mida see minuga tegi, kui olin kaitsetu. Tean aga ka seda, mida eelnevalt ütlesin. Ühel hetkel peab inimene TÄISKASVANUKS saama, oma lapsepõlvest lahti laskma ja saama õnnelikuks, mitte soiguma läbi elu õnnetuna nii lapsepõlve- kui oma täiskasvanu elu pärast. Ka täiskasvanuna ei oska sellised inimesed nagu Sina õnnelikud olla, oma probleeme lahendada, eluga vaherahu teha sest.......Ema ei armastanud mind, isa lõi, sukapüksid olid karedad jne jne jne Saa suureks ja ELA, mitte ära soiu. Kui ei suuda, otsi abi. Nii lihtne ongi. Sa ei käi ju 20aastat ühe püksipaariga, kui kulunud või katki, viskad ära ja ei nuta ju aastast aastasse oma pükse taga? Sama on eluga, mis katki, viska minema ja loo uus.
Vastuväitele veel3. detsember 2014, 17:53
Unustasin mainida, et minu lapsepõlv oli pilet põrgusse, seega palun ära süüdista mind targutamises ning millegi mitte teadmises :)
julgen öelda3. detsember 2014, 18:58
et oled ikka väga häiritusd sellest, mis sinuga on juhtunud-kui eitad seda- valetad ju iseendale. Edasi lähed, aga valu hinges! Muide, kõik rääkimata lood korduvad ja just sinu lähedaste eludes- nagu karma... uuri pere ajalugu ja näed pilti laiemalt-kui tahad muidugi.
3. detsember 2014, 22:29
huvitav milleks sinusugune üldse siia sigis, ei omakseid ei midagi jubbe , robot mitte inimene, rõve
Arne3. detsember 2014, 14:45
Osaliselt tänu sellele kasvaski Sinust inimene. Paljude puhul teisiti ei saa. Tean, mida räägin, olen viie täiskasvanud lapse isa, kolm kasvasid sõnadega inimesteks, kahel pidin aga alatasa kõike meenutama rihmaga. Just need kaks aga on nüüd kõige tänulikumad ja neist on kõige rohkem tuge.
mammi3. detsember 2014, 14:57
Tänulikud? Kas Su lapsed tõesti ka nii arvavad. Mind peksis isa ka, kõige rohkem mind meist, viiest lapsest. Ta maandas oma viha, mitte ei karistanud meid ja selline asi tegi veel trotslikumaks. Oma lapsi ei peksnud, kuigi kasvatasin üksi kaks poega täiskasvanuks.
Tead, mammi?3. detsember 2014, 15:12
Olen jah tänulik, et vahest peksa sain. Ja asja pärast. Nüüd, tagantjärele, veelgi tänulikum, sest vanglast vaevalt ma selliseid kirju saadaksin.
et,3. detsember 2014, 15:40
kui pole vanglas hetkel, siis kohe inimene või??? Naljanina, inimene oleksid sa siis, kui sa nüüd juba täiskasvanud inimesena suudaksid oma lapsi maast-madalast kasvatada, mitte ei vehiks rihmaga (või millega iganes) asja eest teist taga. Inimesed saavad sõnadest aru, kui sina pole saanud ega ole suutnud lapsigi õpetada sõnu mõistma, siis kas ikka oled inimene?
15,123. detsember 2014, 18:45
Kui sa täna oma lapsi ei peksaks, siis ei mängiks sa siin praegu tänulikku.
Lihtsalt otsid endale vabandusi praegu ja sõna otseses mõttes mängid tänulikku. Tegelikult tunned end alaväärsena oma tegude tõttu ja nüüd otsid palsamit hingele ja enesehinnangule, et näe sina "mõistad" oma isa, küll mõistetakse sindki. Ei mõisteta, kas tead:) Oleks sul norm vanemad olnud, oleksid inimene ka peksuta. Sama sinu lastega ja lastelstelaste...lastega, kui just keegi julge karmat ei muuda, ega vii enam kurja edasi. Senikaua peate selle alaväärsustundega elama, valikut pole.
Psühhiaatriline probleem3. detsember 2014, 15:18
Lapsevanem, kes oma last peksuga kasvatab, on ise käitumishäirega ja peaks psühhiaatri poole pöörduma kiires korras.
Vaimselt haige inimene ainult suudab kellelgi füüsiliselt kallale minna.....eriti veel lapsele.
Ann3. detsember 2014, 14:39
Mind ka isa peksis, minu venda ka aga ma ei lähe kusagile rääkima ja halama. Siis oli lihtsalt selline kord ja igatahes parem, kui praegu, kus igal lapsel on nii palju õiguseid, et anna või ise otsad
Nii...3. detsember 2014, 14:37
..hulk aastakümneid möödas,isa mulla all hulk aastaid ning nüüd rääkida.Ei mõista ega saa aru.Oleks nüüd juhtunud,iseasi,aastakümneid möödas naine ise hulk aastaid pensionil.Milleks,kas loota kaastundele,et ehk keegi hääletaks ta riigikokku.Loomulikult kole,kui isa peksab,aga......nüüd....
Tänapäeval on varjupaigad kuhu põgeneda,sügaval vene ajal polnud midagi,see oli häbi asi.
10-korda mõelda,kui aastakümneid möödas,et valikustada oma karmi saatust.
vana mees3. detsember 2014, 19:44
Vene ajal oli parteikomitee ja ametiühing .
marii3. detsember 2014, 14:22
kas jälle lauljad ja näitlejad riigikogusse,no mida veel,,,
no pasaran3. detsember 2014, 14:05
seda on näha jah-ega üks normaalne inimene keskerakonda ei kipu.selleks peab kas katus ära sõitma või slaavi veri soontes vemmeldama.
KIVIPEA3. detsember 2014, 14:02
ISAD LUGEGE SEDA JA TEATKE ET LAST EI TOHI VASTA PÄÄD PEKSTA, MULL ISA KA PANI, NII ET KUMISEST. EI TOHI VASTA PÄÄD LÜÜA, MUIDU LAPSEL NÄRVID LÄBI JA SUURENA ASTUB KESKERAKONDA VÕI NLKP LIIKMEKS
vastu pead ei tohi3. detsember 2014, 14:07
Vastu pead lüües sõidab mõistus kohe ära.
Rudi3. detsember 2014, 14:31
KIVIAJAMEES,Ja kohe annab lapsepõlv siiani sinu kirjutistes tugevalt tunda. Edaspidi saan ma täielikult sinu kirjavigade ja trükitähtedega kirjutatud seosetust halinast aru! Anna mulle andeks, kui ma olen sinu kohta midagi halvasti öelnud. Sest ega lo.. alati ei tea, mis ta teeb!
Eakaaslane:3. detsember 2014, 14:33
Kui just kirvega, siis muidugi ...
Ka minu vanaema andis peene vitsaga pooletoobisele kassile vastu alumist otsa, minagi sain mõned korrad samuti. See toiming pidada mõistuse tagumisest otsast ülemisse otsa tagasi tooma. Kui toimida vastupidi, siis läheb ülalt alla ja sealt teda enam kätte ei saaks: eluaeg oled selle otsaga hädas. Siis olid sellised kombed ja arusaamad, vist isegi piibel soovitas sedasi teha. Mina ei ole neile seda hiljem pahaks pannud; kuid vanemad õed-vennad ei oleks seda ema-isa asemel teha tohtinud, arvasin toona mina. Ajad on muutunud, isegi Inglismaa koolides keelati ihunuhtlus juba 10-15 aastat tagasi ära!
:)3. detsember 2014, 13:56
Läks nii elevile, et teda näosaates järele tehti. Nüüd ei saa pidama :D
Cannabis3. detsember 2014, 13:45
Mutt hakkab vist vaikselt ära pöörama, alles mõni päev tagasi oli hädas et mingi noor tibi tema asemel Loobiga videos duetti laulis, nüüd klobimise häda, haige tähelepanuvajadus. Ela ja ole rahul et enam peksa ei saa!
leo3. detsember 2014, 13:49
Järelikult hakkab riigikogusse kandideerima !?
vanaema3. detsember 2014, 13:42
kõike võib olnud olla, aga miks on seda vaja meile nüüd teavitada- mis see annab ,kui kogu Eestimaa seda teadma peab?!
Kahju, minule ei meeldi inimesed, kes tahavad , et nende isiklik elu kõigile teada on, eriti veel sellises vanuses võiks osata suud kinni hoida. Jääks parem mulje, igas mõttes....!
ei ole nii3. detsember 2014, 14:12
ju tal endal tarvis minevikuga ja endaga rahu teha. Kui selleks telesse rääkima peab, andku tuld, mina vaatan-kuulan huviga:)
Ei pea vaikima, olgu see järgnevatele õpetuseks. Senini vägivallatsejatel hea turvaline olnud, sest kõik vanaemad (vanaisadest rääkimata) sisendanud, et paha kõike teha võib, aga mitte paha esimese tegusid varjama peab, et parem mulje sellest pahast jääks.
Asi peab ükskord muutuma, ma arvan! Hea, et sellega algust tehtud:)
nimi3. detsember 2014, 14:24
Just peab rääkima, et inimesed, kes on samas olukorras saaksid võib olla vedigi tuge ja lohutust. Just see vaikimine laseb vägivallatsejatel jätkata...ja sellisetest asjades sageli ei suudetagi enne rääkida, kui ollakse juba päris vana ...
ei saa aru,3. detsember 2014, 13:35
kas siis ema ei olnudki, kes oleks sellele õudusele kohe lõpu teinud kas või oma elu hinnaga.
vahel emadele meeldis3. detsember 2014, 13:51
kui järglane õiget öpetust sai.
Ja vahel peksti ema teadmata ja keelati iitsatada,muidu peksab issikene veel korralikumalt
ehh,3. detsember 2014, 14:22
võib ju olla, et ema sai ka oma jao...
kahjuks3. detsember 2014, 16:24
Jah. Ta on sellest enne ka kunagi rääkinud mingis ajakirjas...
jah3. detsember 2014, 21:43
Ma olen ka sellest kuskilt lugenud. See selleks. Aga miks jälle selline saade? No mida me sellisel pimedal ajal selliseid lugusid kuulame- vaatame? Kas tõesti midagi arukamat pakkuda ei ole? Aga kui vaatajaid on, siis pole midagi parata. Ise pole saadet vaadanud ega oska arvata, kes on saatejuhid, nii et kommenteerin lihtsalt uudisenupu põhjal.
imelik oled4. detsember 2014, 05:06
Et siis ema oleks pidanud ennast laskma surnuks peksta? Ja siis Heidi järg? Kas nii?