KAOTAS KANNATUSE: Alyssa Miller, kellega Jake’il «Southpaw» võtete ajal romaan oli, pidas mehe muutlikku välimust ebameeldivaks ega talunud tema pühendumist.Foto: Alamy/AOP
Inimesed
3. detsember 2014, 07:00

Pruut jättis end musklisse pumbanud Jake Gyllenhaali maha (3)

Näitleja Jake Gyllenhaali pühendumus oma tööle maksis talle valusalt kätte: "Southpawi" võteteks end musklisse ajanud mees jäi kallimast ilma.

33aastane Jake on tuntud selle poolest, et võib heaks rollisoorituseks end nõrkemise piirini näljutada või tõelise poksija kombel musklisse ajada.

Kuigi teoreetiliselt võiks oma tööd kirega tegev ja asjadesse tõsiselt suhtuv näitleja naistele väga peale minna, ei pidanud tema kallim Alyssa Miller sellest suuremat: nimelt hülgas ta mehe seetõttu, et too töö pärast liiga palju aega jõusaalis veetis, vahendab Daily Mail.

Jake näitab uut külge

Vastavasisulise avalduse tegi filmi lavastaja Antoine Fuqua, kes rääkis intervjuus Deadline’ile, et 25aastane modellitööga leiba teeniv Alyssa ei rõõmustanud eriti, kui Jake üha enam jõusaalis rassis.

"Usun, et nende suhe jooksis karile just seepärast, et Jake veetis kõik päevad jõusaalis. Ta treenis nagu tõeline võitleja, tõeline poksija. Ma panin Jake’i filmis meelega olukordadesse, kus tal tuli näidata, mis puust ta tehtud on. Mitte tema tegelaskujul, vaid just Jake’il endal. Ja ta sai hakkama. Jake oli nagu professionaal. Arvan, et vaid tõelised poksijad mõistavad, missugust pingutust enda sellisesse vormi ajamine nõuab," kiidab Fuqua näitlejat.

Lavastaja on kindel, et filmi nägemine muudab kogu maailma suhtumist Jake’i, sest keegi ei oska temast midagi sellist oodata.

"Inimesed hakkavad teda teise pilguga vaatama. Jake treenis poksiringis kaks korda päevas, seitse päeva nädalas. Ta veetis kogu oma aja minu ja treeneriga. Viisin teda poksimatšidele. Floyd Mayweather isiklikult treenis Jake’i. Vormisime temast täieliku elaja. Jake on suurepärane, võimekas poksija. Mees, kes filmis võitleb oma tütre eest. See loob temast hoopis uue kuvandi!" on lavastaja elevil.

Naiste lemmik kameeleonmees

Võrreldes Jake’i eelmise filmi, "Nightcrawleriga", on praegune muudatus välimuses muidugi eriti märkimisväärne: ta pidi selleks end äärmuslikult näljutama ja viimsegi liha luudelt kaotama.

Selline pidev välimusega mängimine ei istunud Alyssale aga sugugi ja nii noorte romaan otsa saigi.

"Jake on igal juhul turul tagasi. Nende suhe sai otsa, juba mõnda aega tagasi. Alyssale ei meeldinud, kui palju aega Jake tööle pühendas ja kuidas oma välimusega mängis," tunnistab üks mehe sõber.

Varem on Jake olnud seotud Jenny Lewise, Kirsten Dunsti, Reese Witherspooni, Taylor Swifti ja Minka Kellyga.

"Southpaw"

"Southpaw" on seni veel linastumata Ameerika spordidraama, mille lavastaja on Antoine Fuqua ja käsikirja autor Kurt Sutter. Filmis mängivad Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Naomie Harris, Forest Whitaker, Victor Ortiz, Tyrese Gibso ja Miguel Gomez.

Laias laastus räägib lugu sellest, kuidas edukas poksija Billy Hope (Jake Gyllenhaal) nopib ühe võidu teise järel, aga maksab selle eest lõivu oma eraelus, mis on koost varisemas. Ta võtab end kokku ja üritab kõik jälle joonde seada peamiselt seepärast, et mitte jääda ilma oma kallist pisitütrest.

Esialgu pidi linateosest saama filmikompanii DreamWorks järg Eminemi kuulsale "8 Mile’ile", kusjuures mees ise pidi selles peaosa mängima, kuid pärast nelja aasta pikkust venimist ja mitmeid keerdkäike hakkas filmi tegema Fuqua ja kompanii Metro-Goldwyn-Mayer.

Peaossa pandi aga Jake Gyllenhaal, sest selle aja peale oli Eminem juba taas muusikukarjäärile keskendunud ega leidnud filmi jaoks enam aega.