"Jõulutunneli" saatejuhid Katrin Viirpalu ja Rasmus Kagge.Foto: Ülo Josing / ERR
Tele
2. detsember 2014, 13:29

"Jõulutunnel" toetab tänavu abi vajavate laste huviharidust (16)

Esimesel jõulupühal ETV-s otse-eetrisse jõudev heategevusprogramm "Jõulutunnel" on tänavu pühendatud abi vajavate laste huvihariduse toetamisele.

Lastekaitse Liidu vahendusel jõuab televaatajate toetus lasteni, keda kasvatavad vanavanemad, kes on pärit paljulapselistest peredest ning andekate lasteni, kes mingil muul põhjusel abi vajavad.

Annetused aitavad tasuda huviringis käimise eest või hankida vahendeid, mida läheb seal osalemiseks tarvis. Lastekaitse Liit aitab toetusest osa saada Eestimaa kõigi piirkondade lastel.

"Jõulutunneli" otsesaade on läbi päeva eetris kuus korda ja kokkuvõte tehakse pärast "Aktuaalset kaamerat".

Saatejuhid Katrin Viirpalu ja Rasmus Kagge kutsuvad otsesaatesse külalisi teemaintervjuudeks, et rääkida andekusest, selle märkamisest ja arendamisest. Samuti neist, kes tänu abile ja toetusele on elus edasi jõudnud, aga ka heategevusest laiemalt. Uuritakse, kuidas möödunud aasta annetuste saaja Toidupank on kogutud raha kasutanud.

Muusikat teevad Uku Suviste, Getter Jaani, Janika Sillamaa, Terminaator, Smilers, Triinu Taul, C-Jam, Tallinna poistekoor ja palju teised.

Juba alates 18. detsembrist on avatud telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Lastekaitse Liidu tegevust abi vajavate laste huvihariduse edendamisel.

Helistades numbril 900 7701 saab annetada 2 eurot, numbril 900 7702 annetatakse 5 eurot, ja numbril 900 7703 annetatakse 25 eurot.

Televaatajate annetuskõnesid vahendavad telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.

Saate režissöör on Maire Radsin, toimetaja Marika Kaasik, assistent Dmitri Hljupin, muusikatoimetaja Tiina-Mari Koljak, kunstnik Ivi Piho, juhtoperaator Jüri Suurevälja, produtsent Ene-Maris Tali.

Möödunud aastal kogus "Jõulutunnel" televaatajate abiga Toidupanga tegevuse toetamiseks 208 154 eurot.

2012. aastal käsitleti intellektipuudega noorte ja nende perede eluolu ning koguti Päikesekodu toetuseks 202 tuhat eurot.

2011. aastal annetati saate kaudu 208 tuhat eurot Põhja-Eesti Pimedate Ühingule, et korrastada ühingu Tallinna Tondi tänava maja rehabilitatsiooni- ja koolitusvõimalusi pakkuvaks tegevuskeskuseks nii Tallinna ja Harjumaa kui ka kõigi teiste Eesti vaegnägijate heaks.

"Jõulutunnel" on tänavu ETV eetris juba 15. korda. Mullu annetati "Jõulutunneli" saatega kokku üle 208 000 euro, toetati Toidupanka.