Phil Rudd 26. novembril Tauranga piirkonnakohtus.Foto: AP / Scanpix
Saund
2. detsember 2014, 09:37

AC/DC trummar end talle omistatud kuritegudes süüdi ei tunnistanud

Rokkbändi AC/DC 60aastane trummar Phil Rudd, keda süüdistatakse mõrvaga ähvardamises ja narkootikumide omamises, endal süüd ei näe ja ta tema kohtuistung lükati edasi.

Ruddi sel nädalal toimuma pidanud kohtuistung Uus-Meremaal Tauranga piirkonnakohtus lükati tema advokaadi vastulause tõttu kuni veebruarini edasi, kirjutab BBC.

Prokuratuur süüdistas austraallasest muusikut algselt kahele mehele palgamõrva tellimises, kuid piisavate asitõendite puudumise tõttu see süüasi lõpetati.

Praeguseks on mees kautsjoni vastu vabaduses.

Uus-Meremaa politsei korraldas 6. novembri hommikul Ruddi luksuslikus majas North Islandi saarel läbiotsimise. Trummar arreteeriti ning pärastlõunal astus ta Tauranga ringkonnakohtu ette – paljajalu ja üsnagi loppis välimusega, nagu kohalik ajakirjandus märkis.

Peale mõrva tellimise süüdistatakse rokkarit tapmisähvarduste tegemises ning metamfetamiini ja kanepi omamises. Veteranmuusik ei kostnud toona süüdistuste peale midagi ja ühtlasi ei taotlenud Rudd ka oma nime avaldamise keeldu.

Trummar visati AC/DC-st 1983. aastal välja, kuid ta liitus rokkbändiga uuesti 1994. aastal. Kuna teda polnud bändi oktoobris ilmunud promofotol ja ta puudus hiljuti ka uue muusikavideo salvestuselt, levivad internetis kuuldused, et ta pole enam AC/DC-s tegev.