PÕGENEMINE. Shia LaBeouf oma filmi esilinastusel paberkotiga, mis pidi teda varjama tüütute piltnike ja ajakirjanike eest. Foto: AOP
Inimesed
2. detsember 2014, 07:00

Kiimalise naise ohver? Shia LaBeouf väidab, et teda vägistati (2)

Näitleja Shia LaBeouf väidab, et käesoleva aasta alguses teda vägistati. Koletu kuritegu toimus siis, kui mees korraldas Los Angelese kunstigaleriis oma #IAMSORRY-üritust, kus ta istus viis päeva suletud ruumis, paberkott peas, lasi inimestel end ükshaaval külastada ja endaga aega veeta, vahendab Page Six.

LaBeoufi sõnul polnud paraku kõik külalised talle meeldivad. "Üks naine tuli galeriisse koos oma kallimaga. Naine sisenes esimesena, mees jäi välja ootama. Esiteks silitas naine kümme minutit mu jalgu, kiskus mul siis riided seljast ja vägistas mind," väidab näitleja ajakirja Dazed reporterile oma e-kirjades.

"Sajad inimesed ootasid tema järel järjekorras ja nägid, kuidas ta sassis soengu ja laialiaetud huulepulgaga galeriist väljus. See oli kohutav – mitte ainuüksi mulle, vaid ka naise kallimale. Peale kõige muu oli üks järjekorras ootajatest minu oma tüdruk, kes tuli mulle külla, sest oli sõbrapäev, ma olin juba päevi selles galeriis istunud ja polnud kordagi suhelda saanud. See tegi talle samuti kohutavalt haiget – ta kuulis väljas teiste käest, mis toimunud oli. Kui ta galeriisse jõudis, nõudis ta mõistagi selgitusi, aga ma ei suutnud rääkida. Niisiis istusime mõlemad vaikuses. Minu jaoks oli see täielik trauma, väga valus üleelamine," väidab LaBeouf oma kirjades.

Ühtlasi käis LaBeoufile närvidele galerii juhtkond. "Nad astusid suvalisel ajal sisse, rebisid mul paberkoti peast, tegid minuga koos pilti ja kadusid," rääkis näitleja ajakirjale.

Üldiselt jäi talle oma etteastest siiski hea mulje. "Mõned inimesed istusid minuga koos ja hoidsid kätt, teised nutsid minuga, kolmandad soovitasid mul endas selgusele jõuda või "mees olla". Sellist armastust nagu nende viie päeva jooksul pole ma kunagi kogenud. See oli empaatia ja inimlikkus," on staar tänulik.

Kas mees on hulluks läinud?

Samas ei maksa LaBeoufi juttu puhta kullana võtta.

#IAMSORRY ja sellele nüüd järgnenud vägistamisest pajatav intervjuu näib olevat kulminatsioon või järg korduvatele veidratele väljaastumistele, mida 28aastane näitleja teinud on.

Juunis arreteeriti LaBeouf ebasobiva käitumise, loata territooriumile sisenemise ja kallaletungi pärast, kui avalikustati pildid sellest, kuidas ta Times Square´il kodutut taga ajas.

Jimmy Kimmeli jutusaates selgitas LaBeouf, et ta oli tagaajamisele eelnevalt tunde järjest kanget viskit kulistanud ja et tegelikult ta mitte ei jälitanud kodutut, vaid üritas teda intensiivselt lohutada.

Oma filmi "Nyphomaniac" esilinastusele ilmus ta paberkotistatud peaga, kotil kiri "I´m not famous anymore" ("ma pole enam tuntud").

Veidrustega on staar silma paistnud varemgi. Kui ta sai rolli Teisest maailmasõjast pajatavas filmis "Fury", liitus ta sisseelamiseks USA reservväelastega ja veetis viis kuud sõjaväebaasides. "Ma tõmbasin iseendal hamba välja, vigastasin oma nägu ega pesnud ennast neli kuud. Ma kohtasin seal sõdureid, kes kinnitasid mulle, et nii see reaalses elus käibki – mõni mees oli sunnitud sõjategevuse ajal mitu aastat samu sokke kandma," pajatas LaBeouf

Kimmelile.

LaBeoufi viimase paari aasta käitumist arvesse võttes esitas saatejuht Kimmel õigustatud küsimuse: kas võib olla, et staar on lihtsalt hulluks läinud?

Kunstnikud kinnitavad Shia vägistamist

Koos Shia LaBeoufiga näitusel osalenud kunstnikud kinnitavad tema väidet vägistamisest, kuid toonitavad, et peatasid kallaletungi. "Me ei väitnud mitte kuskil, et inimesed võivad #IAMSORRY´il teha Shiaga, mida tahavad," kirjutas Briti kunstnik Luke Turner enda ja Soome kolleegi Nastja Säde Rönkkö nimel Twitteris. "Niipea, kui saime teada, et selline vahejuhtum on tekkimas, tegime sellele lõpu ning kandsime hoolt, et see naine lahkuks," vahendab The Guardian.

Kui jutusaatejuht Piers Morgan Turnerilt Twitteris küsis, miks nad olid lasknud kurjategijal minema kõndida, vastas kunstnik: "Tookord polnud veel päris täpselt teada, mis oli juhtunud, ja esmatähtis oli tagada kõigi galeriis olijate turvalisus. See naine ei kõndinud minema, vaid lausa jooksis. Muidu aga pole minu asi seda kommenteerida."