NAERATUS ISALE: Barack Obama koos tütardega kolma­päevasel «armuandmisel» Valges Majas. Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
1. detsember 2014, 07:00

Obama tütarde napid seelikud ärritasid vabariiklast (14)

Vabariiklasest USA kongressiliikme Stephen Fincheri pressiesindaja Elizabeth Lauten riputas oma Facebooki-lehele pika litaania sellest, et president Barack Obama tütred, 16aastane Malia ja 13aastane Sasha on stiilitud plikad. Rõivastuvad täiesti kohatult ja igavlevad isegi riiklikel sündmustel. Lauten pidas eeskätt silmas Obama tütarde olekut eelmisel kolmapäeval, kui Valges Majas traditsiooni kohaselt "anti armu" kalkunile.

"Püüdke vähemalt olla stiilsed ja respekteerige rolli, mis teil on," kirjutas Lauten.

"Teie ema ja isa ei hooli kuigi palju sellest, millises valguses nad rahva silmis on ja teil puudub seetõttu vanemlik hea eeskuju. Aga käituge vähemalt teiegi nii, et oleks näha, kui tähtis on teile viibimine Valges Majas. Rõivastuge nõnda, et teid respekteeritaks, mitte nii, nagu viibiksite kusagil baaris. Ja ärge tehke nägusid avalikul üritusel, mida kõikjale Ühendriikidesse üle kantakse."

Kui ta sellega kommentaatorite tigeda rünnaku alla sattus, võttis ta postituse küll maha ja vabandas Obamade ees. "Pärast tundidepikkust palvetamist ja ära kuulanud oma vanemate noomimise, lugesin ma uuesti üle, mida olin kirjutanud ja mõistsin, kui solvavad mu sõnad olid. Eriti noortele teismelistele tüdrukutele," kirjutas Lauten vabandavas postituses.

Kuid tema eelmist purset oli juba jagatud nii agaralt, et see on endiselt internetiavarustes kättesaadav, kirjutab Daily Telegraph. Tõsi, päris paljudes inimestes äratas Malia ja Sasha käitumine imestust – eriti pärast seda, kui Malialt küsiti, kas ta tahab ka kalkunit silitada ja tüdruk vastas peaaegu haigutades: noh, eks võib kah. Malia on tavaliselt siiski igati viks ja väljapeetud. Ajakiri Time paigutas mõlemad tüdrukud oma tänavuses edetabelis 25 maailma tähtsama teismelise sekka.

Rünnak on pälvinud ka seetõttu suurt tähelepanu, et Lauten oli varem tähtsal kohal vabariiklaste parteis – koguni selle võimule pürgiva erakonna peakontori meediadirektor.