RAAMAT TEEJUHIKS: Teose «Viiskümmend halli varjundit» absurdse edu taga peitub naiste seksuaalne frustreeritus kõikjal maailmas. Raamat on neil justkui teejuhiks saanud, sest nad tahavad endale samasugust elu, nagu on raamatu peategelasel. Foto: AOP
Suhted
29. november 2014, 07:00

Iga mees võiks raamatu "50 halli varjundit" kangelannalt midagi õppida (27)

Oled kuulnud raamatust "Viiskümmend halli varjundit"? See võib tunduda mõttetu naistekana, aga nii mõnelgi mehel tasuks sealt üht-teist kõrvataha panna.

Teose absurdse edu taga peitub naiste seksuaalne frustreeritus kõikjal maailmas. Raamat on neile justkui teejuhiks saanud: nad tahavad endale samasugust elu nagu on raamatu peategelasel, 21aastasel tudengil ­Anastasial. GoodMenProject.com vahendab, mida saaks iga mees teha, et oma naisele rohkem Anastasia kallima Christian Grey moodi olla.

Jagamatu tähelepanu

Christian keskendub teoses täielikult Anastasiale. Naine on tema prioriteet. Ta ei raiska end teistele ka siis, kui Anastasia kõrval seisab täielik sekspomm. Kuigi Christian läheb veidi üle piirigi, jälitades oma kallimat, siis lihtsat pühendumist ja jagamatut tähelepanu võiksid mehed Christianilt õppida küll: enamik naisi pole midagi sellist kunagi kogenud.

Seega unusta segased sõnumid ja käitu konkreetselt. Ära vahi kohtingul teisi naisi. Hoia silmsidet, kui kaaslasega räägid. Eemalda magamistoast kõik segajad, keskendu kaaslasele.

Kui sa kallimaga koos pole, ela oma elu nagu soovid, aga temaga kohtudes unusta muu.

Tahtejõulisus

Christiani ei muuda raamatu naissoost fännidele nii ahvatlevaks mitte tema suurepärases vormis keha ja miljonid dollarid, vaid tahtejõud, millega ta selle kõik saavutanud on. Tema jõukus ja suurepärane füüsiline vorm räägivad selget keelt sellest, et kui see mees midagi sihiks on võtnud, teeb ta kõik, et eesmärgini jõuda. Ja see erutab naisi. Selleks, et olla rohkem Christiani moodi, mõtle läbi, mis sinus tõelist kirge tekitab, mida sa elult tahad. Kui sihid on paigas, pürgi nende poole kõhklematult – ära lase ühelgi takistusel end heidutada. Vii oma unistused ellu, ükskõik, missugused need on.

Varjamatu kirg

Christian ei püüagi varjata, et ta ihaldab Anastasiat. Ta on rahulik, hea enesekontrolliga mees, kellel on tervislik suhe oma seksuaalsusega ning ta leiab, et tema väljavalitu on lihtsalt vastupandamatu. Ta ihaldab naist moel, mida paljud reaalsed naised kunagi kogenud pole, aga mida nad kõik tunda tahaksid: mehe pidevat pilku endal ja varjamatut soovi juba magamis­tuppa jõuda.

Et selle poolest rohkem ­Christianiga sarnaneda, mõtle läbi, mis sind kõige rohkem erutab. Ära karda uute asjade proovimist, tegele kõigi vaimsete ja emotsionaalsete segajatega, mis ei lase sul end voodis vabalt tunda.

Otsusekindlus

Christian teab, kes ta on ja mida elult tahab. Nii et kui ta otsustab, et tahab Anastasiat, siis see pole lihtsalt uitmõte. Enamik mehi valib naisi selle põhjal, et naine pööras esmalt talle tähelepanu või sellepärast, et naine näeb hea välja. Christianil on aga standardid ja ta on neis väga kinni, sest ta teab, mis talle meeldib. Tema otsused on kaalukad. Kuidas jäljendada? Ole oma otsustes kindel. Ära lepi vähemaga, kui tunned, et olukord sind ei rahulda. Ole kõige suhtes kirglik ja lase sel välja paista. Ära karda kohtingutel ohje enda kätte haarata. Selgita kaaslasele, mida ta saaks teha, et sind veelgi õnnelikumaks teha ja ära mingil juhul unusta samaga vastata!

Ettekavatsetus

Christian kontrollib end igas olukorras. Ta on väga võimekas, sest ta otsustas juba varases nooruses pühendada aega ja vaeva enda võimete arendamisele. Lühidalt öeldes: ta on suur läbimõtleja ja kõik tema sammud on ettekavatsetud. Ta usub enesevalitsemisesse ja otsib pidevalt olukordi, kus end proovile panna ja paremaks saada.

Tahad öelda, et ah, mõttetu, selliseid inimesi pole olemas? Ega sa väga ei eksi, palju neid tõesti pole, kuid mõned sellised isendid siiski eksisteerivad.

Mida teha, et sarnaseks saada? Ela elu eesmärgipäraselt. Pühendu sellele, et inimesena iga päev areneda. Astu välja oma mugavustsoonist, reisi palju, arenda uusi oskusi.

Armastus ja kiindumus

Kui Christian oleks Anastasiaga kordagi seksuaalselt agressiivne olnud, oleks suhe kiire lõpu leidnud. Hoolimata sellest, et nad katsetavad voodis peaaegu kõike, on mees naise suhtes alati armastav. Christian on voodis domineeriv, tugev, aga samal ajal oma naisega äärmiselt õrn: ta kallistab naist, suudleb teda laubale, jumaldab teda.

Christianiga sarnanemiseks ei pea sa tegema muud, kui oma naist armastama. Ole temaga hell ja õrn, kui ta on haige, kehvas tujus või kui tal on seljataga raske päev. Suudle teda, mängi ta juustega, valmista talle õhtusöök. Ole hea kaaslane!

Oskus olla haavatav

Christiani lapsepõlves peidab end koletu draama, mistõttu ta ongi kasvanud selliseks inimeseks nagu ta raamatus on. Üks tema parimaid omadusi on aga see, kuidas ta hoolimata kõigist muudest külgedest on valmis Anastasia vähehaaval oma maailma lubama. Ta avab end naisele ja tutvustab ühtlasi oma nõrka ja haavatavat poolt ning võtab vastu naise püüded teda aidata. Enamik nüüdisaegseid mehi seda ei oska: neid on kasvatatud oma nõrkusi salgama ja häbenema, sest mehed ei nuta, mis siis, et naised, vastupidi, näeksid hea meelega, et ka meestel on haavatav pool.

Mida teha? Lase oma partneril näha end terviklikuna: oma tugevate ja nõrkade külgedega. Kui naist usaldad, jaga temaga oma saladusi, ka neid, mis sind väga matšolikust küljest ei näita.

Kas sa pead neid soovitusi kuulda võtma?

Et naistele meeldida, ei pea sa järgima kõiki eespool loetletud samme, aga päris kindlasti ei tee see halba, kui üht-teist loetust meelde jätad ja selle üle veidi järele mõtled. Kui hiljem jõuad järeldusele, et võib-olla võiksid tõesti oma käitumist kohandada, oled oma partneri silmis igal juhul juba õige tee valinud.