Inimesed

Yana Toom: "Me oleme siin Eestis kõik eestlased, ainult et mõned meist räägivad vene keelt." (93)

LISA KOMMENTAAR

tibu27. detsember 2014, 06:19
no see pealkitri on küll vale.,.... eestlased on ikka põlisrahvas, kes on sellel maal sajandeid juba elanud ja kellede emakeel on eesti keel.-.-..Kõik muud aga kes peale 1940 Eestisse sisse rändasid on tegelikult ju migrandid...
Bruno Saul1. detsember 2014, 21:41
Ja toze estonetz! Karl Vaino i Edvardzhe Savisaarš toše estonzõ. Drušba, mir i naša strana Estonji, velikaja zemlja, kak ranšhe!
hs.1. detsember 2014, 19:15
Jana Toom on imepärane ,tore inimene,kes ütleb otekoheselt, keertamata.Minule on ta alati meeldinud tubli keskerakondlasena.Jõudu talle edaspidistes tegemistes.Aga kes on eestlane???
Selgitus1. detsember 2014, 21:41
Vaata, eestlane on siinse väikse maalapi põlisrahvas......20 aastat tagasi külvati siia neid sovjette, kes nüüd siiani laiavad ...eriti keskerakonna ridades öise vahtkonna ja internatsidena. Sihuksed sinu tublid kesikud.....
täpike1. detsember 2014, 15:00
venekeelne hariduse saamine on üks asi, aga sry mis takistab Eestis elavaid venelasi rääkimast eesti keeles? Selle riigi keeles, kus nad elavad? Miks peab venelastega kogu aeg rääkima vene keeles? Kas nt soome riik räägib seal elavate venelastega vene keeles? kas Sama teeb Saksamaa või USA?
summoner1. detsember 2014, 18:37
asi pole suhtlemises,vaid teise inimese austamises!!!Sellest ei sõltu rahvus!!!
Mõtlik1. detsember 2014, 11:48
Huvitav, kuidas venelane oma rahvust muudab ning varsti on kõik sootud!? Jeestlane on uus rahvus?
Jevdokia1. detsember 2014, 11:27
Rahvus ei muutu elukoha ,riigi muutusega !!!!!!!! Venelane jääb igal pool venelaseks ,ka Prantsusmaal ,Hiinas jaKoreas
marianne1. detsember 2014, 11:09
Mulle meenub selle jutu peale ammustel aegadel laulja Oleg Melniku ema ütlemine, et : mina olen armeenlane, minu mees on venelane, aga meie poeg on eestlane.
hiiuvana1. detsember 2014, 07:19
Õudne eit, oma väljaütlemiste ja tõekspidamistega.
huvitav, kas 1. detsember 2014, 04:16
peaaegu kolmandik eesti elanikonnast on nüüd MÕNED????
merike30. november 2014, 20:03
" Lühidalt: kui me küsime eestlase käest, kuidas ta ennast identifitseerib, siis ta vastab, et ikka eestlasena – olgu ta parajasti siin või välismaal. Venelase puhul on identiteet teistsugune: Eestis identifitseerib ta ennast venelasena, Brüsselis eestlasena. Väljaspool me oleme eestlased."
Eestis identifitseerib ta ennast venelasena, Brüsselis eestlasena. Väljaspool me oleme eestlased.-
Seda kohalikesse("mestnõje") suhtumise mentaliteeti vihkan siiamaani. NSV Liidu liiduvabariikidest sissesõitnud olid nõukogude ajal riiklikult e e l i s t a t u d ja sissesõitjateks(eeliste saamiseks) läksid paljud "kohalikud" Eestist välja, sissesõitjaks teise liiduvabariiki, ning kui lubati,siis tulid sissesõitjatena koduvabariiki tagasi. Sellest rääkis ka Maire Aunaste töötamisest Tśeljabinski tehases. Kahepalgelisusega näidatakse enda üleolekut eestlastest("mestnõje"). Mina pean lugu inimestest, kes on uhked enda päritolu üle. Uhke on olla eestlane, uhke on olla venelane, uhke on olla nõukogudelane ning pidada lugu selle riigi seadustest, kus elad. JanaToomlased muutuvad Rootsist väljaspool rootslasteks, kuid Rootsis on nad vene keelt rääkivad venelased, kes võitlevad venekeelse hariduse eest kuni riigi likvideerimiseni.
võitleb venekeelse hariduse eest kuni riigi likvideerimiseni välja.
rashomon1. detsember 2014, 10:30
Venelaste puhul on tõesti huvitav see tendents, et kus iganes nad ka ei emmigreeru, suhtuvad nad kohalikesse põlgusega. Ameeriklased on amerikossid, juhmid ja lollid, britid on mökud ja lollid, eestlased on pidurid ja lollid jne. Kõik on lollid ja kõik on pahad, aga oma kodumaalt on nad miskil põhjusel jalga lasknud ja sinna tagasi minna ei taha nad mitte! PARADOKS!
nugga ja gaffel17. detsember 2014, 17:51
väljaspool eestlasena. va Venemaal, seal ei ole Yana ei venelane ega eestlane vaid pribalt hoopis.
merike30. november 2014, 19:22
Jana Toom ei ole eestlane ja seda väga lihtsal põhjusel,sest väidab "Aga omaenda kätega suretasime välja venekeelse hariduse, vene intelligentsi taasloomise. Mis tähendab seda, et ei olegi enam inimesi, kes saaksid väga heas vene keeles venelastega suhelda. Nüüd me olemegi augus, kus venekeelse meedia tase langeb iga päevaga, sest pole kedagi, kes seda hoiaks."
Eestlased ei tegele venekeelse intelligentsiga vaid eestikeelse intelligentsiga.
Venekeelse intelligentsi kasvatamine algab venekeelsest k o d u s t .
No mis te vingute30. november 2014, 18:25
Inimene mõtles EESTIMAALASED ja üles, kuidas oskas. Me võime ise võõras keeles ennast hullemini rappa ajada,aga JanaToomi oskab ju eesti keelt üsna korralikult, isegi väga hästi ja tark saab aru ka siis,kui mõni keeleviga tuleb.Vaid loll eestlane itsitab,kui keegi ta keelt ei oska
Juula30. november 2014, 17:29
Ei saa aru, mis neil toomi sugustel viga on, et nad nii kangesti eestlased tahavad olla? Aga proua, Te ei saa mitte kunagi eestlaseks, sest te olete venelane ja mina ei saa kunagi venelaseks sest ma olen eestlane. See, et ma oskan vene keelt rääkida ei tähenda, et ma venelane oleksin.
fdsg30. november 2014, 17:21
"Aga Edgar Savisaar on härrasmees. Ükskõik, kuidas sa välja näed, ükskõik kui väsinud sa oled, kui kole, mida iganes – tema kõrval sa tunned, et…"
ta tahtis vist õelda ,et daamidel läheb tema kõrval alt märjaks
Mari30. november 2014, 21:41
Edgar on nii ebamehelik ja lisaks ka veel nii kohutavalt matslik, et tema kõrvalt tahaks kiiremini ära pääseda.
to edsg27. detsember 2014, 06:21
misasja30. november 2014, 15:46
See naine on küll kõige vähem eestlane üldse, kes olla saab.Ta ajab ju pidevalt Eestivastast juttu.Imelik et ta üldse riigikokku kunagi valiti-täiesti vale valik.Ülbe venelane, tahaks ta kohta öelda!
triin30. november 2014, 12:07
Toom,sa võid rääkida nüüd mida iganes,arvamus sinust ei parane,sest mäletame ülihästi sinu vihast nõretavaid sõnavõtte PBK,is saates "Vene Küsimus!" ja ähvardusi,et eesti keel ei võida kunagi.Nördimapanev on see,et sellist sovjetti üldse promotakse ja minus tekitab see naine ainult ebameeldivaid aistinguid.Ei sa ole eestlane,püüa kuidas tahad,ei sina ega vägisi end pähemäärinud vene hordid (vastu igasugustele rahvusvahelistele normidele siiatulnud,saadetud--eesmärk-hävitada ka see pisike rahvakild) saa iialgi "meie" olema,sest minule arusaamatul tõigal (miks ei kasuta EEsti,Läti,Leedu Haagi Konventsiooni vastavaid sätteid) olete ikka siin.
Mõistlik30. november 2014, 11:28
Kahjuks pole Jana Toom aru saanud ilmselgest tõsiasjast - kõik Eestis elavad inimesed on EESTIMAALASED ( sõltumata siis sellest mis keelt keegi räägib ), aga kõik nad pole mitte EESTLASED. Eestlaseks sünnitakse ja vahel ka saadakse, aga see nõuab eestlastele omase mõtteviisi, kommete, kultuuri - ja ajaloopärandi omandamist, selle mõistmist ja aktsepteerimist.
On eestimaalasi kellel see on lihtne, nad kas on elanud siin piisavalt kaua, loonud siin perekonna ja eestlastest sugulus/ sõpruskonna. Ja on eestimaalasi kes kunagi eestlasteks ei saa, kes propageerivad oma ja jumal teab kelle tõde ja sooviksid ajaloo tõlgendamist nende huvide järgi.
Eestlased on kannatlikud, sest kõik on mööduv, tuleb ainult olla järjekindel. Nagu see hiinlane kes jõe kaldal puu all ootas....
mari30. november 2014, 09:12
Mis mind endiselt üllatab, on osade venelaste võime kohalikust elust täiesti eemal olla. Mitte osata sõnakestki keelt, mitte teada kõige lihtsamaid fakte. Geniaalne oskus tõesti. Venelased on tihti ka pahurad, saja hädaga mestis. Elamise julgust nagu napib. Ole avatud, naudi elu. Ei pea kogu aeg meenutama isamaasõda ja vene rahvuse üllaid tegusid läbi sajandite. Söö oliive, söö parmesaani.
Kas30. november 2014, 10:57
Anti Kesik30. november 2014, 00:23
Eestlased ja eesti keel pidid ju varsti välja surema Yana Toomi versiooni järgi kuidas ta ennast nüüd järsku selle väljasureva nähtuse külge tahab pookida. Jeestlased jah käivad ringi rusikad taskus ja ootavad oma tundi kui saaks Putleri abiga verd valada nagu praegu Ukrainas teevad.
Joppenbuh29. november 2014, 22:04
Nüüd on küll põrgu maa peale tulnud! Yana Toom ja EESTLANE? Tule taevas appi!
panssarivaunu29. november 2014, 21:14
Komme lugedes peaks häbi olema, aga ei ole! Siin ju täpselt samasugused idikad lammutavad kui vene delfis, sellistelt ei olegi muud oodata.
uskmatu29. november 2014, 20:43
Uskumatu, et Eestit esindab Euroopas inimene, kes peab Nõukogude liidu lagunemist sajandi suurimaks katastroofiks. Tahaks kohe kaugele siit, igaksjuhuks...
Toom - vaenulik vene kodanik!29. november 2014, 20:21
Olen lapsest peale vihanud vene sõdureid, keda Tartu minu lapsepõlves täis oli - nad tekitasid minus lapsena hirmu!
Venelane EI OLE eestlane!29. november 2014, 20:08
Yana Toomi taolisest EI SAA kunagi EESTLAST! Sellistel on kogu aeg peas Rossija ja Rossija ning kogu aeg vaadatakse Venemaa poole nagu hunt metsa poole. EESTLANE vaatab EESTI poole, mitte aga Venemaa poole. Yana peab lõpetama ära oma eestivaenuliku ja venestamist sooviva käitumise!
kodanik29. november 2014, 18:15
Te lugege vahel näiteks venekeelse Delfi kommentaare (ükskõik mis teema kohta). Sellist nõretavat suuršovinistlikku vihkamist Eestimaa ja eestlaste kohta ei kohta vist küll kuskil. Ja Yana Toomi arvates on need inimesed eestlased, kes armastavad oma kodumaad??
Serra29. november 2014, 17:52
Eestlaste küüditajad, vägistajad, mõrtsukad ja nende järglased on ka eestlased? Mis mõnuaineid see okupant tarvitab?
jaburus29. november 2014, 17:20
Eestlane on ikka eestlane ja venelane -venelane.Mis keele oskusesse puutub, siis muidugi hea, kui venelased, oma Eesti kodumaal ,eesti keele ka ära õpiksid.
JUSS29. november 2014, 16:52
Pr. Jana paneb ühte patta, nii rahvuse, kodakondsuse kui ka elukohamaa. Välja tuleb midagi rosoljelaadset. Kui ma lähen elama Nigeeriasse, kas ma siis olen rahvuselt nigeerlane? Või Hiinas hiinlane? Või siis vastavalt elukohale kas araablane, paapua, maoori või? Kahjuks ajab mõni siin absurdset demagoogiat.
JUSS29. november 2014, 16:46
ENSV ajal tundsin perekonda, kus isa oli ukrainlane, tema naine soomlanna, aga lapsed väitsid, et nemad on venelased! Absurdne. Mõne siinse suure teoreetiku järgi just nagu võimalikki?
eestlane29. november 2014, 16:35
Me oleme siin Eestis paljud venelased,eesti keelt ei oska ,karjume rossiia,igatseme sssr,i,taga ja privileege peremeesrahvana kahetseme muidugi!Kakskümmend aastat elasin keldrikorruse pugerikus ja sama kaua ootasin perega ka mugavustega korterit .Sama aja jooksul terve Lasnamäe uusasukad Venemaalt ja kohalikud venkud said korteri kohe!Nüüd ikka üürin kalli raha eest samasugust pugerikku,no pole seda raha pealinna korterit osta!Vastik,vastik ,vastik!
Miks kustutadakse kommentaarid ära, mis juba üle poole päeva olid 29. november 2014, 16:38
sees, mis tõestasid fakte venelaste kohta tegelikult, selline käitumine näitab jälle venemeelsust, krt kas eestis enam eestlased omasi arvamusi otsekoheselt kirjutada ei tohi, aga venelased tohivad ?
Väga vastik suhtumine sellisel juhul meisse omasse rahvasse
miks sa ootasid29. november 2014, 17:38
tasuta korterit, oli vaja ehitada koop. korter. Mina ehitasin ja meie majas oli ka 2/3 venelasi koop. korteris.
jeesuke29. november 2014, 16:29
Keel ei tee sinust veel eestlast. Mõni valdab 5 keelt,kas ta on siis viiest erinevast rahvusest või? See on kujundlik näide,milliseid lambaid eurosse saadetakse. Ja selline peab siis mingeid seadusi vastu võtma. Oli vana nõuka liit,siis ka kõige suurem rämps ronis Moskvasse pugema,sama nüüd.
Jumal29. november 2014, 16:22
Eksid lobens. Meil on eestlased ja sisserändajad. Kui eestlane läheb Aafrikasse elama ega ta sellepärast neegriks muutu. Ikka eestlane. Sama siin. On lihtsalt mingid kodumaata mustlased,kes pole aru saanud,et nad peavad eestlastele tänulikud olema võimaluse eest siin elada...
lähevad elama? 29. november 2014, 17:40
Suur osa on siin sündinud ja ehk pole kunagi Venemaal käinud, räägivad eesti keelt jne.
oodo29. november 2014, 16:11
MA olen küll eestlane,juba kolmveerand sajandit,kuid praeguses Eesti riigis ma eestlseks olemisest küll rõõmu ei tunne,kui elan sellise tigedike hulgas,kes venelasi pidevalt sõimavad ja nende elu siin kibedaks teha tahavad ja loobivad siin Yana Toomi laimavatele kommidele plusspunkte.Jube! Toom on tore inimene ja teiesugustele peaks olema eeskujuks meile,eestlastele.Lake nüüd sõim minu peale,mul kama kaks
29. november 2014, 15:33
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Harimatu oled.29. november 2014, 17:43
Toom ju rääkis, aga ajakirjanik, samuti harimatu, kirjutas väikese tähega. Kui on väikese tähega, siis tähendab rahvust, kui suure tähega, siis eestimaalast, seda ehk Toom mõtleski, ta ju ei kirjutanud.
29. november 2014, 15:14
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Üks Velirand on psühholoog29. november 2014, 17:45
ja peaks teadma, et kõik inimesed pole ühesugused. Nii delfis, kui ka siin paljud eestlased väljendavad fashistlikke vaateid, kas kõik eestlased on siis fashistid?
kadekops,29. november 2014, 14:56
dusja tomanoval on väga ilus ja moodne mantel.
max29. november 2014, 14:28
Tegelikult Jana,sa ei saa olla eestlane.Tegelikult oled Eestis elavaid venelasi esindav inimene Brüsselis.Ja Venemaad ning selle tegevust pooldav inimene.Lihtsalt üks ideoloogiliselt jasuluk mutrikene.Venele.Ei midagi enamat!
Muideks 29. november 2014, 14:58
Soomes ei osatagi seepärast neile vahet teha, sest neil on eesti pass või kodaniku staatus ja loevad selle järgi end eestlaseks, soomlastele on aga ka nemad virolaiset, mis ajab üpris tigedaks, kui tegu on kriminullidega, kes võõrsil sigadusi korda saadavad ja omavad meie kodaniku staatust, kuigi ei oska sõnakestki eesti keelt.
pealkirja pikendus29. november 2014, 14:25
...ja mõtlevad Venemaa moodi.
Hea jutt ka 12:32, 29. nov 2014 -lt
29. november 2014, 14:22
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
oliver29. november 2014, 15:50
Need targutajad siin on võib-olla eestlased ,aga tigedad kui pullivasikad.Yana Toom on rohkem eestlane kui teiesugused tigedikud.Yanal on tore perekond ja tema Brüsseli tegevus on asjalik,mida need meie teised seal teevad.pole kuuldagi,Yana avas Tallinnas vastuvõtu,kus saab teavet tema tegevuse kohta,kui ta siin viibib.
Eestlane ei venestuks ja mõtleks venelaste29. november 2014, 16:36
moodi ega elaks venelaste kombel.
reaalsus29. november 2014, 14:10
vait olla Eestlane räägib ikka Eesti keelt ülejäänud on sisserännanud võõramaalased!!!
D'O.29. november 2014, 14:07
EGA IKKA EI ole küll! Mõned ON nii Kremlimeelsed, et lausa häbi hakkab!!!
Sten29. november 2014, 12:10
See pole küll kellegi asi, kes Toomi sugulased on. Arvan, et tema laimajate sugulased võivad küll jubedad olla, üks kasvatus.
kellegi asi1. detsember 2014, 02:01
Pavel Toom oli ENSV KGB kaadriohvitser
Enn29. november 2014, 12:08
Ma olen küll puhast verd eestlane, kuid mul on häbi nende eestlaste pärast, kes loobivad solvanguid. Yana Toom on väga tubli ja töökas inimene ja palju parem tema laimajatest, kes on labased.
Zac30. november 2014, 01:22
Tundub, et käärsoolde, kus sa viibid - ei paista just väga tihti mõistuse päike, et sulle vaimuvalgust peale kallata.
No kuidas võtta1. detsember 2014, 11:52
Jah, mõned Toomi pihta suunatud väljendid on sellised, mida eeldaks vene umm töölisklassilt, mitte eestlastelt, aga see, et Toom on Eesti riigi vastane kumab küll kõikidest tema seisukohavõttudest läbi. Ja no mida siin üldse arutada, kui ta kiidab Krimmi okupeerimise (ja võimalik ka, et praeguse sõjategevuse Ida-Ukrainas) heaks. No ta on ikka tüüpiline ajupestud venelane. Kurb on see, et tema saadud häältearvust võib järeldada, et selliseid ajupestud venelasi on meil ikka päris palju. Nii, et eks inimeste pettumus ja pahameel on täiesti arusaadav, kuigi jah väljendada võiks end viisakamalt.
Jura29. november 2014, 12:08
Mõni muudab väga kiiresti värvi. Nii et enam venekeelne kool polegi tähtis. Kui vene rahvas aitas saada Euroopasse, siis vene lapsed peavad nüüd higisena eesti keele tekste tõlkima. Ma tahaksin ikka kuulda ja näha Yana tulihingelist võitlust venekeelse kooli eest. Mis saab vene lastest: eesti keelt ei oska aga venekeelset kooli ka nagu enam ei ole, kuid Yana elab ülirikkalt Brüsselis. See on vene laps ja vaene vene naine ja vaene vene mees, kes Yana Euroopasse viisid.
Armas Jura.29. november 2014, 12:29
Kui sina kolid näiteks Inglismaale,kas siis sinu lapsed saavad seal ikka venekeeles õppida.Mõtle natuke,mis keeles sealses riigis räägitakse.Ära tee oma rahvust nii lolliks,et ei suuda antud riigikeelt selgeks õppida.Selline suhtumine antakse kodunt kaasa.Ma arvan,et vene lapsed oleksid väga huvitatud eesti keeles rääkima nii lasteaias,kui ka koolis õppima.Aga oma mõttemaailmas kinni jäänud vanemad ei lase neil seda teha.
to 12:2929. november 2014, 13:07
Ilmselt näeb Jura asju pisut teises alguses. Inglismaa on ehtne välismaa, seal peab õppima. Aga siin on vaid niinimetatud lähivälismaa. Iidse deržaava väike separatistlik osa, mis ajutiselt mingist iseseisvusest sonib. Kuni Kreml neile) see on meile) lõpuks koha kätte näitab ja taas emamaaga liidab. Selle ajaloolise akna Euroopasse, mille püha Peeter Suur omaenda kätega valmis raius.
Teet29. november 2014, 12:02
Mulle räägiti hiljuti mitmest alaväärtuslikus ja vaenulikust eestlasest.
Eda29. november 2014, 12:00
Vastikud ja alatud on inimesed kes halvustavad teisi. Seda teevad tavaliselt alaväärtuslikud eestlased, kes isegi kirjutada ei oska.
novat29. november 2014, 11:09
Mõistust, vaja mõistust näe kus seletab...Eestlane-on rahvus aga eestimaalane-isik,kes ei ole eestlane aga elab siin. Mõisted selgeks. Isegi teie Putin ütleb: rossijanie, st. Venemaal .elavad inimesed, aga russki-on venelane rahvuselt. Nii, et teie ei ole eestlased, teie olete eestimaalased. Rahvus mõelge ise välja,kes kelleks end peab.
minul29. november 2014, 10:56
on venelannast naine ja on rohkemgi eestlust kui siin mõnel kraaksuval isendil...
arvaja29. november 2014, 10:55
inimest hinnatakse rohkemem ikka tegude järgi! Selleks, et meie riigis oleks kõikidel hea elada on vaja muutusi.. ega siin säutsumine ja vingimine ei aita.... see näitab ainult kibestumist ja suutmatust ja paraku ka madalalaubalisust. Tegusi on vaja!
29. november 2014, 10:45
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
seda peaksite29. november 2014, 10:47
tegema selgeks ka meie presidendi kodus,tegema selgeks mr.Obamale kah.
Täpselt nii!29. november 2014, 11:50
Ole lojaalne selle riigi suhtes, kes sind toidab, õpi selgeks keel ja oledki Eestis kui eestlane! Nõuate oma lastele venekeelset haridust sellepärast, et lihtsalt tahate, aga palun! Juba omandanud kohaliku keele ja Venemaa poolt finantseeritud õppimist (Eesti riigil puudub huvi) Eestis ei keelaks keegi! Saksamaal pole vene koole, Ameerikas samuti mitte, ka Austraalias mitte, kuid on omal algatusel ja omafinantseeritud asutused kus saab oma emakeeles õppida!
elanik29. november 2014, 10:41
me oleme kõik kes siin elavad eestimaalase ja eesti riigi elanikud ,kuid rahvuselt palju erinevaid eestis elab ukrainlasi,venelasi ,sakslasi,soomlasi,tatarlasi ja veel palju teisi rahvusi,nad on eesti riigis elavad inimeased ,aga mitte eestlased,Nad austavad meie riigi seadusi ja käituvad vastavalt sellele.Kõiki tuleb kohelda võrdselt .Ka Toom on eestimaalane aga tema rahvus vist ei ole eestlane,kuid ta töötab ja teenib eesti riiki.
29. november 2014, 10:28
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
siis kui reffikad on Eesti vastu,on nad venelased29. november 2014, 10:48
siis kui nad müüsid eestlkaste maad ja vara ning panid vabaks olemise biizdi,siis oldi lihtsalt venelased.
Kui aktid teostatud,tuli esivanemate rahvus jälle pruukimisele ?????
njaaa29. november 2014, 10:27
29. november 2014, 10:20
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
29. november 2014, 12:55
Ei ole eriti vaimukas võrdlus.
29. november 2014, 09:59
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kas viljakene või tema armas taimo savisaar29. november 2014, 10:52
on jälle kisa tegemas , vaene vilja.... oma taimokest on vaja toita-katta ja va Ets enam ei taha rahastada,
Proovi,arrrmas,küll kohus teile alimendid ja elatusraha välja mõistab.
29. november 2014, 09:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
dolbajoob29. november 2014, 10:37
Unista sina,Jana on juba oma unistuse kätte saanud.
Aga............29. november 2014, 09:33
äkki ei olegi tal isikutunnistust,et ei tea mis rahvusest ta on,tasub ikka seda vaadata ja meelde tuletada,kui muidu ei tea?!
Jaan29. november 2014, 09:09
Nii lihtne see nüüd ka ei ole.
lugeja29. november 2014, 09:08
Tüüpiline venelane, kes ajab segi RAHVUSE ja KODAKONDSUSE! Need on KAKS ERI MÕISTET! Venelane, nagu iga teinegi rahvuse esindaja võib olla Eesti kodanik, aga mitte EESTLANE! Seega Eesti venelane! Seejuures pole erilist tähtsust sellel, mis rahvusest keegi on, vaid see, et ta riigikeelt valdaks. Valdaks! mitte läbi häda pursiks. Kogemused näitavad, et sellise nõude esitamine pole utoopia: ei kujuta ju ette et Soomes Rootsi või Saksamaal, saaks türklased, somaalllased või venelased ilma riigikeelt valdamata korralikku töökohta ja palka.
ivan-jaan29. november 2014, 09:08
Hi-hi-hi, tädi on jumorist! Ainult omakasud ei mingit jeestlast-vinelast, õnnetu naine!
29. november 2014, 12:59
Ei usu, et õnnetu, enne oled seda sina.
Enn Oja29. november 2014, 09:08
tere ta.llv ! ega sis annetatud võj kerjatud kodagonttsus tee muukkast vel eesstlast . eesstlane on see kess on seda ka vajmult . kinndlasti pole näjttäks eesstlased need 2/3 kes 2003.a'l äälätasid isesejjsvusest l'oobumisebooltt ning selle tulemuseks on ka Jaano.tska kohake mejje p'äälinnas Pr'üsselis .
Mis ajast?29. november 2014, 09:06
Miks tahab äkki Eestis elav venelane olla eestlane, kui ta vihkab eestlasi ja Eesti Vabariiki? Tuletan meelde, et kui tänu teie visale eestivastasusele peaks Eesti minema vene võimu kätte, siis lõpeb ka teie ilus elu. Algab venestamine, sotsialismus, tühjad letid, altkäemaksud, kurjus, viha, raudne eesriie, jne, jne. Mina ei mäleta sellest ajast MITTE MIDAGI positiivset. Ja ma pole noor.
jah29. november 2014, 09:04
Mina olen siis näiteks venelane , kuid räägin eesti keeles!
on vahe29. november 2014, 09:03
kas eestlased või eestimaalased, ei venelane, ukrainlane, soomlane, sakslane, prantslane jne, jne ei muutu iialgi eestlaseks ja vastupidi eestlane elades mujal ei muutu iialgi venelaseks, soomlaseks, sakslaseks jne jne
Jaak29. november 2014, 09:03
Eestis on igati toredaid ja positiivseid venelasi, keda eestlased austavad ja soovivad oma kodumaale. Sina Yana oled aga Eesti riigi ja rahva vaenlane, Putini käepikendus Eestis. Sinusugused kutsumata külalised on nuhtluseks igale rahvale, kelle hulka nad vägisi trügivad.
naine29. november 2014, 08:59
Aga siis käituge ka nagu eestlased mitte ärge koogutage venemaa poole.
Väike täpsustus29. november 2014, 08:58
Eestlased oleme siin need,kes on võimelised suhtlema eesti keeles.Enamik meist on kohaliku päritolu,mõned vene,soome,läti,rootsi....juurtega eestlased.Need kes kohaliku keelt ei valda,ei kvalifitseeru.Mitte,et neisse ei tuleks hästi suhtuda,lihtsalt nad ei ole omad.Veri pole tähtis,keel on.
vastupidi29. november 2014, 15:12
veri on ikka tähtis, keele oskamine ei näita veel rahvust, eestlane on ikka see, kes on eeslannast sündinud.
To Yana29. november 2014, 08:55
Eo ole sa mingi eestlane, vaid kutsumata külaline.
to Yana Toom29. november 2014, 08:52
Ei ole sa mingi eestlane, vaid kutsumata külaline.
urr29. november 2014, 08:49
See inimene kes pole suutnud, ega tahagi paarikümne aastaga eesti keelt õppida. See pole eestlane!
Eestlane29. november 2014, 08:47
Olen Eestlane ja räägin eesti keeles, ega nõua, nagu osad "eestlased", et neid kõnetataks "vene keeles" nagu poe müüjatele vastavad ne ponimaju! Kui müüa saab vene keelest aru ja vastab eesti keeles, siis võiks ka teine osapool siin elades vähemalt 50% -50% jutust aru saada.
triipsärk29. november 2014, 08:47
Õigem oleks ütlus nende kohta nii,et siin on palju venelasi keda on registreeritud eestlasteks ja enamus neist ei räägi sõnagi eesti keelt,kirjutamisest rääkimata.
Kas29. november 2014, 08:42
Kas need vene keel kõnelevad Eestlased on valmis sõjas tapma vene sõdureid? Kui ei siis kahjuks ollakse lihtsalt külas.