EBANORMAALSED KUTID: SHCBB liikmed (vasakult: Mati (bass), Janno (vokaal, kitarr), Ilja (trummid)) iseloomustavad end kui ebanormaalseid Lõuna-Eesti kutte, kes teevad muusikat, kuna midagi muud ei oska. «Ja me kavatseme jätkata!» Foto: Helen Vunder
Inimesed
29. november 2014, 07:00

Super Hot Cosmos Blues Band: meie kontsertidel käib kirju seltskond, nii punkarid kui ka miilitsad

"Väga muhe on kontsertidel peale ilusate noorte poiste-plikade näha ka vähe väärikamas eas inimesi. See paneb asja kohe hoopis tõsisemalt võtma ja annab märku, et võib julgelt oma memmed-taadid kohale kutsuda," räägivad ansambli

Super Hot Cosmos Blues Band liikmed, et nende ülesastumistel käib väga kirju seltskond.

Kutid ütlevad, et kontsertidel käib lai seltskond, igasugu muusikahuvilisi. "Tundub, et mingit väga kindlalt domineerivat gruppi pole – tulevad nii punkarid kui miilitsad, esialgu mitte veel käest kinni," viskavad nad nalja. Muidugi näeb eriilmelise kontserdipubliku hulgas omajagu naisfänne, kes kindlasti ka kodus teleri või raadio ees kosmosepoiste järele õhkavad. "Praegu on perekonnaseis selline, et ansambel on ilusasti koos ja kõik toimib nagu kellavärk," ütlevad poisid vastuseks küsimusele, milline on nende perekonnaseis. "Kui keegi meid tänaval märkab, võib alati julgelt varrukast sikutada ja tere öelda. Sõbralikke kallistusi pole kunagi kahju jagada."

Debüütplaat sai kiidusõnu

Bändi tähelend on olnud vägev – kokku saadi poolteist aastat tagasi tänu toredatele juhustele, eelmise aasta lõpus otsustati osaleda "Eesti laulul", kus oma looga "Maybe-maybe" jäädi Tanja järel napilt teiseks. "Nüüd on endiselt kõik tore ja meeldib. Tempo on küll praeguseks oluliselt teine," ütlevad poisid ja lisavad, et nad ei kurda. "Oli vahva lend! See aasta on tundunud pikim ja lühim korraga. Seega "Eesti laul" oli nagu eile ja samas mitme aasta taga." Bändiliikmete sõnul andis võistlus neile vajaliku meediatähelepanu, mille abil oma looming korraga paljude inimesteni viia. "Täna võib öelda, et see on õnnestunud ja selle eest antud laulukonkursile suur kummardus!"

Nüüd on SHCBB ühtlasi valmis saanud debüütplaadi "Countdown to Jesus", mida juba täna õhtul NO99s esitletakse. Laseringi edetabelis hoiab plaat kindlat kohta esikolmes ning muusikakriitikudki on üllitist kõvasti kiitnud. "Enam kui albumi vastuvõtt meedia poolt, liigutas meid selle tegemine ja valmis materjalist hiljem nii-öelda lahti laskmine," ütlevad muusikud.

"Protsessist saadud "laksu" ja "koorma" all peame nüüd edasi toimetama." Plaadi nimi pärineb ühelt suviselt bändiväljasõidult ja tähendab kuttide sõnul bändile iga päevaga aina rohkem. "Kui heal lapsel on mitu nime, siis heal nimel on mitu tähendust."

Rahu ja armastuse sõnum

Eesti bändid unistavad ju tihti ka välismaale murdmisest. Arvestades, et äsjailmunud plaadi kõik kümme lugu on ingliskeelsed, võiks arvata, et nemad kiikavad samuti vaikselt piiri taha. "Me ei taha midagi vallutada või murda. Meie muusika kannab eelkõige rahu ja armastuse sõnumit. 21. sajandil levib kõik väga kiiresti ja kõikjale. Olemegi tegelikult igal pool kohal!"