ARMSAD MÄLESTUSED: Ehkki Brooke Shieldsi ja Dean Caini suhe ei kestnud kaua, on näitlejannal oma esimesest seksipartnerist ainult head mälestused. «Dean on nii tore mees ja armas inimene,» kinnitab ta ajakirjale People.Foto: AOP
Inimesed
27. november 2014, 07:00

Brooke Shields kaotas süütuse Supermanile

Brooke Shields oli vaid 11aastane, kui ta Louis Malle’i skandaalses filmis "Pretty Baby" lapsprostituuti mängides end ihualasti kooris. Süütu seksuaalsuse kehastus oli ta ka mõni aasta hiljem "Sinises laguunis". Ahvatlev lapsnaine ajas peast segi nii John Travolta kui ka Jaapani printsi Naruhito – kuid võimuka ema talla all olev Brooke jõudis esimese seksuaal-vahekorrani alles 22aastaselt.

2006. aastal avaldas Brooke avameelses raamatus "Down Came The Rain" ("Vihmasadu algas") oma heitlusest sünnitusjärgse depressiooniga, mis pärast esiklapse sündi röövis temalt eluisu. Nüüd on 49aastane näitlejanna ("Siin Susan", "Huulepulgadžungel") lagedale tulnud uue pihtimusteosega "There Was a Little Girl" ("Elas kord üks väike tüdruk"), mis heidab valgust tema keerulistele suhetele ema ja meestega.

"Ema jälgis iga mu sammu."

13aastaselt hakkas Brooke sõbrustama poptäht Michael Jacksoniga. 15aastaselt lõi tüdruk üldsuse pahviks, kuulutades Calvin Kleini teksareklaamis: "Tahate teada, mis minu ja mu Calvinite vahele jääb? Mitte miski!"

Kuid sisimas oli nooruke sekspomm segaduses ning kartis füüsilist kontakti poistega.

1978. aastal ilmunud memuaariraamatus "The Brooke Book" ("Brooke’i raamat") kutsus teinitäht tüdrukuid üles tema enda kombel süütust kalliks pidama – seda veenis teda tegema mänedžerist ema Teri. "Mul polnud probleemi sellest rääkida, sest rääkisin sellest oma sõpradega," ütleb Brooke nüüd ajakirja People intervjuus.

"Olin lihtsalt aus stiilis: muuseas ma ei suitseta ja mul on hambaklambrid."

Piltilus näitlejatar põhjustas aastaid agarat lõualõksutamist: kes küll on see, kes USA kuulsaima neitsi enda omaks teeb?

See au langes Dean Cainile, hilisemale "Supermani" seriaali nimiosatäitjale, kellega Brooke semmis Princetoni ülikoolis prantsuse keelt õppides. Näitlejanna kirjutab raamatus, et nad armusid hoobilt ja hullumiseni. "Käisime alati käest kinni ja üritasime leida võimalust üksi olla ja suudelda, aga vaene mees, kuidas ma küll teda ootama sundisin."

Brooke oli süütust kaotades 22aastane. "Küllap oli see [ootus] Deanile piinavam, sest olin harjunud seda osa endast välja lülitama."

Brooke oli harjunud, et tema elus mängis esimest viiulit ema Teri. "Tundsin, et ta jälgib iga mu sammu. Ema vist tahtis, et ma võimalikult kaua neitsiks jääksin."

Süütuse kaotus ajas Brooke’i peast segi

Esimene vahekord mõjus Brooke’ile säärase vapustusena, et ta hüppas voodist välja ja põrutas ihualasti koridori. "Jooksin, nagu oleksin kellegi rahakoti pihta pannud," meenutab ta mälestusteraamatus.

Dean tormas oma sõbratarile järele, pleed käte vahel, ja küsis, kuhu too ometi läheb. "Ma ei teadnud, kust algasin mina ja kus lõppes mu ema," iseloomustab Brooke oma segadust.

"Ja see tähendas, et ma ei osanud Deanile kohta leida."

Õige pea läksidki nende teed lahku. Brooke’ile hakkas silma viskama temast 13 aastat vanem näitleja Liam Neeson. "Ta võrgutas mind oma aktsendi, oma luule ja oma odava sita pinot grigio veiniga," kirjutab Brooke.

Kui kuramaaž oli kestnud kolm kuud, tegi Liam Brooke’ile abieluettepaneku – ilma sõrmuseta, nagu näitlejanna nüüd märgib.

Pärast ühiseid napsivines veedetud jõule New Yorgis – kohal oli mõistagi ka Brooke’i mamma – teatas Liam pruudile, et peab sõitma Los Angelesse oma kodumajale silma peale viskama. Brooke palus, et Liam kohale jõudes talle helistaks, kuid mees vastanud, et kellaaeg on siis juba hiline. Rohkem Brooke oma kallimast ei kuulnud.

Leidis õnne alles teises abielus

Tegelikult otsis Liam hiljem lepitust ja tegi Brooke’ile teisegi abieluettepaneku. "Ütlesin: ei-ei-ei. Ma tean sind küll: armud arvatavasti oma järgmisse lavapartnerisse ja abiellud temaga, nii et mina pesen oma käed sellest puhtaks."

Brooke’il oli õigus. Neeson tutvus lavastuse "Anna Christie" proovides Inglise näitlejanna Natasha Richardsoniga ning nad abiellusid 1994. aastal.

1997. aasta kevadel abiellus Brooke pärast neli aastat kestnud suhet tennisekuulsuse Andre Agassiga, kuid kaks aastat hiljem läksid nad lahku. 2001 pidas näitlejanna pulmi telestsenarist Chris Henchyga. Manhattanil elaval paaril on kaks tütart.

George Michael põlgas Brooke’i ära

Brooke oli 1980. aastate keskel hullupööra armunud ansambli Wham! solisti George Michaelisse (1985. a). "See armumine oli raudselt ühepoolne," naerab näitlejanna nüüd, kui George’i homoseksuaalsus on ammu teada.

Brooke ja George käisid paar korda ontlikult kohtamas, aga kui kaunitar limusiini tagaistmel, huuled pruntis, musi ootas, andis George talle korvi. "Me peame aja maha võtma. Ma pean oma karjäärile keskenduma," olnud mehe sõnad.

Kuid Brooke’il on nende romansist armsad mälestused. "Olin nii sisse võetud, sest George käitus nii lugupidavalt ega avaldanud mulle [seksiks] survet."

Agassi tunnistas kiilaspäisust, aga mitte narkosõltuvust

Brooke imestab, miks abikaasa Andre Agassi (1996. a). ei julgenud talle oma metamfetamiinisõltuvust tunnistada. Tennisetäht rääkis seda näitlejatarile alles siis, kui nad juba abielus olid ja ta oli narkootikumidega lõpparve teinud. "Ma olin ju Andret jäägitult toetanud, kui ta rääkis, et on põhimõtteliselt kiilas ja on suurema osa täiskasvanueast parukat kandnud. Miks see siis nüüd teistmoodi oli?" paneb Brooke imeks.

Alkohoolikust ema tütrena mõistis Shields sõltuvussuhteid väga hästi. Ta tegi Andrele ettepaneku paariteraapiasse minna, kuid mees ei näinud sel mõtet. Varsti nende abielu puruneski.

Armukade Andre peksis kõik oma karikad puruks

Brooke`i ja Agassit ühendasid võimukad vanemad ja lapstäheminevik. Kuid tennisestaar võis olla ka väga kiivas. Kui Brooke mängis seriaalis "Sõbrad" hullu fännitari, kes näitlejast Joey (Matt LeBlanc) kätt limpsib, tormas Agassi võtetelt minema. "Andre ütles, et olin Joey sõrmi limpsides tema margi täis teinud, kargas autosse ja kihutas Las Vegasesse."

Seal peksis Agassi raevuhoos kõik oma tennisekarikad puruks. Kuid Brooke on Agassile südamest tänulik: mees aitas tal ema kütkeist vabaneda. "Ta andis mulle esimest korda vabaduse maigu suhu," ütleb Brooke, et Agassi on väga hea inimene.