TuliFoto: Silver Marge
Saund
26. november 2014, 17:25

Noortebändi finalistid lõppkontserdi eel: kes toob kodulinnast kaasa bussitäie fänne ja kes võtab finaalis esinemist lõdvalt?

28. novembril toimuvas Noortebänd 2014 finaalis astub võistlustulle viis bändi: Münster, Innersound, The Werg, Attention, Please! ja Tuli. Kuidas tunnevad ansamblid end reedese finaali eel ja mida arvavad konkurentidest?

Tanel, Münster:

Tundub, et see, mis me teeme töötab, seega ei hakkaks finaalis väga suuri muudatusi tegema. Ehk vahetame välja mõne loo oma kavas, et oleks vaheldust nii meile kui ka publikule.

Noortebändi finaali jõudmine on meie jaoks suur tunnustus, aga üle oma varju me hüpata ei ürita. Võtame asju võrdlemisi pingevabalt ja lähme anname enndast parima, et jätta endale ja publikule hea emotsioon. Vabalt võtmine on võib-olla ka meie peamine eelis. 

Mida arvab Münster konkurentidest?

Innersound - nende muusikas on selline rafineeritus, mis on hea näide muusikalise hariduse positiivsest mõjust. Tegemist ilmselt kõige professionaalsema bändiga.

The Werg - omapärane punt, bändiliikmete vaheline lavaline suhtlus läbi muusika jättis poolfinaalis hea mulje. Ainuke instrumentaalbänd finaalis, seega erineb teistest palju. Jäi tunne, et nende lood sünnivad jämmides sealsamas laivil, mis on võib-olla isegi positiivne. Tore, et mehed ennast laval vabalt tunnevad.

Attention, Please! - kahjuks on kokkupuude nendega vaid Noortebändi video nägemine. Sellepärast ei oska palju nende kohta öelda. Tundub popo ja noortepärane värk. Hästi meeldejäävad lood ja groovi minemisega.

(Intervjuu ajal veel rahvahääletus kestis ja Tuli polnud finaali pääsenud - G.R.)

Sander, The Werg:

Finaaliks on meile konkurentideks ette söödetud ikka päris kõvad pähklid. Tegu on väga erinevate vokaal-instrumentaal ansamblitega, igaühel veidi erinev žanr ning kõlapilt.

Oleme finaalis ainus bänd, kes viljeleb instrumentaalmuusikat, mistõttu on teistega veidikene keeruline paralleele luua ja sellevõrra peame oma muusikat esitlema veel ahvatlevamalt.

Usun, et võime oma tundeid kirjeldada nii, et meis valitseb rahulolu, mis on justkui väetis muutmaks meie õit veelgi paremaks, veelgi suuremaks. Ootame väga ning kohtume finaalis!

Ragnar, Attention, Please!:

Kindlasti tahaksime finaalis parandada omavahelist suhtlust laval ning olla energilisemad. Võistlustulle astume hea tundega, sest tegelikult meie enda jaoks oli juba finaali saamine suur võit.

Konkurendid on finaalis väga tasemel ja kõik mängivad väga erinevaid stiile. Osade bändide puhul olime väga positiivselt üllatunud, teisi pole lihtsalt live's veel kuulnud. 

Jan, Innersound:

Me oleme alati proovinud leida omavahel mõnusa sünergia, mida publikuga jagada ja seda me proovime ka finaalis teha.

Konkurendid on tugevad, kuid sellest me ei lase end heidutada, sest meie jaoks oli juba finaali pääsemine võit. 

Johannes, Tuli:

Meie etteaste finaalis erineb tugevalt kõikidest meie varasematest esinemistest. Mis põnevat täpselt toimuma hakkab, seda saavad esimestena teada kohaletulijad!

Teised bändid, kes finaali on pääsenud, on uskumatult heal tasemel. Me tuleks juba ainult The Wergi pärast kohale!

Ehkki tegemist on võistlusega, suhtume finaalis esinemisse rohkem kui võimalusse nautida head publikut, kellest bussitäie võtame Rakverest kaasa.

Oma ootusi sellel konkursil oleme juba ületanud, seega ei võta me finaali väga pingeliselt. See muidugi ei tähenda, et me hea etteaste nimel kurja vaeva ei näe!