Len FakiFoto: Figure Music
Saund
26. november 2014, 14:39

Maailma parima klubi resident-DJ Len Faki tuleb Tallinna

Kuulsa Berliini ööklubi Berghaini resident-DJ Len Faki esineb 28. novembril Tallinna ööklubi Privé üritusel Boing Punk Tschak

"Len Faki on üks nendest artistidest, kelle puhul ma siiani ei suuda uskuda, et ta päriselt tuleb Tallinnasse! Tundub lihtsalt nii ulme," ütleb üritustesarja Mürk korraldaja Hugo Murutar. "Ta on kindlasti üks selle klassi mehi, keda tuleb vähemalt ühe korra elu jooksul kogeda, eriti kui sa oled elektroonilise muusika austaja, selline nimi ei satu just väga tihti Eestimaa pinnale."

Berliinis elav DJ, produtsent ja plaadifirmaomanik Len Faki on techno-muusika üks nõutumaid artiste. Tema esinemised on audiovisuaalsed seiklused, mille käigus ta ainult ei mängi publikule lugusid, vaid pigem esineb neile ja elab koos nendega kaasa.

Juba enne 2003. aastal Berliini kolimist juhtis ta plaadifirmasid Monoid ja Feis. Saksamaa pealinna elama asudes ei läinud kaua, kuni temast sai esimene resident-DJ uues klubis nimega Berghain. Selleks et mõista, kes on Len Faki, peab mõistma, mis on Berghain, sest see on koht, mis mõjutab teda tänapäevani kõige rohkem, ning ta ei ütle kunagi sealseid esinemisi ära.

Berghain asub tohutu suures endises elektrijaamas ning mahutab kuni 1500 külastajat. Klubi avatakse igal reedel ning suletakse alles esmaspäeva varahommikul – pidevalt on ukse taga mitmesajast inimesest koosnev järjekord ning puldis superstaar-DJd. Mitmed esinejad ja külastajad on nimetanud selle tänu vabameelsele õhkkonnale maailma parimaks klubiks.

Lisaks suurepärasele muusikaprogrammile, on tänaseks see klubi saanud dekadentsi ja hedonismi mekaks, kus on tavaline et inimesed näiteks seksivad täiesti avalikult nii klubi üldruumides kui spetsiaalselt selleks ette nähtud pimikutes. Fotode tegemine on klubis rangelt keelatud ning terves majas pole ühtegi peeglit. See on keskkond, millest on Len Faki mõjutatud ja inspireeritud - tõeline rokk ja pidu ilma peatuste ning keelumärkideta. 

Privés toimuval peol valivad lisaks peaesinejale muusikat ka üritustesarja Mürk DJd ning Enar "Rakett" Essenson koos külalisega Soomest – DJ Oded Peled.