Foto: Kuvatõmmis / kaader ETV saatest
Inimesed
25. november 2014, 08:28

Evelin Ilves suvisest armuseiklusest: elu läheb edasi (201)

Evelin Ilves rääkis tänases ETV "Terevisioonis" oma sel suvel valminud raamatust "Leib. Ilo & Vägi", millesse ta on koondanud 12 aastat peas keerelnud 18 leivaretsepti. Muuhulgas küsis saatejuht Urmas Vaino Eesti esileedilt ka selle kohta, kuidas suvine lugu tema elu on muutnud, vihjates ilmselt sellele, kui naine ühes augustiöös oma staatuse ja abielu unustas ning Komeedi kohviku terrassil oma noort kaaslast suudles. 

"Elu läheb edasi. Ma ei tea, ma tegelikult praegu ei oska seda kommenteerida. Ma keskendun nendele asjadele, mida ma tunnen ja mida ma oskan, üks nendest on leib," ütles Evelin.

Kui Vaino päris, kas leib on tema jaoks põgenemispaik, siis Evelin vastas eitavalt.

"Ma ei usu, et leib põgenemispaik on. Leib on samamoodi, nagu te ütlesite, mõnes mõttes lihtsam ja mõnes mõttes keerulisem. Leib on elus asi, leivaga ei saa mängida ja ammugi ei saa põgeneda. Leivaga tuleb aus olla. Süda peab olema avatud, muidu leib ei lähe käima," märkis Evelin. 

Olete te tundnud, et kusagilt on seda armastust jäänud vähemaks, aga sellest teisest kohast tulnud seda rohkem veel juurde?

"Kindlasti ei ole läinud vähemaks. Armastust ikka tuleb juurde kogu aeg," sõnas Evelin. "Selle nimel tuleb elada!"

"Leib. Ilo & Vägi" on inglise-ja eestikeelne raamat. Just inglisekeelset osa aitas Evelinil toimetada ja redigeerida abikaasa Toomas Hendrik Ilves. "Jah ta vaatas üle jah. Tema jaoks on hästi oluline, et inglise keel oleks korrektne. Ta tegi päris palju parandusi," hakkas Evelin naerma.