UUESTI ABIELURANDA: Prints Andrew olevat oma eksnaisega uuesti abiellumiseks lõpuks ka kuningannalt loa saanud.Foto: AOP
Inimesed
25. november 2014, 07:00

Briti prints Andrew ja tema skandaalne ekskaasa Fergie abielluvad uuesti?! (6)

Elizabeth II keskmise poja prints Andrew ja tema eksnaise Sarah Fergusoni suhted on pärast abielulahutust silmapaistvalt soojad olnud. Kuid nüüd kinnitavad Briti kuningakoja allikad, et 1996. aastal lahutatud paar elab juba mitu aastat salamisi koos – ning on viimaks saanud kuningannalt õnnistuse uuesti abiellumiseks.

Prints Andrew (54) ja Sarah Ferguson on teineteist tundnud lapsepõlvest peale. Armuleek süttis 1985. aastal, kui noored kuninglikul Ascoti võiduajamisel üle pika aja taas kohtusid.

Andrew oli Fergie’ks kutsutavasse särtsakasse punapeasse kõrvuni armunud. Juba järgmisel kevadel kuulutati välja kihlus. Sõrmuse disainis prints ise, ümbritsedes uhke Birma rubiini kümne briljandiga. Rubiin oli mõeldud aktsendina mõrsja juuksevärvi täiendama.

Pulmad peeti 23. juulil 1986 Westminster Abbeys. Andrew’st sai abielludes Yorki hertsog, Sarah’st hertsoginna. Kuid juba kuus aastat hiljem oli kahe pisitütrega paari kooselu purunenud. Ametlikult lahutati abielu 1996. aastal.

Monarh andestas vanad patud

Printsesside Beatrice’i (26) ja Eugenie’ (24) rõõmuks saavad nende ema-isa sõbralikult läbi. Ent Globe’i-nimelise tabloidi andmeil on Andrew’l ja Sarah’l kindel plaan uuesti abieluranda purjetada. Viimaks olevat sellega nõusse jäänud ka kuninganna. Briti seaduste järgi ei saa monarhi lapsed enne abielluda, kui on valitsejalt selleks ametliku loa andnud.

Globe’i teatel tõrkus Elizabeth II kaua, kuid kuninganna südame sulatas ootamatu isik – prints Williami abikaasa Kate.

"Sarah’t uuesti pere rüppe võttes trotsib kuninganna oma abikaasa prints Philipit, kes ei talu Fergie’t silmaotsaski," kinnitab Globe.

"Nüüd aga käivad jutud ainult sellest, millal Fergie ja Andy uued pulmad välja kuulutavad."

Mulluses Daily Telegraphi intervjuus ütles Fergie, et ei välista Andrew’ga uuesti naitumist.

"Ta jääb igavesti mu nägusaks printsiks," olid tulise loomuga punapea liigutavad sõnad. Fergie ei kavatsenudki kummutada kuulujutte sellest, et tema ja prints võivad uuesti kooselu alustada. Ja mõni kuu tagasi märkiski keegi insaider Mail Online’ile: "Pange mu sõnu tähele: nad abielluvad uuesti. See on ainult aja küsimus."

Varbad rikka jänki suus

Globe’i kinnitusel on monarh endisele miniale kõik varasemad patud andestanud. Neid on üksjagu. Esimesed kindlad märgid Andrew’ ja Fergie suhete jahenemisest olid näha 1991. aastal.

Kui abikaasa viibis ametikohustuste asjus võõrsil, nähti Fergie’t teiste meeste, näiteks Texase multimiljonäri Steve Wyatti seltsis. 1992. aasta augustis, kui Sarah ja Andrew olid lahkuminekus väidetavalt juba kokku leppinud, avaldas Briti tabloid Daily Mirror paparatso­fotod Lõuna-Prantsusmaal paljaste rindadega päevitavast Fergie’st, kelle varbaid lutsib Texase finantsnõustaja John Bryan.

Hertsoginna viibis skandaali puhkedes koos ülejäänud kuningliku perega Balmorali lossis. Kuninganna erasekretär andis Fergie’le mõista, et tal oleks targem Londonisse naasta. Sellega oli kuningakoja uks Andrew’ naisele suletud.

Kui seni olid Briti tabloidid ilkunud peamiselt Fergie kõikuva kehakaalu ja armukeste üle, siis pärast abielu ametlikku lahutamist oli neil hambus naise ekstra­vagantne elustiil.

Kuid pärast lahutust hertsoginna tiitli säilitanud punapea ei lasknud end kriitikast häirida. Ta tegutses aastaid Kaalujälgijate firmanäona ning andis telesaadetes vaestele peredele nõu, kuidas korralikult toituda ja käituda.

Müüs juurdepääsu eksmehele

Kuid 2010. aasta kevadel kärgatas skandaal: kõmuleht News of the World tõmbas India ärimeheks maskeerunud reporteri abil vahele Fergie, kes lubas 500 000 naelsterlingi eest juurdepääsu Briti ärisaadikuna tegutsevale prints Andrew’le. Ajalehe avaldatud videost on näha, kuidas naine 40 000 dollarit sisaldava portfelliga lahkub. Fergie niigi kehvale mainele oli see ränk hoop.

Elizabeth II ei kutsunud kuningakoda häbistanud skandaalitari karistuseks prints Williami ja Kate Middletoni pulma.

Fergie tunnistas avalikult, et on kõrvuni võlgades, ning puistas endale tuhka pähe, osaledes Oprah Winfrey kanali telesaates, kus maailmakuulus finantsnõustaja Suze Orman õpetas teda rahaga ümber käima.

Nüüdseks aga paistab prints Andrew’ eksabikaasa olevat majanduslikult järje peale saanud ning ka kuningannaga ära leppinud. Tänavu augustis puhkas ta koos eksmehe ja tütardega kuninglikus Balmorali lossis.

The Suni teatel viibis seal samal ajal ka Elizabeth II. Ent kui saabus prints Philip, pidi Fergie kodinad kokku pakkima. Globe’i teatel keeldub vanahärra oma poja eksnaisega ühe katuse all viibimast. Üks Philipi antipaatia põhjustest olevat segadus: ta ei saa aru, kuidas lahutatud paar jälle koos elada saab.