GOLDEN EYE: Mart Müürisepp esitas Tina Turneriks kehastudes Bondi filmist pärit lugu ja võitis. Ta tunnistab, et naisena võitmine jättis küll pisut mõru maitse suhu ja ta oleks tahtnud hoopis Metallicana võitu nautida.Foto: TV3
Tele
24. november 2014, 07:00

Mart Müürisepp: pidin näosaate võitmiseks jälle kleidi selga tõmbama (59)

"Metallicat jäljendades oli küll see, et oma vaimusilmas oleksin ma tahtnud selle esitusega võita. Keeruline on lõppkokkuvõttes kõige lemmikumat esitust välja tuua, aga Metallicasse panin ma tõesti kogu oma hinge," räägib viimase näosaate Tina Turnerina võitnud Mart Müürisepp. 

"Ma olen väikesest peale ette kujutanud, kuidas ma niimoodi laval rokin. Mitte seda, et oleksin mingisugune suur laulukirjutaja, aga just seda, et olengi James Hetfield ja nii ma rokkisin peegli ees tennisereketiga," tunnistab Mart. Ta ütleb, et just Metallica kehastamine läks talle enim hinge. "Panin endast sajaga kõik välja." Mart on "Su nägu kõlab tuttavalt" üldedetabelis terve saate jooksul sujuvalt eesotsas seisnud, kuid seni pole ta saanud ühtki võitu.

Eile see lõpuks Tina Turnerit kehastades ka tuli. "Loomulikult on hea tunne võita, ei saa salata, ja tore, et ma lõpuks võitsin," ütleb Mart ja kinnitab, et ei ole kordagi mõelnud, kuidas see on võimalik, et ta pole kinni pannud ühtki saadet, ent ometigi juhib kogu aeg tabelit. "Võit ei ole tegelikult oluline. Minu jaoks on olnud tähtis see, et teen iga kord võimalikult hea numbri ja nii ma olengi seal eesotsas," ütleb ta.

"Teadsin, et pean igas saates endast maksimumi andma ja seda ma olengi teinud. Tasemel numbrid mind seal ees hoidnud ongi." Mart tunnistab, et naisena võitmine jättis pisut mõru maitse suhu. "Hetkeks oli mul tõesti tunne, et Metallicana oleks mõnusam võita. Aga lõppkokkuvõttes pole vahet."

Tina Turneriks kehastumist alustas Mart loomulikult videote vaatamisest. "Ma teadsin kohe, kui selle rolli loosiga sain, et tahan laulda "Golden Eye’d"," tunnistab ta. Kui esimeses saates jäljendatud Antonio Banderase puhul oli Mardil rääkida lugu, kuidas ta Banderase filmiga "Desperado" üles kasvas, siis Bondi filmidega tal sellist sidet pole.

"Mulle meeldib see lugu, see on hea ja seal ei pea väga tantsima ka," ütleb ta. Möödunud hooajal tegi ju ka Tanel Padar Tina Turneriga väga vinge etteaste. "Muidugi tegi Tanel seda väga hästi ja ma teadsin, et kindlasti hakkavad inimesed meie esitusi omavahel võrdlema. Seepärast tahtsin ma ka teha teistmoodi ja teise nurga alt läheneda," lausub Mart. Seepärast ei valinud ta ka suurt tantsunumbrit. "Tema esitust ma ei vaadanud. Olen seda kunagi korra näinud ja kui nüüd uuesti vaadanud oleksin, oleks see mind segama hakanud."

"Nii ma siis vaatasin Tina Turneri videot, õppisin selgeks, kuidas ta laval on, leidsin mingid omadused, mida natuke rõhutada ja harjutasin tema hääle jäljendamist. Ega muud seal olegi. Ma oskasin seda lugu laulda ka," räägib Mart ettevalmistustest. Grimmitoolis istus ta, nagu ikka, umbes kolme tunni kanti. "Pruuni sprei alt sai ikka läbi käidud. Ega ta kauem ei võtnud kui muidu. Aga on üks asi, mida ma ei ole selle saate puhul nõus tegema – loobuma oma käe- ja jalakarvadest. Kõigest muust võin, aga neist mitte," ütleb Mart, et ka seekord ei lasknud ta oma jalgu raseerida.

Nüüd, pärast kaheksat saadet, on tal finaalipilet taskus ja ta tunnistab, et pingelangus on tohutu. "Ma panin viimases saates kogu oma tossu täiega esimese esituse peale ja kui pärast võidu väljakuulutamist pidin teist korda laulma, siis ma ise tundsin, et enam ei olnud õiget jõudu asjas sees," räägib Mart. "Nii raske ja pikk päev oli." Ta ütleb, et ei lootnud üldse viimases saates võita. "Olin juba sellega arvestanud, et ega mul võidud koju ei tule ja minu asi ongi iga saade teha lihtsalt võimalikult hästi ära. Mõtlesin, et ehk vean kuidagi finaalini ära ja seal saab juba publiku toetusele loota."

Rahvas ja žürii tundub Marti armastavat ning ta on saates vaatajatele kõvasti nalja pakkunud. "Ma võtsin saate pakkumise vastu enesekindlalt. Teadsin, mis on mu tugevused ja teadsin, et mul on potentsiaali seal hästi hakkama saada," ütleb ta. Mart tunnistab, et suur meediatähelepanu tuli talle pisut ootamatult. "Tegelikult ma ju teadsin, et see tuleb, aga üritan sellele mitte väga palju tähelepanu pöörata. Muidugi on tore, kui näitlejat armastatakse, see on igale artistile oluline."

Kas Mart püüab asja selge mõistusega võtta, et mitte uhkeks minna? "Jah, osalt kindlasti seepärast. See on minu jaoks nii uus asi, olen alles esimest korda kuulus," naerab ta.

Kui Mardi lemmikesitus saates on olnud Metallica kehastamine, siis kõige vähem hindab ta Shaggy jäljendamist. "See oli mugav ja mõnus. Kuna ma olin nagunii punktidega nii ees, siis teadsin, et võin ühe saate rahulikult võtta," tunnistab ta. "Mul ei olnud väga pinget peal ja polnud vaja sokkidest välja hüpata. Sain oma loo rahulikult ära laulda, diivanile istuda ja pärast koju minna." Mart ütleb, et muude esitustega on ta lihtsalt rohkem rahule jäänud. "Punktid näitasid ka, et Shaggy ei üllatanud ja polnud midagi erilist, selline keskpärane."

Kõige raskemaks esituseks peab Mart aga Antonio Banderase kehastamist ja seda mitmel põhjusel. "Ma ei teadnud päris selgelt, kuidas seda laval teha on. Tegemist oli esimese saatega, närv oli sees. Edasi läks juba libedamalt." Peale selle pandi Mardile silma läätsed ja ta avastas laval, et ei näe midagi.

See, keda Mart finaalis kehastab, on tal juba paigas. "Kui mulle saates osalemise pakkumine tehti, oli see esimene nimi, kelle peale ma kohe mõtlesin," ütleb ta, kuid jätab nime veel enda teada.

Punktitabel 8. saate lõpuks

Finaal toimub 7. detsembril Saku Suurhallis.

Mart Müürisepp (finaalis) 323

Lauri Liiv (finaalis) 303

Kristel Aaslaid (finaalis) 298

Liis Lemsalu (finaalis) 281

Uku Suviste 278

Jan Uuspõld 277

Marju Länik 267

Luisa Värk 250