Foto: ALDO LUUD
Inimesed
23. november 2014, 20:07

Lisatud Kanal 2 "Reporteri" video!

GALERII JA VIDEO: Vahur Kersnal valmis uus raamat! Esimese eksemplari kinkis Kersna emale, teise doktor Hele Everausile (30)

"Ma olen nagu tänuhunnik, kes purskab tänu välja. Mitte raamatu kirjutamine, vaid see tänane päev on mulle täielik teraapia," tunnistas Vahur Kersna pühapäeval Tartus Vilde Tervisekohvikus.

Kell 13 alanud koosistumisel ütles Vahur Kersna koos abikaasa Liina Kersnaga aitäh ja tutvustas uut raamatut "Ei jäta elamata" sõpradele, sugulastele, arstidele, meditsiiniõdedele ning lähematele kolleegidele, kes neid aastaid ümbritsenud ja saatnud.

Kõige esimesena sai Kersna uue raamatu kingiks tema ema. Teisena professor Hele Everaus, Tartu ülikooli hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhataja. Kolmandana doktor Ain Kaare.

"Vahur Kersna on õpetanud mulle seda, kuidas pole võimatuid olukordi; kuidas tunda rõõmu sellest, mis igas päevas olemas on," tunnustas professor Everaus raamatu autorit.

Oma emale teost üle andes avaldas Kersna lootust, et ehk ilmub temalt ka kolmas, neljas ja viies raamat.

Kas see tähendab, et tulevaste raamatute kondikava on juba olemas?

"Loomulikult ei ole neid raamatuid veel olemas ega saagi olla," muigas Kersna ja tunnistas, et välja öeldud mõttes peitus lihtne lootus käia selle kauni maailma pinnal veel tükk aega. "Ja kui antakse päevi, siis antakse ka ülesandeid: miks sa siin oled ja kuidas neid päevi täidad. Võib-olla on see ülesanne raamatute kirjutamine, võib-olla on see telesaadete tegemine, võib-olla on see hoopis puulusikate voolimine – ma ei tea seda. Ma usaldan elu."