Noortebänd 2013 finaal Club Hollywoodis. Võidu viis koju Ziggy WIld!Foto: Arno Saar
Saund
22. november 2014, 18:50

Loe, mida arvab tänavustest Noortebändi finalistidest eelmisel aastal konkursi kinni pannud Ziggy Wild!

28. novembril toimuvas Noortebänd 2014 finaalis astub võistlustulle viis bändi: Münster, Innersound, The Werg, Attention, please! ja lisaks üks rahvahääletuse võitja, kes selgub 24. novembril. Mida arvab finalistidest möödunud aastane võitja Ziggy Wild?

Bändi eest kostnud Ziggy Wildi kitarrist Tarvi Aldur hindab tänavusi finaliste järgmiselt:

Münster
Energiat jagub poistel nii muusikas kui laval, aga kunagi pole ju liiga palju – alati saab rohkem! Räppmetal bände meil Eestis vaata et suurt polegi. Mõnus küte, paneb vere korralikult käima. Mõjub küll, aga miski ikkagi jääb puudu.

Innersound
Muusikaliselt väljendavad nad end päris huvitavalt. Põnevad rütmikalahendused jätavad
kõrvad teritatult edasi kuulatlema – mis nüüd järgmisena juhtub? Kuulamise teeb haaravaks ka mõnusa tämbriga Elina hääl, mis läheb selle hästi balansseeritud instrumentaaliga nagu rusikas silmaauku.

The Werg
Helikunst on neil küllaltki keeruliseks aetud, seega olen arvamusel, et seda bändi live’s kuulates, on kõige mõistlikum sulgeda silmad ja kaduda muusika saatel ära oma mõtetesse. Proovisime ja toimib! Lugudes on kohti, kus muusika muutub pingelisemaks – läbi selle vallandub ka rohkem energiat. Paistavad silma oma keerukuse ja tehnilisusega.

Attention, Please
Neil on Facebookis žanriks märgitud gruuvrokk ja ega nad mööda ei pane küll. Poiskad suhtlevad laval, mida on tore ja positiivne jälgida. Funki ja gruuvi veidi juurde ja oleks jälle veidi parem. Tahaks rohkem lavalist liikumist ja publikuga suhtlemist näha.