VÕRRELDAKSE MAAILMASTAARIDEGA: Eesti tšellomängija kvartetist C-Jam on ameeriklastele meenutanud kantrilauljat Billy Ray Cyruse’i ja hiinlastele Brad Pitti. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
21. november 2014, 07:00

Margus Uus: mind võrreldi Hiinas Brad Pittiga (8)

C-Jami tšellomängija tundis end hiljuti Hiina-reisil tõelise superstaarina.

"Kohalikud küsisid Hiinas autogrammi ja tahtsid pilti teha. Tundsime ennast nagu superstaarid! Pärast ühte kontserti läks olukord päris hulluks, hakati tõuklema ja isegi turvameestel tuli sekkuda. Mind võrreldi mitmes Hiina linnas filmistaari Brad Pittiga. See pani mind vaid naerma," meenutab C-Jami tšellokvarteti muusik Margus Uus oma tööreisi Hiinasse.

"Ameerikas on mind näiteks võrreldud laulja Miley Cyruse’i isa, kantrimuusik Billy Ray Cyruse’iga. Hiinas ütles mulle kaks-kolm inimest, et olen hoopis näitleja Brad Pitti sarnane. Mulle tundub, et hiinlastele on kõik valged inimesed staaristaatuses ja ma ei hakanud isegi neile vastu vaidlema, see oli lihtsalt naljakas," räägib Margus.

"Kodus sõbrad ja tuttavad viskasid selle võrdluse peale nalja, vaatasid mind uuriva pilguga ja ütlesid: äh, ei ole sa midagi sarnane. Oma naine hakkas ka naerma," ei võeta

Marguse sõnul Eestis tema võrdlust maailmakuulsa näitlejaga tõsiselt. "Hüüdnime Brad Pitt pole ma igal juhul kodumaal saanud."

Marguse sõnul ei pannud teda hiinlaste võrdlus ennast ka peeglist uurima ega Pittiga sarnaseid jooni otsima.

"Ma usun, et meie ainuke sarnasus seisneb selles, et me oleme valge nahavärviga ja tundume hiinlastele sellepärast ühtemoodi," räägib ta ratsionaalselt.

"Võtsin seda võrdlust naljana, sest see ei olnud ju pahatahtlik, vaid positiivne ütlemine." Eesti muusikutesse, kes andsid Hiinas neli kontserti, suhtuti väga hästi.

"Neile ilmselt lihtsalt tundus, et oleme tähtsad isikud ja meilt tuleks kindlasti küsida autogrammi. Allkirju paluti panna piletitele, paberilehtedele, plaatidele. Mõni inimene tegi lausa kolm tiiru ja küsis iga kord autogrammi," naerab Margus.

Suvest uues koosseisus

Suvel lahkus tšellokvartetist C-Jam pikaajaline liige Andreas Lend, tema asemele tuli Tõnu Jõesaar. "Meie töö neelab palju aega, Andreasel oli raske ühendada tööd bändis ja oma soolokarjääri ning ta otsustas keskenduda viimasele. See oli tema otsus ja ta lahkus sõbralikult," selgitab bändiliige Margus Uus.

"Tõnu oli meid ka varem aidanud ja meiega koostööd teinud. Praegu sujub pillimäng temaga väga hästi," kiidab ta kolleegi.