AJATEENISTUSES HARJUNUD: Luukas Kristjan Ilves ütleb, et kodus paar nädalat elektrita elamine polnud üldse väga hull. Foto: MATI HIIS
Eesti uudised
20. november 2014, 07:00

Luukas Ilves elas Brüsselis kaks nädalat elektrita (34)

Brüsselis nõunikuna töötaval Luukas Kristjan Ilvesel kadus 5. novembril kodus koos elektriga ka internetiühendus, ja tagasi ei tulnudki.

Kui ta võttis elektriettevõttega ühendust, siis selgus, et see polnudki õnnetus. Kevadel korterisse sisse kolides andis Ilves sellest internetis ka elektrifirmale teada, kuid arved jäid saabumata.

Suvel oli Ilves Eestis, sügisel püüdis aga nendega interneti teel ühendust saada. Paraku see mingil põhjusel ei õnnestunud.

"Selle asemel, et neile helistada, mida ma selgelt oleksin pidanud tegema, unustasin asja täiesti ausalt lihtsalt ära," kirjutab Ilves blogis. Sestap keeras elektrifirma voolukraani lõpuks lihtsalt kinni.

Pärast elektri kadumist püüdis Ilves peaaegu iga päev firmaga ühendust saada. Selgus, et ettevõte oli püüdnud temaga ühendust võtta: korra e-kirjaga ja korra telefoni teel. Esimene neist läks prügikausta, teine kadus eetrisse.

Firma esindajad palusid vabandust ja lubasid, et nad püüavad elektri paari päevaga tagasi saada. Voolu polnud aga ka järgmiseks nädalaks. Neile tehtud kõned ei jõudnud kas kohale või ei suutnud klienditeenindajad Ilvest aidata. Et midagi ei muutunud, saatis ta eelmisel nädalal elektrifirmale palve voolu tagasisaamiseks ka Twitteri kaudu. Siis hakkasid asjad liikuma.

"Ma sain üks tund pärast postitamist firmalt telefonikõne. Sain siis võrguoperaatoriga samal päeval kohtumise kokku leppida, mis lõpuks täna hommikul aset leidis, ja vool lülitati taas sisse," rääkis Ilves eile.

"Ma ka ei usu, et minu isik mingit rolli mängis. Lihtsalt kui firma PR-osakonda jõudis kliendi nurin, siis hakkas asi liikuma. Probleem oli selles, et elektrifirma ei suhelnud kohaliku võrgu operaatoriga, kes mind sisse-välja lülitas," selgitab ta tagantjärele. "Elektrifirma saanuks kohe võrgu operaatorile infot edastada. See saadeti alles 10. päeval."

Ilves tunnistab, et oleks pidanud juba alguses arvete suhtes rohkem huvi tundma.Muus osas ta ei kurda.

"Mu tööpäevad on olnud pikad ja kodu pole töökohast kaugel, nii et ma olen seal internetti kasutanud ja oma aparaate laadinud. Brüsselis on ka üsna soe olnud (8–12 kraadi), nii et mu korter (millel on elekterküte) pole veel jäätunud," kirjutab ta blogis. Ilvese sõnul meenutas elektrita elamine pisut ajateenistust.

"Hea ettevalmistus tulevasteks kaitseväe suurõppusteks."