Ameerika Suursaatkonna Eesti esinduse kultuuri- ja pressiatašee Caitlyn Kim külastas Viljandimaal Heimtali mõisakooli ning kohtus Heimtali muuseumis vaibakunstnik Anu Rauaga. Foto: Viljandi maavalitsus
Eesti uudised
19. november 2014, 14:58

FOTOD: USA suursaatkonna kultuuriatašee vaimustus Anu Raua loomingust

Eile Viljandimaa visiiti alustanud Ameerika Suursaatkonna Eesti esinduse kultuuri- ja pressiatašee Caitlyn Kim külastas täna Heimtali mõisakooli ning kohtus Heimtali muuseumis vaibakunstnik Anu Rauaga.

Suursaatkonna esindust saatis Heimtalis Viljandi maavanem Erich Palm, edastas maavalitsuse avalike suhete nõunik Tiina Pihlak. Üheskoos tehti tutvust Heimtali ringhoones asuva spordikompleksi- ja renoveeritud mõisahoonega, söödi koolilõunat ning seejärel kohtuti muuseumis Anu Rauaga.

Caitlyn Kim nägi külastuse käigus sõbralikku ja looduslähedast koolikeskkonda ning tunnustas eesti koolisüsteemi, mis võimaldab õpilastele tervislikku ning maitsvat lõunat pakkuda.

Heimtali muuseumis näitas tekstiilikunstnik Anu Raud külalisele ainulaadseid tekstiile ja – käsitööd, mis jätsid sügava mulje. Ühtlasi kutsus kunstnik suursaatkonda oma homme Viimsis avatavale näitusele.

Viljandi maavanem Erich Palmi sõnul on meil mõnikord kohe hädasti vaja külalisi, sest muidu ei ole kedagi, kes tuletaks meile meelde olulisi väärtusi, mida aja jooksul liiga iseenesestmõistetavaks oleme pidama hakanud.