Saund
19. november 2014, 14:00

Siiri Sisaskist ja Iiris Vesikust saab Siiris (2)

Kahel detsembriõhtul ühendavad jõud Siiri Sisask ja Iiris Vesik, et rõõmustada kuulajaid ühiste kontsertidega Tallinnas ja Tartus. 

Esmakordselt avalikkuse ees laval koos üles astuvad Siiri Sisask ja Iiris Vesik on mõlemad eelseisvast projektist Siiris vaimustunud.

"Seoses tulevaste kontsertidega olen põhjalikult nüüd Iirise loominguga tutvunud, imestanud ja nautinud. Mulle väga-väga meeldivad Iirise laulud, minu arvates on need lausa geniaalsed, nii tekstid kui muusika. Iiris on tõeline looja, kelle loomingut on nauding esitada," kiidab Siiri lavapartnerit.

Projekti idee autor on üks kontserdi korraldajatest Taavi Esperk. Tema sõnul tekkis esialgne mõte tuua Siiri ja Iiris koos lavale 2013. aasta augustis ühe eriprojekti raames, inspiratsiooniks oli Iirise eestikeelne "Millegi laul".

Iirise sõnul on Siiriga koos musitseerimine üllatavalt vaba. "Võibolla seepärast, et me oleme vist mõlemad kreisid mutid ja tema vabadus inspireerib. Samuti on inspireeriv leida pärleid Eesti muusikast, mille olemasolu kohta mul polnud enne aimugi. Igatahes ootan ma neid kontserte väga, et tulla tagasi Eestisse ja luua bändi ning Siiriga koos midagi maagilist." 

Kahte naist ühendab veel ka plaadifirma Universal. "Meil on olnud au teha koostööd ja anda välja mõlema artisti loomingut ja võib julgelt öelda, et tegu on kahe väga omanäolise ning pööraselt andeka autori ja lauljaga, kelle lavaline karisma ja keemia võib taastoota midagi täiesti unikaalset ja maagilist. Siirise kontserdid saavad olema kordumatud," kommenteerib Universali Baltikumi kontori juht Leen Kadakas.

Kontsertidel esitavad artistid Iirise bändi saatel nii teineteise lugusid kui ka omaloomingut. Kontserdid toimuvad 16. detsembril Tallinnas (Vaba Lava) ja 17. detsembril Tartus (Athena).