NÕUTUD NAINE: Rohkem kui üks noor tahaks veeta tänavust töövarupäeva Grete Kleini seltsis. Kahjuks ei viibi ta Eestiski.Foto: TV3
Inimesed
18. november 2014, 10:31

Töövarjupäeval kipuvad endise ilmaneiu saatjaks 10-15 tüdrukut

Grete Klein: "Kahjuks ei saa ma tänavu endale töövarju võtta!" (29)

"Vähemalt 10-15 inimest on mulle Facebookis kirjutanud, et tahaksid mulle novembri lõpus töövarjuks tulla," räägib näitleja-laulja Grete Klein. "Peamiselt keskkooliealised tüdrukud, poisse ei ühtegi."

Tüüpiline sõnum, mille ta noortelt austajatelt saab, on umbes selline: "Ma käin ise kümnendas klassis, aga kas ma võiksin sulle töövarjuks tulla?" Kahjuks on ta pidanud kõigile ära ütlema. Ta ei viibi õigel päeval puhtfüüsiliselt Eestiski.

Grete Klein ilmus avalikkuse ette 2009. aastal pärast gümnaasiumi lõpetamist Kanal 2 uudistesaate "Reporter" ilmatüdrukuna. Praegu näeb teda ühena telesarja "Padjaklubi" tegelastest. "Pildistamine, õhtujuhtimine, reklaamiagentuur," loetleb ta oma tegemisi. "Ma ei kujutagi täpselt ette, kuidas keegi minuga terve päeva kaasas käiks."

Ta toob näite: keskmisel võttepäeval kulub aega nii kümne tunni ringis. Mismoodi noor kaaslane vastu peaks, ei tea.

Ühtlasi palub naine mõistvat suhtumist: ta saab iga päev niivõrd suures mahus kirjasid, et ei jõua lihtsalt kõiki lugeda, vastamisest rääkimata. Sestap postitaski ta oma Facebooki seinale avaliku kuulutuse: "Kuna mulle on saadetud mitmeid kirju seoses sooviga olla sel aastal minu töövari, siis tundus mõttekam kohe siia kirjutada. Kahjuks ei õnnestu mul novembris endale töövarju võtta. Aitäh kõigile ja edu!" 

Fännid käisid ukse taga 

Grete lisab: "Muidu pole mul töövarju võtmise vastu midagi. Oleks hoopis hea meel, kui saaks mõnd fänni või austajat kohata."

Grete sai teleseriaalist kogutud tuntust maitsta juba suve hakul, kui tema koduukse taha tulid kolm noort fänni autogrammi küsima ja pilti tegema. "Poiss ütles, et ta on mind tänaval näinud," pakkus naine toona, kuidas austajad tema elukoha välja nuuskisid.

Kuigi suurem osa fännidest on teismelised ja lapsed, leidub Kleini sõnul ka vanema põlvkonna esindajaid. "Istusin kord kohvikus, kui väike tüdruk tuli salvrätile autogrammi paluma. Ja kohe paar minutit hiljem tuli sama palvega keegi keskealine mees, kes oli mu ära tundnud," rääkis naine.

Siiski ei kurda ta liigse tähelepanu üle. "Eestis on ju selles suhtes hea, Ameerikas oleks need asjad päris hullud." 

Kutsuti raha eest õhtust sööma 

Delfi noorterubriik kirjutas eile, kuidas andunud "Padjaklubi" fännid üritavad oma iidoliga suisa raha eest õhtustada. Klein jagas oma Instagrami kontol toimunud sõnumivahetust (kirjapilt muutmata): "Tere Grete. Kirjutan sellise kirja, mida ilmselt paljud sinu fännid Sulle kirjutavad. Kuid lugu järgmine. Kas oleks võimalik kuidagi, et leiad oma kiires graafikus ühe õhtu, et mu parima sõbraga õhtust minna sööma mõnes tallinna heas restoranis. Näiteks vastselt tunnustatud NOAs? Oleks ühe 20 aastase heal järjel ja luksuslikku elu elaval tudengil üks suur unistus täitunud. Ta on see sama kutt, kes eelmisel reedel kirjutas, et võib Tartusse oma audi a8L iga järgi tulla. Ennegi Sulle ilmselt kirjutanud. Soovi korral võime Teie tunni meie sõbraga õhtustamise eest kinni ka maksta, pole probleem."