Foto: Promofoto
Saund
17. november 2014, 12:25

Täna Eestis esinev Tarja Turunen: sain kunagi fännidelt 200 kirja päevas (3)

"Mu fännid on imelised inimesed ning nad on mulle väga lojaalsed. Olen väga harjunud sellega, et saan neilt palju kingitusi," räägib juba täna õhtul Rock Cafes esinev imelise häälega endine ansambli Nightwish laulja Tarja Turunen.

"Ausalt öeldes on mu pagas vahel ainult nende imelisi kingitusi täis," räägib Tarja, kes kõik asjad alles jätab. "Mul on nende jaoks olemas eraldi ruum." Tarja ütleb, et tema soov on, et ühel päeval oleks tal võimalik neid kõiki kinke inimestele näidata. "Need räägivad palju erinevaid lugusid inimestest, kes on pärit erinevatest kultuuridest. Lisaks on mu fännid nende kingituste tegemisse nii palju aega panustanud, et ma olen vahel mõelnud, et see on täiesti hullumeelne!"

Tarja ütleb, et on saanud ehteid, mängukarusid, veini, šokolaadi ning pärast lapse sündi hakati talle tooma ka absoluutselt igasuguseid beebiasju. "Mulle ei saadeta väga palju fännikirju, kuna inimesed ei tea, kuhu neid saata, aga tuuritades on küll nende saamine väga tavaline," ütleb ta. Naine lisab, et kahjuks on kõigile kirjadele vastamine täiesti võimatu. "Ma lõpetasin avaliku e-maili kasutamise aastal 1998, kuna kirjade hulk läks täiesti käest ära. Sain juba siis umbes 200 kirja päevas ning veetsin arvuti ees tunde, et neile kõigile vastata."

Tarja esineb täna õhtul Eestis juba viiendat korda ning tuleb siia tuuriga "Colours In The Road". Aastal 2004 käis ta siin Nightwishiga, 2010. aastal esines Haapsalus American Beauty Car Show'l, 2012. aastal andis Rock Cafes kontserdi tuuri "What Lies Beneath Final Tour 2012" raames ning möödunud aastal astus Nokia kontserdimajas lavale show'ga "Beauty and the Beat". Olgugi, et naine pole korraldajatele lava taha just ülemäära keerulisi asju nõudnud, on nimekirjas paljudes kohtades ära märgitud, et joogid peavad olema külmad. Lisaks hommiku-, lõuna- ja õhtusöögile palub Tarja palju vett, värsket kohvi, musta ja rohelist teed, purgis karastusjooke, piima, mahla, spordijooki, puuvilju ning bändile erinevaid alkohoolseid jooke ja snäkke.

Tarja soojendusesinejana astub üles Crimson Blue Venemaalt. Crimson Blue muusika on maitsekas mikstuur nu metalist ja alternatiivrockist, maitsestatud võimsa naishääle ja progressiivse metali mõjutustega. Bänd peab oma mõjutajateks suuresti ansambleid Tool, Meshuggah ja Dream Theater. Samal päeval, kui Crimson Blue esineb Tallinnas, ilmub ka bändi teine kauamängiv "The Angelic Performance".

Tarja Turunen oli aastatel 1996-2005 Soome ühe tuntuima bändi Nightwish solist. Tema hääleulatus on 3 oktavit, seetõttu on ta nii mezzosopran, kontra-alt kui ka koloratuur-sopran. Tarja Turunen alustas muusikaaõpingutega 6aastaselt. Klassikalise laulu õpingud algasid Sibeliuse Akadeemias kui Tarja oli 18aastane. Aastal 1996. kutsuti ta Nightwishi solistiks. Lisaks kontsertidele Nightwishiga on Turunen esinenud Savonlinna Ooperifestivalil, soolokontsertidel ja muusikalides.

Uksed Rock Cafesse avatakse kell 19.00, soojendusbänd alustab 20.00. Kontsert on vanusepiiranguta.