Raamat "Mehed on Marsilt, naised Veenuselt"Foto: MARI LUUD
Raamat
14. november 2014, 13:05

Toimivate inimsuhete kasutusjuhend: kohustuslik kõigile (1)

Pole midagi uut siin päikese all ega ka inimestevahelistes suhetes – ajast aega on teada, et mehed ja naised on erinevad.

Küsimus on lihtsalt selles, et neid erinevusi tuleb osata positiivselt kasutada. Nii on kirjastus „Hea lugu" võtnud kätte ja taasavaldanud John Gray klassikaks saanud teejuhi vastassoo mõistmiseks ehk raamatu „Mehed on Marsilt, naised Veenuselt". 1992. aastal esmakordselt ilmunud teos sai kogu maailmas koheselt väga populaarseks ning on aegade jooksul aidanud miljoneid lugejaid.

See raamat on endiselt kui aabits, mis aitab vastassugupoolt mõista ja temaga suhelda. Järjest suureneva stressiga maailmas on eriti oluline see, et raamat pakub praktilisi lahendusi, kuidas ravida frustatsiooni ja pettumust. Selle kõrval ei unustada ka õpetussõnu, kuidas suurendada õnnetunnet ja intiimsust.

Inimestel on igas eas oluline mõista, et inimsuhted ei pea olema võitlus. Üksteist mitte mõistes on vimm, pinged ja konflikid lihtsad tekkima.

Psühholoog Tiina Jõgeda on selle raamatu kohta öelnud: „"Mehed on Marsilt, naised Veenuselt" on abielu nimelise kodumasina kasutusjuhend, lihtne ja konkreetne retseptiraamat, mis võiks igaühel esmaabivahendite riiulis seista."

Kui iga enne uue kodumasina kasutamist on kasutusjuhendi läbilugemine tungivalt soovitatav, on tungivalt soovitatav igaühel ka selle raamatu läbilugemine. Et kõik olemasolevad ja uued suhted pakuksid meile rahuldust ja õnnetunnet ning abielulahutuste statistika hakkaks näitama langustrende.