Tenfold Rabbiti trummar Oliver RõõmusFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
14. november 2014, 12:32

Tenfold Rabbiti trummar sai kadunud tahvelarvuti tänu uskumatule juhusele tagasi: äge, et selliseid tüüpe veel on (11)

"Magasin hommikul sisse ja ühtäkki oli bänd ukse taga. Oli vaja kiiresti sõitu minna. Käed olid asju täis ja siis panin korraks auto katusele iPadi. Paidesse jõudes vaatasin, et seda pole enam," kirjeldab ansambli Tenfold Rabbit trummar Oliver Rõõmus, kuidas jäi sel pühapäeval ilma oma tahvelarvutist.

Hakates iPadi otsima, meenus Oliverile, et see sai jäetud auto katusele. Enam vidinat loomulikult seal ei olnud. "Täitsa jama lugu," meenutab Oliver esimest emotsiooni. Nimelt kasutab ta tahvelarvutit esinemistel heliefektide tekitamiseks.

"Tegime siis esinemise tookord ilma vahehelideta. Kuidagi ikka sai tehtud," tõdeb Oliver ja nimetab end udupeaks.

Oma tahvelarvuti kadumisest ta politseid ei teavitanud. "Olin kindel, et see on kadunud. Keset Tallinna linna ära kaotada... on üsna väike tõenäosus see kätte saada," lausub ta.

Seetõttu hakkaski ta juba uut iPadi valima. "Lihtsalt kahju oli, et isiklik vara oleks sellega läinud," nendib Oliver.

Õhtul kirjutas aga keegi Paveli-nimeline mees Oliverile Facebooki, et on leidnud tema tahvelarvuti. "Mul ei olnud just maailma kõige raskem password. Ta läks arvutisse sisse ja mul oli ju kõik ühendatud gmaili ja Facebookiga. Nii et ta nägi mu nime igalt poolt," selgitab Oliver ning on kindel, et oleks Paveli asemel ise samamoodi talitanud.

"On äge, et selliseid tüüpe veel on, kes ausalt kirjutavad ja otsivad üles. Pakkusin talle tänutäheks raha, aga ta ei tahtnud. Ta oli lihtsalt happy, et sai aidata kuidagi," jutustab Oliver. Vaevatasuks andis Oliver siiski Pavelile kutse Tenfold Rabbiti plaadiesitluskontserdile.

Muide, Pavel elab kõigest mõne maja kaugusel Oliverist.

Mida Oliver aga juhtunust õppis? "Ära kunagi auto katusele asju pane," ütleb ta naerma puhkedes.