Noortebänd 2014 teine eelvoor 19. oktoobril Tallinnas.Foto: Arno Saar
Saund
14. november 2014, 12:40

Almost Naturali vokalist Anis Arumets: tahaksin inimeste käest avalikult vabandust paluda (4)

Saate "Eesti otsib superstaari" kolmandal hooajal kuuendale kohale tulnud Anis Arumetsa eestvedamisel loodud bänd Almost Natural mängib eeloleval nädalavahetusel konkursi Noortebänd 2014 poolfinaalis. Bändiliikmed rääkisid muuhulgas, kuidas Almost Natural Tartus asuvas õllerestoranis alguse sai ja milliseks hindavad nad oma võidulootust. Vokalist Anis aga tunnistas, et tahab oma tempude eest inimestelt avalikult vabandust paluda.

Elektroonilist rokkmuusikat mängivasse Almost Naturali kuulub neli noort muusikut: kitarrist Oliver Mazurtshak (21), süntesaatorimängija ja produtsent Amiran Gorgazjan (26), vokalist Anis Arumets (23) ning trummar Karl-Juhan Laanesaar (23).

Bändi esimesed kaks liiget Anis ja Amiran kohtusid 2012. aastal Tartus asuvas õllerestoranis Püssirohukelder. "Ma olin ühel õhtul sõpradega väljas ja minu juurde tuli purjus Amiran, kes ütles, et kuule, ma olen sind telekast näinud, laula mu põhjale peale," meenutas Anis, kuidas nad tuttavaks said.

"Anis saatis mind perse, aga ma saatsin talle ikkagi loo. Siis ta vaatas, et päris hea lugu on, sest see on minu tehtud," naeris Amiran.

"Tegelikult ei saatnud ma kedagi kuskile pikalt, vaid ütlesin viisakalt, et saada demod, kuulame üle ja vaatame millega tegu on. Järgmine päev ma saingi Amiranilt mõned instrumentaalid ja ma olin väga üllatunud," rääkis Anis ja lisas, et ta oli koheselt nõus Amiraniga koostööd tegema.

"Meie koostööd Amiraniga võib võrrelda suhtesse astumisega, sest et alguses oli kõik huvitav ja hea, roosad prillid olid peas. Mingi aja pärast hakkasid meie egod põrkuma omavahel," tõdes Anis. Siiski suutsid noormehed leida koos musitseerides kompromisse ja kõik laabus. "Amiran, ma armastan sind," naeris Anis.

Kui paari ühise looga oldi maha saadud, mõtlesid noormehed, et võiks hoopisiski bändi teha. Nii kutsus Anis Almost Naturalile trummi mängima oma endise koolivenna Karl-Juhani ja kitarri tinistama siis veel Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli esmakursuslase Oliveri.

"Kui ma tegin veel Eric Kammistega oma sooloprojekti, tuli selline jutt liikvele, et Otsa muusikakooli esimesele kursusele tuli noor jumal. Kõlakad käisid, et Oliver Mazurtshak teeb paljudele vanematele kursuslastele kitarrioskuses pähe. Nii otsustasin Oliveriga ühendust võtta ja siin ta nüüd on," meenutas Anis.

Anis palub vabandust

Lisaks Almost Naturalile on noortel muusikutel käsil ka hulga muid tegemisi.

Amiran teenib leiba infotehnoloogia alal. "Ma olen programmeerija ja seega ma olen oma hingelt täiesti sobiv muusikuks. Ma töötan ja bänd on minu hobi selle kõrvalt."

Oliver kirjutab muusikat ja lõpetab Georg Otsa nimelist Tallinna Muusikakooli.

Karl-Juhani töö ongi pillimäng ja seda on tema sõnul päris palju. Näiteks mängib trummar 2010. aastal Noortebändi konkursi võitnud bändis X-Panda.

Vokalist Anis jätkab aga pooleli jäänud gümnaasiumiõpinguid. "Kuna mul oli üsna pikk paus ja oli vaja sarvi maha joosta ja rumalusi teha noores eas, siis tekkis mul kuueaastane paus ning nüüd ma õpin Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumi 11. klassis," tunnistas Anis.

"Meediast võib lugeda palju rumalusi, mis on korda saadetud, tehtud ja öeldud. Ma tahaksin inimeste käest avalikult vabandust paluda kõige eest, mis ma olen korda saatnud ja teinud. Ma tunnistan, et need olid väga rumalad teod ja ütlemised, mis ma korda saatsin. Ma luban, et ma olen väga palju nende aastate jooksul muutunud," kinnitas noormees.

Võidu üle spekuleerida ei taha

Teistest poolfinalistidest eristab Almost Naturali Amirani sõnul professionaalsus. "Me ei mõtle mitte ainult oma muusikat, vaid tervet šõud. Me mõtleme valgustuse peale, me mõtleme selle atmosfääri peale, mis live’i edasi annaks.“

"Meil kõigil neljal on ka kogemustepagasit muusika alal. Et mitte suure suuga öelda, aga me püüame asja professionaalselt teha ja oleme sellest teadlikud,“ ütles Anis.

Võidu üle noormehed aga väga spekuleerida ei taha "Ma arvan, et me anname endast kõik ja ei tahaks midagi sellel teemal öelda. Tahame võimalikult palju vaeva näha selle nimel, et me võidaks. Et me saaksime endast anda parimat ja inimestel jääks meist hea mulje,“ märkis Amiran.

"Tuleb rõhutada ikka seda, et Noortebändi hüpoteetiline võit oleks alles beebisamm suurema asja poole,“ ütles Anis. "Eks me kõik ikka unistame suurest lavast ja heast edust. Eelkõige, et oleksime tervise juures, et seda asja edasi teha üsna pikka aega."