Homer SimpsonFoto: Photos 12 / Alamy
Tele
14. november 2014, 06:38

DIEEDIGURU: Homer Simpson teeb inimesed paksuks! (2)

Briti dieediekspert Steve Miller süüdistab armastatud animategelast Homer Simpsonit rasvumisepideemia vallandamises. Sõõrikuid, õlut ja peekonit jumaldav "Simpsonite" pereisa andvat televaatajatele, iseäranis lastele, halba eeskuju. 

Aastaid Briti saatesarja "Paksud pered" juhtinud Steve Milleri meelest saadab Homeri rämpstoidulembus telepublikule vale sõnumi, jättes mulje, et ebatervislikud road teevad õnnelikuks. Miller saatis hiljuti "Simpsonite" loojale Matt Groeningile kirja, paludes, et ta Homeri dieedile paneks, vahendab Daily Mail.

Dieediguru meelest sobiks õgardist pereisale toitumisplaan "80/20" – 80% ajast tuleb toituda tervislikult, kuid 20% võib süüa seda, mida hing ihaldab.

"Tahaksin näha, kuidas Homer ohjad toidu üle taas enda kätte haarab. Kuna seda sarja vaatavad kogu maailmas miljonid inimesed, oleks see nii inspireeriv sõnum, eriti noortele – et võid olla heas vormis ja õnnelik."

Kõik spetsialistid pole Milleriga siiski ühel nõul. Wilmingtoni ülikooli (USA) professor Matthew A. Lapierre ütles ajakirjale Men’s Health: ta ei usu, et Homer kedagi paksuks teeks või mõjutaks kellegi suhtumist söömisse. "Eriti kui teda näidatakse sarjas tolana," lisab Lapierre, kes uurib televisiooni mõju laste käitumisele.