Foto: XPOSUREPHOTOS.COM / Scanpix
Maailm
13. november 2014, 10:48

Moelooja Westwoodi nõuanne vaestele: "Sööge vähem!" (9)

Moelooja Vivienne Westwood leiab, et inimesed Suurbritannias, kes ei saa endale lubada osta mahetoitu, peaksid lihtsalt vähem sööma.

Miljonärist moelooja andis valitsusele üle 57 miljoni inimese allkirjastatud kirja, milles muretsetakse geneetiliselt muundatud toidu pärast. Kui BBC Radio 5 teatas Westwoodile, et kõik inimesed ei saa endale lubada mahetoitu, vastas Westwood: "Sööge vähem!"

Isegi pärast seda, kui reporter selgitas, et paljud inimesed Suurbritannias on sunnitud külastama toidupanku, ei suutnud Westwood anda selget vastust, kirjutab Huffington Post. "Neil ei ole ju valikut, see ongi asja mõte, eks," vastas moelooja, kelle sõnul muutuvad inimesed aina paksemaks valmistoitude tõttu. Tema ise sööb peamiselt juur- ja puuvilju, kuid väldib liha. "Liha on halb, ma ei söö seda," ütleb ta.

Westwood põhjendas, et kui inimesed annaksid rohkem märku, et sooviksid orgaanilist toitu, oleks see ka rohkem hinnas. "Kui valitsus ütleb, et midagi on hea, siis sa tead, et see pole. Enamik inimesi nõustub, nad teavad, mis valitsusel on plaanis. Kõik, mida nad ütlevad, on jama, kõik, mida nad teevad, on ohtlik," rääkis Westwood intervjuus.