LIIGUVAD TÕUSUJOONES: Laulja Ryan Tedderi ja kitarrist Zach Filkinsi ellu kutsutud punt, kes võitis esmase tuntuse muusikateemalises sotsiaalvõrgustikus MySpace, tutvustab käimasoleva tuuriga mullu välja tulnud kolmandat, seni edukaimat kauamängivat «Native». Foto: Arno Saar
Inimesed
12. november 2014, 07:00

OneRepublic tegi Saku suurhallis varjuteatrit (1)

USA rokibänd OneRepublic alustas eile õhtul Saku suurhallis antud kontserti efektse varjuteatriga. Kui laulja Ryan Tedderi ja kolme kitarristi varjud paistsid hiiglasliku valge lina tagant üsna elusuuruses, siis tagapool valgustatud poodiumitel olnud trummar ja klahvpillimängija mõjusid tõeliselt kiitsakate hiidudena.

Varjud liikusid nii kiiresti, et kohati oli raske eristada, kes on kes. Poole avalaulu pealt eesriie langes ja paljastas varjuteatri saladuse – kitarristide ja bassimängija pillid heitsid valgust.

Tosin aastat tegutsenud Colorado Springsist pärit poprokibändi OneRepublic, kes eile õhtul esimest korda Eestis üles astus, oli Saku suurhalli kuulama tulnud ligi 8000 kontserdilist. Sissepääsu ootavad inimsabad katsid kogu trepi.

Solist Ryan Tedder kinnitas, et sümpaatia on vastastikune. "See on meie esimene kord olla Eestis. Rääkisime just lava taga oma kahe siin veedetud päeva muljete põhjal, et hakkame siia aina tagasi ja tagasi tulema!" avaldas ta.

"Kui me tagasi tuleme, on meil valmis album uute lugudega, uued riided seljas ja oleme kõik tunduvalt atraktiivsemad," lubas ta.

Tedder palus, et publik ballaadi "Something I Need" koorina kaasa laulaks, jooksis lavakeele otsa ja sirutas mikrofoni saali poole välja. "And if we only die once, I wanna die with you (Ja kui me sureme vaid korra, siis tahan surra koos sinuga)," rõkkas rahvas kuulekalt.

Bänd kostitas kuulajaid teistegi armastatud lugudega, nagu "Apologize", "Counting Stars" ja "If I Lose Myself". Mitmesse laulu põimis Tedder sisse meie maa nime. "Estonia-a-a…" jorutas ta mõnuga ja ütles, et seda on hea lihtne laulda.

Lavakeel võimaldas muusikutel vahepeal seista publikust vähem kui meetri kaugusel. Solist ei pidanud paljuks rahva sekka hüpata ja tõestas, et pöördes neidude silitused teda laulmast ei takista.

Hittlugude kõrval osutus üheks kontserdi tipphetkeks soolokitarristi Zach Filkinsi virtuoosne soolo, mis pälvis kõrvulukustava aplausi. Üle poolteise tunni kestnud šõule panid OneRepublicu liikmed punkti kõik koos helendavaid trumme tagudes.