Tele

"Kodutunne" tähistab täna sajandat juubelit: vabamalt liikuma püütakse aidata ratastoolis naist (28)

LISA KOMMENTAAR

Lumi12. november 2014, 09:58
Imetlusväärne kui tubli naine. Peale selliseid läbielamisi positiivne ja tegus ning ikka sära silmis. See lugu puudutas mind ikka väga-väga... Mind tabas samasugune õnnetus viimast kuud lapseootel olles, kuid mind ja last päästis turvarihm. Jaksu ja jõudu Kajale!
Arvamus11. november 2014, 12:57
Ratastoolis inimestele oleks kõige paremaks elupaigaks elamud, kus I korrus asuks madalal (ilma keldriteta elamud). Nendes ei ole I korrusele viivat treppi, vaid välisuksest sisenedes jõutakse kohe trepikotta, kust avanevad korterite uksed. Ka praegused uuselamud on osaliselt niiviisi ehitatud, samuti on taolisi vanemate puitelamute hulgas. Nõukaajal ehitatud elamud on enamuses kõrge esimese korrusega, kuid siingi on erandeid. Sots.töötajad võiksid liikumispuudega inimesi aidata selliste elamispindade leidmisel või olemasolevate vahetamisel sobilikku majja.
Väga tubli11. november 2014, 12:27
naine, sellises raskes olukorras jääda meeldivaks, positiivseks, super. Kasvatada üksi tutart ja selle kõige juures nii rõõmsalt naeratada, laps ju ka kingitus, tubli tütar tundub ka olevat. Vaatan ikka kodutunnet, Annely armas saatejuht, võtab teiste muresi südamega.
Selles saates oli äärmiselt tubli naine, korter oli kena, puhas. Mõnes saates mees-naine, lapsed, käed jalad terved, aga isegi puhtust ei suuda kodus hoida, mustad nõud ja räpased majad, korterid. Koristada saab ju tasuta, see ikka lohakus, laiskus.
PS! Sellisele tublile naisele peabki annetama, sellega ta ei saa hakkama, inimesed näidake oma lahkust, südamlikkust. Kuigi hetkel pole endal eriti kerge rahaline seis, aga väikse panuse andsin endagi poolt. Edu!
Mina tundsin11. november 2014, 11:11
samuti oma kodulinna kaunist ja rõõmsameelset tüdrukut. Soovin väga,et saaksid selle lifti,toetan ka omalt poolt.Vähe küll,aga ikkagi...Vahel teebki vähe kokku palju. Hea,et sul on armas tütar ja sa ei ole üksi. Tavaliselt kaovad sellisesse olukorda sattudes sõbrad. Huvitav kas sõbranna Helju on veel ikka su parimate sõbrannade nimekirjas,või kadus ka tema. Loodan siiski,et ta jäi sulle toeks ja on siiani. Edu,oled vahva ja vapper naine!
...11. november 2014, 11:11
Mina mõtlesin esimese asjana ,et oleksid võinud korteri lihtsalt vahetada.Aga see korter nii odav ,et vastu ei saa midagi kohasemat?
Tore.11. november 2014, 11:01
Muidugi küsimused jäävad kuna on esimene lift mis siis sobitatakse maja külge.Samas need eurorahad peaks nüüd aitama ka selliseid variante,mitte nii,et kallis,ei tea jne.See peakski olema selle töövõime osa kus inimesed saavad kodust välja vastalt vajadusele ümberehituse või muu variant,hooldajad-abistajad ja invatransport üle riigi! Kolm põhilist asja ja siis räägime tööturule minekust ja maailma avastamisest oma kodust välja saades! Edu sulle Kaja .
MS11. november 2014, 10:36
Tulge Haapsalu , Jalaka 5, selline lift täitsa olemas ja toimib.
tohohh11. november 2014, 10:06
Minus tekitab küsimusi asjaolu, et uue töövõimeseaduse järgi peaksid ka ratastoolis inimesed tööle naasema. Kuid kuidas koduuksest välja saada pole enam seaduseloojate asi.
Esimeseks kohustuseks oleks riigil tagada inimesele liikumisvõimalused ka ratastoolis ja ligipääsud pea kõikjale. Pidevalt on näha pilte, kuis ratastooli inimest vinnatakse trepist üles kui nood tahavad Toopeal mõnest infotunnst osa võtta. Miks tollele sakste amajle ratastoolilifti paigaldatud pole? Kas Hr Laar seda ise ei vaja? Või pole invaliidid kusagil oodatud ja siis parim viis nende eemale hoidmiseks on riigipoolne põlgussuhe ja mitte aitamine?
Omale on saksad loonud superhüved ja hüvitised (kodigatsustasu jmm), raha pillutakse riigist välja siia-sinna, kuid omad jäävad hooleta.
.11. november 2014, 09:26
Minul emotsioone ei ole.Sest saadet ei vaata.
Kohe alguses tekkis arusaama, et edastatakse väga valesid signaale--"ärme vaevame oma pead, küll "Kodutunne" tuleb ja meid aitab".
to Minul...11. november 2014, 12:31
Kui saadet ei vaata, miks siin üldse suud avada, mölapidamatuseks kutsutakse sellist pläma.
VAV11. november 2014, 09:26
Tore ja positiivse suhtumisega naine. Saate kohta seda öelda ei saa, sest enamus ajast kulus justkui reklaamile ning saatejuhi küsimused väga sügavalt vanade teemade ja läbielamiste kohta. See on minu arvamus.
muki11. november 2014, 08:28
ainult üks kord,kus leian,et tõesti see abi oli vajalik-see oli siis kui abistati ihtüoosihaiget poissi.kõik ülejäänu on üks suur abituse mängimine ja hala.
tk11. november 2014, 08:22
tore ,et riik neid inimesi ei aita,muidu poleks vist huvitav meie elu.
tydruk...11. november 2014, 08:15
Ütlemata tubli ja hakkaja naine.
raivo11. november 2014, 07:51
see ei peaks eriti kallis ja raske teha olema.hea on kuulda ja näha,et selles kõva kapitalismiga riigis kedagigi aidatakse.
yks eit11. november 2014, 07:30
Mõtlesin ka seda,et tihti on antud abi lambist,kus pereisa läks asjadega minema,vastutustunnet ei nõuta ja emale ja 3 pojale ehitati pesuruumid...olen seda meelt,et ikka vaid avariides ja õnnetustes kannatanuid rohkem märgatakse...Kajale jaksu!Oled imeline ja elurõõmus...
elle11. november 2014, 06:56
Igatahes mina helistasin eile numbrile 900 62 55 ja tegin oma annetuse ära. Tehke teiegi. Kolm eurot ei te kedagi vaesemaks.
Helgi 11. november 2014, 00:50
Liftiga maja ei aitaks, sest esimeselt korruselt õue on ka mitu astet tirida üles-alla.
naisuke10. november 2014, 22:51
Variante on nagunii, vaja see üles leida. Õnne!
Mai10. november 2014, 22:06
Lift sõidab ju ka vaid 1.korruseni, kus ta ka praegu elab...
nojah,10. november 2014, 23:03
kui saadet oleks vaadanud, siis oleks ju selge, et see lift tuleb väljaspoole maja ning sõidab esimeselt korruselt õue. Aga tore on ju ikkagi kommenteerida.
kaku10. november 2014, 18:21
Selle asjaga on nii, et kui reaalseks korterivahetuaeks läheb siis pole keegi nõus vahetama. Kajale soovin edu ja jõudu! Sul on imearmas tütar.
Nii tore10. november 2014, 18:07
Tundsin Kaja aastaid tagasi ,kui ta oli yks aktiivsemaid ja kaunimaid tydrukuid ,kogu linnas , alati naeratav ja lahke olekuga. Önnetusest ,mis temaga juhtus ,kuulsin aastaid hiljem ja ei suutnud kuidagi uskuda ,et nii sportlik ja liikuv inimene on ratastoolis ,see oli ikka väga kurb ja ebaöiglane ,aga Kaja on ikka naeratav , eluröömus ja särav noor naine ,kes kasvatab oma armsat tytart ,kes on emale kindlasti väga suureks röömuks ja abiks .Ma väga loodan ,et Eesti inimeste alati nii suure sydamega tehtud toetused ka seekord aitavad kokku saada selle nii vajaliku raha ,mis aitaks Kajal jälle aktiivselt ja iseseisvalt igapäevasest elust normaalselt osa saada . Ise tahan kindlasti toetada ja soovida Kajale palju palju jöudu ja kauneid jöule kogu perele. Loodan kogu sydamest ,et jöuluime synnib!
ss10. november 2014, 15:34
kas ei oleks tulnud odavam muretseda sellele perele juba liftiga majja korter
no näiteks vahetada jne. varjante ju tuleks Tallinn suur..............
Just!10. november 2014, 22:30
Seda mõtlesin minagi.
hmmm10. november 2014, 23:09
Lift vajab veel ka hooldust , kuidas on kaitstud see kallis aparaat vandaalide eest .... selliseid küsimusi tekib palju . Kuidagi kipub jääma mulje et asja pole ikka sügavalt läbi mõeldud
rm11. november 2014, 07:44
kas te üldse ei vaadanud saadet ,või siis ei süvene asjasse.korteri muretsemine liftiga majja ju ei lahenda probleemi.sest mõningad trepiastmed jäävad ju ikka.aga selles saates oli ju jutt sellest,et lihft tuleb maja välisfasaadi külge,et korteri aknast tuleb uks lifti ja seal saab lihftiga alla otse õue maapinnale sõirta.olete ikka rumalad targutajad küll,asjasse ei taha ,või ei suuda süveneda ja juba lahmite siin .lugege,vaadake saadet ja süvenege probleemi,enne ,kui lahmima hakkate.
to rm11. november 2014, 10:35
Paljudes liftidega majades olemas kaldteed ratastoolidele või madalad langusega läved . See projekt aga suurte küsimärkidega -näiteks selle lifti kuuluvus (kui naisterhvas näiteks kolib mujale ).
Liiga propakandistlik värk -näitamine et vaid tehti midagi (samas kulisside taga ju sahistatakse kuidas sealt summasid ka na leva läheb )