Weezer - "Everything Will Be Alright in the End" Foto: Internet
Saund
8. november 2014, 21:00

Plaadiarvustus (1)

Jessie J - "Sweet Talker"

Lava / Republic Records

Ma võin muidugi nõme mees olla, aga eelmised kaks Jessie J albumit mulle eriti rabavat muljet ei jätnud. Seekord: pole üldse paha. Tal – mitte et ise kehva häälega oleks, on siin hulk kaasesinejaidki Ariane Grande’st Nicky Minaj’ni. "Ma olen sellesse plaati mahutanud oma südame ja hinge," ütleb Jessie J plaadiettevõtte saadetud lühikeses tutvustuses. Guardiani kriitik on vist päris õigesti öelnud, et selle albumiga täidab esineja lõhet, mis jääb Beyoncé ja Pinki vahele. Parimad lood on siin need, kus Jessie J niivõrd muusikalistele väärtustele ei mõtle, vaid teeb hoopis avameelset ajaviitemusa. Tõsi, suurim hitt, too "Bang Bang" võiks minu meelest ehk ka olemata olla. Niisiis: kena plaat, kuigi kaugeltki mitte tänavune parim, mida oma plaadiriiulile hankida.

The Kooks - "Listen"

Virgin/EMI

Õnneks pole seda briti bändi veel nimetatud Inglise indie-muusika suureks päästjaks. Mulle peaks ta ehk hingelähedane olema, kui laulab: "Ma mängisin flööti Eiffeli torni jalamil". Olen ju teadupärast fanaatiline Pariisi austaja. Kuid – midagi väga head ei oska ma öelda ei selle ansambli muusika ega tekstide kohta. Kui jälle laenan Guardiani kriitikuid, siis ütlevad nemad: bänd on öelnud, et see on maailmamuusika. On tõesti, kui maailm on lääne-Londoni linnamaja Pärsia vaipade ja sigaretisuitsu (või jumal teab mille) täis ruumidega. Kuulatav pisut vanamoodne poprütmistik siiski. Aga ei ostaks.

Weezer - "Everything Will Be Alright in the End"

Republic Records

Mõni on võib-olla juba unustanud, et selline bänd ülepea olemas on. Ameeriklased hakkasid seda, oma üheksandat, albumit ette valmistama juba praeguse aastakümnendi alguses ja jõudsid alles nüüd valmis. Legendaarne Ric Ocasek produtsendiks. Muusika on nagu alati bändi liidrilt Rivers Cuomolt. Naistest, isast, austajatest nagu ikka. Ainult et seekord pisut rokilikumal moel, kui paaril eelmisel kettal. See on Wikipediast, meie kõigi kollektiivsest mõistusest maha viksitud. Ma olen ära märkinud loo "Back To The Shack". Mis siis, et teised kriitikud ei näi seda eriti märkavat.