MUUSIKU SALAELU: AC/DC trummar Phil Rudd tänavu augustis.Foto: AOP
Inimesed
7. november 2014, 07:00

AC/DC trummar tellis topeltmõrva? (5)

Uus-Meremaal arreteeriti maailmakuulsa hardrokkbändi AC/DC trummar, keda süüdistatakse topeltmõrva tellimises. 60aastane Phil Rudd olevat pöördunud palgamõrtsuka poole sooviga saata teise ilma kaks inimest.

BBC Newsi teatel korraldas Uus-Meremaa politsei eile hommikul Ruddi luksuslikus majas North Islandi saarel läbiotsimise.

Austraalias sündinud muusik on juba aastaid sealsel maalilisel rannal elanud. Rudd arreteeriti ning pärastlõunal astus ta Tauranga ringkonnakohtu ette – paljajalu ja üsnagi loppis välimusega, nagu kohalik ajakirjandus märkis.

Peale mõrva tellimise süüdistatakse rokkarit tapmisähvarduste tegemises ning metamfetamiini ja kanepi omamises.

Veteranmuusik ei kostnud süüdistuste peale midagi – ju kavatses oma advokaadiga nõu pidada. Ühtlasi ei taotlenud Rudd oma nime avaldamise keeldu.

Ta pääses 27. novembrini kautsjoni vastu vabadusse, kuid ei tohi palgamõrvariga kontaktis olla. Kohtumaja ümber kogunenud ajakirjanikega keeldus Rudd suhtlemast ning keegi blond naine sõidutas ta hõbedase Mercedesega minema.

Biograaf: Phil käis viimastel aastatel alla

Kohtupaberite järgi süüdistatakse Ruddi katses värvata palgamõrvarit, kes tapaks tema tellimuse järgi kaks meest. Veel pannakse rokkarile süüks tapmisähvarduse tegemist 26. septembril. Süüdistuse üksikasju pole veel avaldatud.

AC/DC biograaf Jesse Fink, kelle sulest ilmus äsja raamat "The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC" ("Youngid: vennad, kes ehitasid üles AC/DC"), on Ruddi vastu esitatud süüdistusest rabatud. Ta tõdes Austraalia Daily Mailile antud intervjuus siiski, et trummar oli viimastel aastatel alla käinud.

"Vaatad Phili pilte 70. aastatest, ta on seal ilus mees, väga nägus mees."

Neli aastat tagasi leidsid võimud Ruddi paadist 25 grammi kanepit. Muusik maksis trahvi ära, kuid suutis kohut veenda loobuma ametlikust süüdimõistmisest, sest see oleks kahjustanud tema kui AC/DC liikme tuuritamisvõimalusi.

Ta poleks pääsenud ei Jaapanisse, Kanadasse ega USAsse. Aasta hiljem avas Rudd Taurangas restorani Phil’s Place, kuid see sulges peatselt uksed – algul pealtnäha ajutiselt, siis aga jäädavalt.

Tänavu andis Uus-Meremaa töösuhteamet muusikule käsu maksta kolmele endisele alluvale üle 72 000 dollari alusetu vallandamise eest.

Visati 1983. aastal bändist välja

1954. aastal Leedu immigrantide peres sündinud Rudd liitus 1973. aastal moodustatud AC/DCga kaks aastat hiljem, kuid visati 1983. aastal bändist välja.

Talle oli ränga hoobi andnud lähedase sõbra, AC/DC vokalisti Bon Scotti alkoholisurm 1980. aastal. Siseheitlustele lisandusid konfliktid bändi asutajaliikme, rütmikitarrist Malcolm Youngiga.

11 aastat hiljem naasis Phil küll AC/DCsse, kuid bändi tulihingelistele fännidele torkas tänavu silma, et bändi uue plaadi, detsembri algul ilmuva "Rock or Busti" reklaamimaterjalides Ruddi ei figureerinud.

Plaadi salvestusel kaasa löönud trummar ei poseerinud ansambli värskel fotol ega osalenud eelmistel kuudel ka kahel videovõttel.

The Guardiani teatel põhjendas solist Brian Johnson seda fännidele erakorralise olukorraga Ruddi perekonnas.