Ago-Endrik Kerge.
Inimesed
7. november 2014, 07:00

Ago-Endrik Kerge: "Ülle oskab ka väikesed rollid suureks mängida." (5)

"Kahtlemata tegi Ülle ühe oma hiilgerolli Raveli "Boleros". Samas esitas ta 50. aastate "Carmeni" lavastuse viimases vaatuses üht väikest tantsukest nii suurepäraselt, et see läks teinekord publiku nõudel kordamisele," meenutab näitleja ja lavastaja Ago-Endrik Kerge (75), kuidas Ülle üheainsa tantsunumbriga kuulsa ooperi suurimaks täheks tõusis.

"Ta oskab väikesedki episoodilised rollid suureks mängida. Näiteks 50ndate alguses balletis "Esmeralda" mängis ta Esmeralda ema, kes leiab oma kadunud lapse. Ise 19aastane, kehastas ta vana hallipäist naist ja tegi seda meeldejäävalt," kiidab Endrik, keda seob Üllega tosin aastat kestnud abielu, koostöö ja siiani püsiv sõprus.

"Ülle on väga mitmekülgselt andekas inimene. Tantsimise kõrval on tal olnud väga palju annet ka laulmiseks ja sõnakunstiks. Mul on olnud võimalus ja au olla talle nii tantsupartner kui ka temaga näitemängudes osaleda. Muu hulgas tantsisime koos Mai Murdmaa lavastatud balletis "Suur võlur – armastus", mida Ülle peab minu teada üheks oma lemmiklavastuseks. Meil oli ka ühes Leningradi Music Halli etenduses ühine tantsunumber," märgib Endrik.

Aastaid jagasid nad lava Viru varietees. Ülle tegi kaasa Endriku lavastatud operetis "Savoy ball", muusikalis "Kabaree" ja telelavastuses "Tabamata ime".

Nad on koos näidelnud Allan Krossi lavastatud kaheinimesetükis "Džinnimäng", veel üheksa aasta eest aga osalesid Roman Baskini krimilavastuses "Mäng peeglitega".

Endriku sõnul on nende koostöö kenasti klappinud nii abielupaarina kui ka pärast lahutust: "Töö on töö ja elu on elu."